• Reducerile la cafea, espressoare, rasnite si accesorii se afla AICI
Hello There, Guest! Login Register


Asteptari de la prajitori

#61
Eu as spune ca "transparenta" in online e mai mult o chestiune de marketing. De exemplu, un prajitor care se pricepe la PR/advertising, investeste intr-un serviciu de productie video si in 3 minute face un clip cu el, cu sacii si cu prajitorul de sta pisica in coada. Asta nu ii face cafeaua mai buna sau mai proasta. Doar ii adauga un capital de imagine in plus. Dar acest capital conteaza foarte mult in relatia cu publicul tinta si fiecare antreprenor alege calea proprie de urmat. Mai ales ca in domeniul cafelei se beau foarte multe imagini. Insa deschiderea acestui business a insemnat probabil curaj si sacrificii financiare pentru antreprenor, asa ca e liber sa aleaga ce face cu imaginea sa. A fi un bun comunicator e mare lucru! De aceea exista agentii de comunicare care fac bani frumosi pe seama antreprenorilor de succes, care au nevoie de profesionisti in a se reflecta pozitiv publicului.

Dar noua romanilor ne place sa ne lasam inselati. Exemplul cel mai graitor sta in reclamele recente la Tchibo Privat Kaffe sau in vacutele mov din Alpi.

Vreau sa spun ca e bine sa cautam legalitatea prajitorului, sa aflam in mare sursele sale, daca e autorizat sa faca asta, insa mai departe tine doar de modul in care el vrea sau nu sa se descopere consumatorului, trangand foloasele sau ponoasele. Si atat timp cat imi place cafeaua lui PJ, a lui Mihai sau cea de la Hasbean, poate sa fie prajita si la Galati (cum zicea o mare artista a cafelei) Smile caci nu mai conteaza.
Lelit Bianca, Hedone Honne Espressoman Slim Edition. Vacanta: Kinu M47 + Kompresso
Past: Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30 (in vanzare)
 
Reply
#62
(04-06-2013, 21:27)Lyvyoo Wrote: ... Asta nu ii face cafeaua mai buna sau mai proasta...
Asta este in fond esenta problemei, bravo Liviu!

Pe un asemenea topic eu m-as astepta sa gasesc diverse propuneri, de la diverse ambalaje la variante de cafea, prajiri, amestecuri, sfaturi...
Quamar M80DR, ex-PL043MMI, M38, Brikka, ibric, AeroPress... and V60/Hario Buono
 
Reply
#63
Reclamatia pentru Ecuator (cu eticheta respectiva) s-a dus la locul ei.
Lelit Bianca, Hedone Honne Espressoman Slim Edition. Vacanta: Kinu M47 + Kompresso
Past: Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30 (in vanzare)
 
Reply
#64
Sincer, aprofundand in timp forumul, mi s-a format o imagine pozitiva despre PJ si Sarkis si prin urmare am comandat doar de la ei, din tara, pana acum si nici nu cred ca ma voi orienta inspre alti prajitori. Au contat parerile si feed-backurile voastre, dar si prezenta constanta pe forum a reprezentantilor PapaJacques si Sarkis
Am fost curios si de Square Mille si am luat si de acolo, iar prin intermediul The Coffe Project am luat si Hasbean.

Ce mi-a placut:
- calitatea cafelei PJ si Sarkis. De la PJ n-am incercat deocamdata decat un sortiment, Columbia, care mi-a placut, iar de la Sarkis am luat sase sortimente din care mi-au placut trei.
- Modul de lucru al d-lui Honciuc. Email, urmat de convorbire telefonica, faptul ca fara sa-i spun mi-a acordat o reducere de forumist (si-a dat seama probabil dupa cum pun problema) si, mai ales, faptul ca a ales, fara nici o ezitare, curieratul in sistem ramburs ca mod de transport desi am vorbit pentru prima data. Pentru mine este cel mai comod.

