22-09-2012, 21:56
Ideea acestui topic mi-a venit citind in 2012 un articol despre scoala lui Paul din cadrul SCAE Romania. Mai ales ca acolo era si o doamna economista care vroia sa invete meserie pentru acasa.
Evident, acest topic va fi citit si de espressomani experimentati si de incepatori si de aspiranti. Astept pareri de la reprezentantii fiecarei categorii.
Facand abstractie de durata si costurile prezentate in articol, credeti ca pentru noi, pasionatii de cafea, espresso si latte ar fi util un gen de curs mai restrans si mai concentrat (de o zi sa spunem), in care sa invatam chiar si cu sculele personale, cum se face un espresso cremos, cum se calibreaza o rasnita, cum faci crema de lapte, cum faci o inimioara sau alta forma in ceasca, unde gresim in prezent etc. ???
Care ar fi pretul corect pentru un astfel de curs de 8 ore sa zicem?
De ce l-ati face sau de ce nu l-ati face?
Eu unul, dupa anii petrecuti pe forumuri as putea spune ca forumurile internationale (homebarista, coffeegeek etc.) ofera resurse mult mai avansate in materie de preparare espresso decat am putea invata in Romania de la cineva, insa totul este sa ai timp si rabdare sa cauti si sa filtrezi informatia. Insa pe latte, chiar m-ar tenta, caci eforturile personale nu mi-au adus nici macar o inimioara in ceasca [Image: smile.gif]
In final, daca feed-back-ul vostru ar fi cat de cat pozitiv, as putea demara niste discutii cu scoli de barista pentru a le impartasi viziunea noastra despre un anume concept de curs dedicat.
Evident, acest topic va fi citit si de espressomani experimentati si de incepatori si de aspiranti. Astept pareri de la reprezentantii fiecarei categorii.
Facand abstractie de durata si costurile prezentate in articol, credeti ca pentru noi, pasionatii de cafea, espresso si latte ar fi util un gen de curs mai restrans si mai concentrat (de o zi sa spunem), in care sa invatam chiar si cu sculele personale, cum se face un espresso cremos, cum se calibreaza o rasnita, cum faci crema de lapte, cum faci o inimioara sau alta forma in ceasca, unde gresim in prezent etc. ???
Care ar fi pretul corect pentru un astfel de curs de 8 ore sa zicem?
De ce l-ati face sau de ce nu l-ati face?
Eu unul, dupa anii petrecuti pe forumuri as putea spune ca forumurile internationale (homebarista, coffeegeek etc.) ofera resurse mult mai avansate in materie de preparare espresso decat am putea invata in Romania de la cineva, insa totul este sa ai timp si rabdare sa cauti si sa filtrezi informatia. Insa pe latte, chiar m-ar tenta, caci eforturile personale nu mi-au adus nici macar o inimioara in ceasca [Image: smile.gif]
In final, daca feed-back-ul vostru ar fi cat de cat pozitiv, as putea demara niste discutii cu scoli de barista pentru a le impartasi viziunea noastra despre un anume concept de curs dedicat.
#Lelit Bianca V3 #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim ~ Vacanta: #Kinu + #Kompresso
Past: #Expobar Brewtus IV #K30
Past: #Expobar Brewtus IV #K30