Welcome Back Log In Create Account

Atentie la aceasta combinatie ( service / magazin kfea.ro si Lelit PL 042EM )

(05-08-2021, 16:18)Lyvyoo Wrote:
(05-08-2021, 16:01)GCM Wrote: Da ,
Multumesc de sfat.
in ceeace priveste cafeaua, de obicei cumpar direct de la prajitorii. Am luat acest PJ de la kfea.ro pt ca PJ nu vinde decat la 1kg si as fi vrut sa vad daca este pe gustul meu inainte de a cumpara 1kg.
Lelit PL 42 EMI

Reply
(05-08-2021, 16:11)Lyvyoo Wrote: E clar ca 42EM si rasnita sa nu reprezinta idealul espressomanilor. Problema e alta cu rasnitele ieftine cum e PL43MMI sau Ascaso i-mini i2 din trecut - extrem de multi espressomani la inceput de drum se afla sub o presiune psihica foarte mare din partea familiei sau a sinelui si sunt practic in imposibilitatea de a alege o rasnita de minim 1400 lei, macar un Macap M2M. De manuala nici nu poate fi vorba in foarte multe familii.

Nu înțeleg de ce nu se mai găsește modelul celor de la Ascaso i-mini-1 sau i-steel-1.
Acesta a fost modelul de plecare al meu și mi s-a părut un tanculet.
Nu cred ca mi s-a blocat niciodată deși am băgat în ea cafea de la Bob, cafea de filtru, cafea de la Gardelli (care-mi rupe mana pe kinu).
In fine. Probabil ca au fost variante cu modele, eu nu am avut neplăceri cu ea.
Espressor: Lelit Bianca / Gaggia Classic 2017 | Past: Lelit Mara / Nuova Simonelli Oscar II / Lelit PL41TEM
Rasnita:  Sculptor 078 / Kopi Deva / Lelit PL72 William / Kinu M47 / Arco 2 in 1

Reply
@GCM in final macar ti-a placut ce ai obtinut in ceasca din acel Papa Jacques, sau ai stricat rasnita degeaba ?!
Lelit Anna PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, Gene CBR101R, KinGrinder K4.

Reply
@GCM insist sa nu mai scrii in interiorul citatului, fa un efort

@vlaicu - Ascaso a fost vandut ca brand la un moment dat si in prezent i1 cred ca ar ajunge la aprox 3-400E, ceea ce este imens. In trecut era 1000 lei pt forumisti si ai dreptate, cu ceva munca de aliniere si unele defecte corectate chiar era tanculet
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Wow. Am dat sub 1000ron pe ea. 900 sau 950.
La preturile menționate de tine nu m-aș apropia de ea.
Espressor: Lelit Bianca / Gaggia Classic 2017 | Past: Lelit Mara / Nuova Simonelli Oscar II / Lelit PL41TEM
Rasnita:  Sculptor 078 / Kopi Deva / Lelit PL72 William / Kinu M47 / Arco 2 in 1

Reply
(05-08-2021, 15:57)Eugen16 Wrote: Mihai, aici nu e vorba de rasnita pentru cafea folosita la facut praf de marmura. Aici e vorba de o rasnita pentru cafea, folosita la rasnit Cafea, de oricare ar fi ea, ca e verde, ca e albastra, ca e PJ, sau 5 crack. Daca rasnita nu e capabila sa rasneasca verde sau PJ, atunci trebuie scris pe cutie, acest lucru, fara echivoc. Clientul nu trebuie sa presupuna nimic, trebuie sa fie informat in modul cel mai clar posibil.
De asta fiecare produs electrocasnic vine insotit de o cartulie generoasa cu tot felul de atentionari. Daca se arde motorul e defect de proiectare pentru ca nu are protectie, nu pentru ca a rasnit cafea PJ. 
Daca iti explodeaza bateria telefonului in timp ce vorbesti la el, nu e vina ta ca l-ai tinut lipit de ureche si sa supraincalzit. 
Si nu imi amintesc ca Samsung sa fi dat vreodata vina pe clienti pentru boacana cu bateriile explozive.
Deja intram in zona stupida...
Motorul se poate arde de la supratensiune in retea. E vina producatorului? Nu cred ca scrie pe undeva sa nu bagi supratensiune in reteaua de alimentare.
Cafeaua verde nu merge la rasnita clasica (poate la cele de faina/malai, etc). Nu scrie nici ca sa nu bagi suruburi in rasnita sau bile de rulment, asa-i? Putem turna si detergent in ea, nu? Nici asta nu este interzis. :-)

Hai sa nu exageram cu precizia, e vorba de cafea prajita. Daca ai dat la mana pe orice rasnita manuala, cu siguranta ai sesizat diferenta de efort intre prajire light si prajire de espresso (unde aproape merge singura).
La o rasnita electrica, aia inseamna motorul. Iar la rasnite, putere mai mare la motor nu inseamna viteza mai mare de macinare (ca la o masina cu motor mai puternic), ci putere mai mare. Care evita supraincarcarea in cazul unei cafele light.

Cat despre partea de protectie, de multe ori echipamentul se arde pentru a proteja siguranta. :D
Lipsa unei sigurante sau a altor elemente se traduce printr-un pret mai accesibil. Mai putina munca, mai putine elemente, mai putine probleme. Asta e unul din motivele pentru care se folosesc roti de plastic la unele modele de rasnite: daca se blocheaza cutitele, in loc sa arzi motorul se tunde roata dintata de plastic.
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
Smile 
(05-08-2021, 16:27)Dan_R Wrote: [Image: smile.gif] Sincer... nu as mai cumpara. Nu este pe gustul meu. Prefer cafele de la Guido momentan. 
Lelit PL 42 EMI

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)