Ce mi-as dori:
- posibilitatea de-a comanda macar 500 gr/sortiment daca nu 250 -350 gr de la Papajacques. Am inteles ca problema e in curs de rezolvare. Personal, daca pot sa comand la 500 gr, comanda mea va fi clar de 3x500 gr in loc de 1x1000 gr. Avantaj eu, avantaj PJ, cred.
- comanda expediata prin curierat in sistem ramburs la Papajacques. Repet, pentru mine, ca si client, este mai comod, decat sa platesc in avans prin banca. Corespondenta prin email, asteptarea facturii, printarea ei, deplasarea la banca, cautarea locului de parcare, eventuala coada la ghiseu sunt minusuri pentru mine. Respect sistemul de lucru al PJ, nu este un capat de tara.
- ca site-urile Papajacques si Sarkis sa fie updatate. Nu-mi place sa sun, sa stau prea mult la discutii. Intru pe site, ma uit, ma documentez, comand. Momentan, niciodata nu sunt sigur daca marfa de pe site-urile exista si in stocuri.
Din ce-am inteles de pe forum, PJ are sortimente noi. Nu le regaesc pe site sau nu le vad eu.
De pe forum, citesc despre niste amestecuri Sarkis gen chocolate, EQ, amore pe care nu le gasesc sau iarasi nu le vad pe site si nu stiu ce sunt.

Sper ca nu v-am plictisit.
Gaggia Classic, Macap M42M, Ridgeless VST 18g, Hario Mini
 
Reply
#65
Nu ne-ai plictisit, chiar ai facut o sinteza foarte pragmatica din care toti actualii/viitorii prajitori au de invatat.

La capitolul site-uri, se pare ca sunt preocupati sa comunice prin forumul Espressoman, mai mult decat prin site-ul propriu Smile Ceea ce este un lucru bun pentru noi, caci putem sa intram in dialog oricand.
Lelit Bianca, Hedone Honne Espressoman Slim Edition. Vacanta: Kinu M47 + Kompresso
Past: Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30 (in vanzare)
 
Reply
#66
E excelenta si deosebit de utila comunicarea prin forum, indiscutabil.
Dar, uite exemple concrete.
Stiu ca Papajacques spunea recent ca are trei sortimente noi. Nu mai stiu la repezeala de unde sa le iau, trebuie sa caut. Daca le-ar pune pe site, alaturi de cele existente, ar fi foarte simplu.
Sarkis nu mai are temporar doua sortimente si un amestec. Aceeasi problema. Mi-ar fi mai simplu sa intru pe site, sa gasesc peste ele o eticheta gen out of stock si cu ocazia asta as sti imediat care sunt pe stoc si-mi pot face comanda.
Gaggia Classic, Macap M42M, Ridgeless VST 18g, Hario Mini
 
Reply
#67
Pe de alta parte vrem si informatii inaintea publicului larg...Big Grin

La PJ am aflat pe forum de noutati: Hario (rasnite, V60), Aeropress, cafea noua, ambalaje noi. Ulterior au ajuns si pe facebook/site, dar numai in momentul in care puteau fi onorate comenzile (din ce am vazut).
La Mihai - sunt sortimente care apar pe forum; evident ca daca ceri asa ceva primesti si reducerea aferenta, pentru ca stie automat de unde provine informatia. Tongue
Quamar M80DR, ex-PL043MMI, M38, Brikka, ibric, AeroPress... and V60/Hario Buono
 
Reply
#68
O alta varianta buna de comanda/transport, fata de sistemul curier/ramburs, ar fi cel clasic, as spune, sa pot sa comand si sa platesc pe site, fie direct, fie prin paypal. Astfel nici comerciantul n-ar risca nimic, nici eu n-as mai pierde timp cu bancile.
Gaggia Classic, Macap M42M, Ridgeless VST 18g, Hario Mini
 
Reply
#69
Ar creste costurile. Vorbim totusi de multe comenzi pana in 50-100 lei (pentru uz personal nu prea comanzi 2kg de cafea odata). La plata cu cardul cred ca-si recupereaza mai greu banii, pe langa alte taxe pe care trebuie sa le plateasca. Nu-mi aduc aminte daca la Mihai se poate plati cu cardul, dar inclin sa cred ca nu.
Iar plata pe site sau la curier nu schimba mult procedura, oricum trebuie sa te intalnesti cu curierul pentru a primi marfa comandata.
Quamar M80DR, ex-PL043MMI, M38, Brikka, ibric, AeroPress... and V60/Hario Buono
 
Reply
#70
poate fiind din Bucuresti si avand acces mai facil la prajitori, comanzi de 50-100 lei. din provincie eu comand 1,5 - 1,7 kg / comanda, niciodata oricum sub 100 lei.
eu trebuie sa ma intalnesc cu curierul, dar comerciantul ar avea astfel linistea ca nu i se intoarce marfa si ca n-a prajit degeaba, daca are emotii de acest gen. indiscutabil sunt comisioane aferente unor plati/procesari prin banci/card. e doar o idee, nu ma deranjeaza rambursul.

uite, alt exemplu. cafeaua era pe terminate si imi facea cu ochiul si un aeropress pe care sa-l asortez cu hario mini si cu deplasarile/concediile, iar la rand era papajacques, mai ales ca are si sortimente noi si aeropress si preturi mai bune decat Square Mille. Si totusi am comandat de la Square Mille, care are si aeropress si intamplator multe cafele noi fata de luna martie cand mai comandasem la ei. Aeropressul lor, mai scump cu circa 25 lei decat la PJ. Si, totusi, comoditatea m-a indemnat sa comand la ei, pentru ca din cateva click-uri si plata prin paypal mi-am rezolvat problema.
recunosc, sunt comod, dar cred ca mai sunt ca si mine.
Gaggia Classic, Macap M42M, Ridgeless VST 18g, Hario Mini
 
Reply
#71
(04-06-2013, 23:42)sms Wrote: - comanda expediata prin curierat in sistem ramburs la Papajacques. Repet, pentru mine, ca si client, este mai comod, decat sa platesc in avans prin banca. Corespondenta prin email, asteptarea facturii, printarea ei, deplasarea la banca, cautarea locului de parcare, eventuala coada la ghiseu sunt minusuri pentru mine.

off topic,
Nu ti-ar fi mai simplu sa achiti facturile printr-un serviciu de internet banking, de acasa?
Profitec Pro 700, Eureka Olympus 75E, GeneCafe CBR 101
 
Reply
#72
(05-06-2013, 01:17)sms Wrote: ... dar comerciantul ar avea astfel linistea ca nu i se intoarce marfa si ca n-a prajit degeaba, daca are emotii de acest gen...
Pai plata ramburs e tocmai in favoarea clientului: platesti cand primesti marfa, nu cu 1-2 saptamani inainte (pana ai confirmarea platii, pana trimite, etc).
Si toti prajitorii trimit in provincie, ba chiar gratis peste o anumita valoare.
E adevarat, plata in avans il scuteste pe furnizor de emotia ridicarii pachetului si a primirii banilor.

By the way, la Square Milles cat te-a costat transportul si cat a durat pana ai primit pachetul? La cantitatea de cafea declarata de tine era in jur de 10 lire trimisa cu Royal Snail Big Grin, fara tracking si fara siguranta (sunt de acord ca producatorul poate trimite din nou, dar vorbim de cateva saptamani pierdute la o trimitere ratata!!!) sau in jur de 16 lire cu tracking.
Quamar M80DR, ex-PL043MMI, M38, Brikka, ibric, AeroPress... and V60/Hario Buono
 
Reply
#73
Perfect. Acum stim si cum e cu plata ramburs... Pe un thread intitulat "asteptari de la prajitori". @serban Well, evident ca nu ma astept ca un vanzator sa-mi stea drepti pentru ca ii cumpar o inghetata desi prin sloganul care-l defineste" clientul nostru stapanul nostru" ar trebui sa o faca insa cel putin pe acel vanzator il vad in fata vad ce vinde stiu la ce sa ma astept. Asa cand pe un forum apare un nume de prajitor si lumea da buluc sa vada despre ce e vorba, gusta si ramane placut surprinsa chiar nu mai conteaza pentru nimeni cine e Dnul Mitran si cum anume face prajirea? Si Liviu la un moment dat si-a pus problema racirii cu apa sau altii au alte nedumeriri (chiar si legat de data prajirii pe care si eu as putea spune ca am pus-o la indoiala de cateva ori) insa o prezentare a sa avand in vedere ca nu cred sa-l sa-l stie cineva in persoana ( in comparatie cu ceilalti prezenti) pentru mine cel putin ar mai inlatura din suspiciuni. Cu asta inchei subiectul sublinind doar ca fiecare isi trateaza clientul cum doreste insa e bine sa aibe urechile deschise la ce isi doreste sau indoielile pe care le are.
Fata de chiar primul post care a deschis thread-ul si care si pentru mine a fost in cateva ocazii motiv de frustrare si continuand cu dorinta lui Liviu de a vedea soiuri si soiuri noi (in perioada de criza un pic cam neplauzibila) mi-ar place daca un prajitor si-ar cunoaste mai bine clientii ar fi inventiv si-ar depasi limitele impuse de conditiile economice. Mi-ar place un blend facut in semnatura proprie nu la nimereala, la test... bazat pe experienta personala de consumator de espresso. Zic asta pentru ca un iubitor de cafea la ibric nu poate zice ca stie exact ce isi doreste un consumator de espresso. Iar aici singurul pe care l-am auzit vorbind in cunostiinta de cauza e Dnul Mitran.
Mi-ar mai place mai multa initiativa gen " pot aduce" sortimentul x, medaliat la cup of excelence in 900 i.c, cati s-ar baga??? Pretul per 100gr prajita fiind Y si poate s-ar pune de o lista cu plata anticipata. E o idee, poate nu e viabila dar pe langa X saci de columbia incape si unul mai diferit. Anyway, pana la momentul cand ne-om lua toti prajitoare si comanda singuri ce vrem sper sa se inventeze si acest model de business cu deschidere reala catre client si asteptarile lui.
Gaggia Classic + rasnita Vario + Vst 18gr + pitcher Motta + set cesti cafea ;)
 
Reply
#74
(05-06-2013, 02:12)zuluafonu Wrote:
(04-06-2013, 23:42)sms Wrote: - comanda expediata prin curierat in sistem ramburs la Papajacques. Repet, pentru mine, ca si client, este mai comod, decat sa platesc in avans prin banca. Corespondenta prin email, asteptarea facturii, printarea ei, deplasarea la banca, cautarea locului de parcare, eventuala coada la ghiseu sunt minusuri pentru mine.

off topic,
Nu ti-ar fi mai simplu sa achiti facturile printr-un serviciu de internet banking, de acasa?

este o solutie si asta

(05-06-2013, 07:03)Mihai L Wrote:
(05-06-2013, 01:17)sms Wrote: ... dar comerciantul ar avea astfel linistea ca nu i se intoarce marfa si ca n-a prajit degeaba, daca are emotii de acest gen...
Pai plata ramburs e tocmai in favoarea clientului: platesti cand primesti marfa, nu cu 1-2 saptamani inainte (pana ai confirmarea platii, pana trimite, etc).
Si toti prajitorii trimit in provincie, ba chiar gratis peste o anumita valoare.
E adevarat, plata in avans il scuteste pe furnizor de emotia ridicarii pachetului si a primirii banilor.

By the way, la Square Milles cat te-a costat transportul si cat a durat pana ai primit pachetul? La cantitatea de cafea declarata de tine era in jur de 10 lire trimisa cu Royal Snail Big Grin, fara tracking si fara siguranta (sunt de acord ca producatorul poate trimite din nou, dar vorbim de cateva saptamani pierdute la o trimitere ratata!!!) sau in jur de 16 lire cu tracking.

ziceam de plata prin site/paypal ca si alternativa. imi convine ramburs.

square mille, ultima comanda, marfa de £75, total cu transport fara tracking £83.58. expediata de ei luni, livrata marti saptamana urmatoare. la precedenta comanda s-au miscat mai bine, expediere luni, livrare vineri, in aceeasi saptamana. atunci transportul a fost £11.
Gaggia Classic, Macap M42M, Ridgeless VST 18g, Hario Mini
 
Reply
#75
@okayo: Parerea mea este ca discutam dar nu asculti... ce povestesti tu apare de pilda la PJ pe prima pagina http://www.papajacques.ro/, impreuna cu multe alte informatii. Vrei poza cu racirea cafelei??? :-)
Cu blendurile e relativ riscant, uite la Mihai cat dureaza lansarea, feedback-ul de la clienti... si la un moment dat ramane fara ingrediente. Nu mai pun la socoteala testele pe care le face pana la lansare (combinatii, prajiri, etc). Cred ca vorbim de zeci de kg "irosite".

Cat despre adus, se poate aduce orice. Fiind vorba insa de bani... cine te poate obliga pe tine, client fiind, sa cumperi jumatate de sac pentru ca nu s-a vandut...? E o decizie de business pana la urma. Cand vor creste prajitorii (impreuna cu piata, evident) vor aparea mai multe soiuri.

@sms: vad ca prajesc joi. Asta inseamna ca o primesti catre 5-10 zile de la prajire. Si daca ai si noroc sa se piarda coletul... chiar daca sunt OK si repeta trimiterea, ti-am zis, vorbim de o luna ca popa. Iar costurile de expeditie sunt cat 1kg de Columbia de la PJ. :-)
Quamar M80DR, ex-PL043MMI, M38, Brikka, ibric, AeroPress... and V60/Hario Buono
 
Reply
#76
Treaba cu rambursul e convenabila daca prajitorul are contract cu un curier. Cum se intampla la Mihai, el suportand o parte din costurile expeditiei din buzunarul sau (daca stiu bine, cumparatorul plateste 14 lei pe colet si atat). In schimb apeland doar la nevoie la un curier, costul expeditiei unui kg de cafea va fi de aprox. 25 de lei + rambursul de vreo 10 lei, asadar, 30-35 de lei cost final pentru cumparator.
Lelit Bianca, Hedone Honne Espressoman Slim Edition. Vacanta: Kinu M47 + Kompresso
Past: Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30 (in vanzare)
 
Reply
#77
Astept de la prajitori sa treaca pe site-ul oficial ce cafenele aprovizioneaza.Daca aprovizioneaza.
Poate chiar in orasul meu este o cafenea, unde se serveste cafea de la prajitorii consacrati de pe acest forum.
 
Reply
#78
(22-11-2013, 15:37)astinga Wrote: Astept de la prajitori sa treaca pe site-ul oficial ce cafenele aprovizioneaza.Daca aprovizioneaza.
Poate chiar in orasul meu este o cafenea, unde se serveste cafea de la prajitorii consacrati de pe acest forum.

Subscriu!
Espressoare profesionale La Spaziale, Nuova Simonelli, Dalla Corte || Mahlkonig Vario, Mahlkonig VTA 6S, Nuova Simonelli Mythos, Eureka Mignon || Tamper Reg Barber || Skull tamper || Latiere Motta Europa || Probat Probatino Roaster
 
Reply
#79
Adaug si eu o asteptare - gradul de prajire!

Stiu, majoritatea celor la inceput de drum se feresc de orice picatura de aciditate in cafea (inclusiv eu acum 4ani) dar trebuie sa gasim cumva o solutie de mijloc, poate cu profile diferite pentru acelasi sortiment. Este pacat sa nu eliberam adevaratul potential al aromelor.

Scriu aceste randuri pentru ca zilele trecute am primit un cadou de la Radu Carutasu, o mostra a experientei sale actuale in prajit, o pasiune pe care a dus-o atat de sus, incat studiul prajitului si simturile bine dezvoltate fac din sarjele sale adevarate produse vandabile catre orice pasionat experimentat in cafea. Din pacate nu este o afacere ci o pasiune. Dar cine stie Smile

In dreapta este cafeaua lui RaduCarutasu (Ethiopia), in stanga o Kenya de la un prajitor cunoscut:

[Image: IMAG0882.jpg]

Ambele bune, nu zic, mai ales de cand cu DB-ul meu cu E61, dar aromele pe stilul de prajire a lui Radu, inlcusiv pe sortimentul Columbia (au fost doua pungi in total) sunt ceva de vis, rafinate si mult mai bine puse in valoare, fara a se simti mirosul acela "greu" de cafea si asta inclusiv dupa o saptamana de stat in borcanul meu cu garnitura. Evident, aceste calitati s-au regasit mai departe in gust, acolo unde aciditatea se simtea ca exista dar nu ca predomina, iar notele particulare ale fiecarui sortiment (inca nu am capacitatea sa le indentific clar) intregeau amprenta deosebita a stilului de prajire. Ma rog, Radu a incercat o combinatie de doua sarje (city+ si full city) care s-au pupat nemaipomenit, lucru care este probabil mai greu de implementat intr-o prajitorie comerciala. O experienta senzoriala la fel de placuta a fost si pe cafeaua lui G.Serban, cand am fost la Sibiu, de o culoare asemanatoare.

Eu vroiam sa subliniez de fapt ca imi doresc sa pot alege de la cat mai multi prajitori (eventual pe profile de prajire la alegere), cafele mai deschise la culoare, mai sprintare la arome, scoase la city+ Nu putem generaliza, caci fiecare cafea se comporta diferit si se prajeste diferit. Dar ideea cred ca s-a inteles.
Lelit Bianca, Hedone Honne Espressoman Slim Edition. Vacanta: Kinu M47 + Kompresso
Past: Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30 (in vanzare)
 
Reply
#80
(18-04-2014, 00:25)Lyvyoo Wrote: Adaug si eu o asteptare - gradul de prajire!

Ambele bune, nu zic, mai ales de cand cu DB-ul meu cu E61, dar aromele pe stilul de prajire a lui Radu, inlcusiv pe sortimentul Columbia (au fost doua pungi in total) sunt ceva de vis, rafinate si mult mai bine puse in valoare, fara a se simti mirosul acela "greu" de cafea si asta inclusiv dupa o saptamana de stat in borcanul meu cu garnitura. Evident, aceste calitati s-au regasit mai departe in gust, acolo unde aciditatea se simtea ca exista dar nu ca predomina, iar notele particulare ale fiecarui sortiment (inca nu am capacitatea sa le indentific clar) intregeau amprenta deosebita a stilului de prajire. Ma rog, Radu a incercat o combinatie de doua sarje (city+ si full city) care s-au pupat nemaipomenit, lucru care este probabil mai greu de implementat intr-o prajitorie comerciala. O experienta senzoriala la fel de placuta a fost si pe cafeaua lui G.Serban, cand am fost la Sibiu, de o culoare asemanatoare.

Iti multumesc pentru aprecieri !
Ce ma bucura este faptul ca ,din prajire , am reusit sa obtin un echilibru al aromelor , lucru pe care l-ai remarcat si tu .
In prezent si eu caut aciditate intr-o cafea , dar acest gen de aciditate calma , usoara, care sa permita si celorlalte arome sa-si lase amprenta pe papile si in acest mod sa dispara caracterul de duritate , de asprime al unui shot de espresso . Caut sa obtin gustul acela de ciocolata amaruie in stare lichida .

Meritul forumului este acela ca mi-a permis sa aflu experientele mai multor entuziasti pecare le-am adaptat gustului meu si din care a rezultat un stil personal de a aborda prajirea .

Abia sapramana aceasta , dupa mai bine de un an de experimentat modul de prajire al cafelelor SHB , am considerat profilul rezultat ca fiind cel mai potrivit pentru mine si l-am memorat pentru o reproductibilitate cat mai buna ( difera putin de cel din care ai avut boabele )

Mai este interesant inca un aspect , rasnitele . Te invit la mine , dupa o prajire , sa vii cu rasnita ta si sa vedem daca difera nuante in urma analizei gustului ( daca vrei putem folosi si Vario al meu , pe care inca il mai am ) .
Alege tu soiul pe care sa il prajesc !
 LaMarzocco GS/3-AV, K30 Vario, Honne, Acaia Lunar, BravoTools, Hottop kn-8828b-2k+/Artisan mod.
 (Lelit PL41TEM, Expobar DB, Vibiemme 2B, Gagia MDF, Vario Home, Macap M4D, Kinu M68)

 
 
Reply
#81
Multumesc de invitatie, Radu, extrem de provocatoare Smile Promit sa ne auzim dupa sarbatori.
Lelit Bianca, Hedone Honne Espressoman Slim Edition. Vacanta: Kinu M47 + Kompresso
Past: Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30 (in vanzare)
 
Reply
#82
Am uitat sa precizez soiurile din care poti alege :
- Ethiopia ( Yrga, Wild , Sidamo , Hararr )
- Costa Rica
- Kenia AATop
- India
- Uganda Bugisu AA
- Columbia
- Malawy
- Panama Gesha
 LaMarzocco GS/3-AV, K30 Vario, Honne, Acaia Lunar, BravoTools, Hottop kn-8828b-2k+/Artisan mod.
 (Lelit PL41TEM, Expobar DB, Vibiemme 2B, Gagia MDF, Vario Home, Macap M4D, Kinu M68)

 
 
Reply
#83
Dupa mine Malawi si Panama, dar cred ca ar trebui sa alegi tu un sortiment cu o amprenta mai pronuntata care ar fi usor de evidentiat (altul decat Sidamo caci e prea putin misterioasa) si alt sortiment care ai sesizat ca pe K30 s-a exprimat mai bine in ceasca decat pe alte rasnite.

Sa vezi ce de asteptari de la prajitori o sa scriu pe aici dupa experienta asta Smile
Lelit Bianca, Hedone Honne Espressoman Slim Edition. Vacanta: Kinu M47 + Kompresso
Past: Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30 (in vanzare)
 
Reply
#84
La ultimele doua comenzi de cafea proaspat prajita (de la prajitori diferiti) m-am confruntat cu probleme legate de calitatea cafelei livrate.
Din pacate am fost nevoit sa arunc cel putin 1 Kg de cafea (50% din fiecare comanda), pentru ca este chiar de nebaut (si probabil chiar periculos pentru sanatate) datorita unor probleme legate de prajire: prezenta a suficient de multe boabe cu tipping/scorching sau chiar aproape carbonizate. Am avut parte de 500g cu miros si gust destul de puternic de funingine si ca "bonus" ceva roua pe boabe (asta la 8 zile de la prajire) si boabe carbonizate.
La una dintre livrarile cu probleme m-am apucat chiar sa aleg boabele cu defecte (de boabe verzi) si am avut circa 10% cu probleme, ceea ce cred ca este destul de mult peste limita normala de undeva pe la 5%.
Stiu ca este vorba de un produs agricol, ca pot aparea probleme legate de loturi, saci, sau erori de prajire.
Pe de alta parte sunt convins ca este practic cam imposibil sa gusti 100% din ce se prajeste, insa cred ca macar problemele de prajire (gen cafea arsa) pot fi vazute de un ochi experimentat ca al unui prajitor.
Totusi, cred ca nu este in regula livrarea unor cafele ca cele descrise mai sus.
Expobar Brewtus IV | Honne
 
Reply
#85
poti sa ne zici despre ce prajitor este vorba?
fiind pe forum sunt sanse mari ca multi membri sa cumpere de unde ai cumparat si tu
Lelit Bianca + ECM V-Titan 64, Cafflano Kompresso/V60+Kinu M47
 
Reply
#86
(14-05-2014, 10:50)vladdooo Wrote: poti sa ne zici despre ce prajitor este vorba?
fiind pe forum sunt sanse mari ca multi membrii sa cumpere de unde ai cumparat si tu
Nu aceasta este intentia postului meu, eu doar am ridicat o problema care poate aparea in cazul oricarui prajitor.
Expobar Brewtus IV | Honne
 
Reply
#87
Insa, daca observi ca se repeta situatia, chiar este recomandat sa spui nume, altfel se culca toata lumea pe o ureche, crezand ca face cafeaua perfecta. Sugestiile cred ca sunt oricand binevenite, mai ales din partea unui forum de pasionati.
Lelit Bianca, Hedone Honne Espressoman Slim Edition. Vacanta: Kinu M47 + Kompresso
Past: Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30 (in vanzare)
 
Reply
#88
Este vorba de mine si sarkis amore nu am nicio scuza . Foarte bine ca am fost " urecheat " si chiar doresc , atunci cand gresesc sa mi se atraga atentia pentru a nu repeta . Adevarul este ca la un moment dat intervine monotonia si pot da cate un rateu dar nu intentionat
Imi cer scuze anticipat clientilor care probabil vor fi dezamagiti vreodata de o transa de cafea ii rog sa ma anunte pentru a remedia situatia .
Prajitor Probat, Rasnite Mahlkonig si Bunn
 
Reply
#89
(14-05-2014, 13:36)honciucmihai Wrote: Este vorba de mine si sarkis amore nu am nicio scuza . Foarte bine ca am fost " urecheat " si chiar doresc , atunci cand gresesc sa mi se atraga atentia pentru a nu repeta . Adevarul este ca la un moment dat intervine monotonia si pot da cate un rateu dar nu intentionat
Imi cer scuze anticipat clientilor care probabil vor fi dezamagiti vreodata de o transa de cafea ii rog sa ma anunte pentru a remedia situatia .

Nu stiu cum sunteti voi, insa pe mine m-a topit Mihai cu mesajul lui Smile La cat mai multi furnizori de produse si servicii sinceri cu clientii lor care nu incearca sa-si gaseasca tot felul de scuze. Feedback is a gift, spunea cineva.
Hottop | Baratza Forte | Bosco Sorrento | Hario v60, Syphon, Chemex, Clever, Bonavita Immersion Dripper, Walkure Karlsbad, Aeropress, Frenchpress, Ibric, pahar, ceasca, lingura, apa, cafea...
 
Reply
#90
Asa am fost educat , altfel poate as fi fost primar , deputat sau chiar ministru , cine stie ?
Prajitor Probat, Rasnite Mahlkonig si Bunn
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)