Hello There, Guest! Login Register


Ascasso mini i2 blocata

#1
Salut,

Am si eu o problema. Am o rasnita Ascasso mini i2 si s-a blocat dintr-o data. Acum cand o pornesc se aude motorul invartindu-se, insa cutitele nu se misca. A mai avut cineva problema aceasta?
 
Reply
#2
Ai desfacut-o pentru curatare sa nu fi prins vreo piatra sau un lemn? Te-ai dus spre maxim de fin (unirea cutitelor) cu motorul in mers?
Lelit Bianca, Hedone Honne Espressoman Slim Edition. Vacanta: Kinu M47 + Kompresso
Past: Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30 (in vanzare)
 
Reply
#3
Salut,

E posibil sa fie inceputul "sfarsitului". Vei goli complet rasnita de boabe si ea va reporni ca si cand nimic nu s-ar fi intamplat. Apoi, cand ti-e lumea mai draga, fenomenul se va repeta, din ce in ce mai des. Vei observa ca daca pui mai putine boabe in container, sint mai mici sansele sa se blocheze. La un moment dat va conta si originea cafelei, daca sint boabele relativ "mici", se va bloca mai usor decat cu boabe "mari". Spre final va veni un moment cand nu se va mai auzi motorul, deloc. O lasi sa se "linisteasca" si va reporni, de la sine. In ultima parte a vietii motorului, cu putin timp inainte de deces, vei putea s-o resuscitezi invartind manual, cu un patent, tamburusul acela de alama sau cupru de la capatul axului, pentru a-i da un impuls, un ajutor motorului sa porneasca.
De unde stiu toate astea? Pentru ca le-am experimentat.  Am folosit Ascaso imini i2 din ianuarie 2010 pana in vara acestui an. Adevarat, nu ma asteptam sa tina "o viata", dar nici un asemenea comportament din partea motorului nu mi se pare ok, in conditiile unei utilizari light, in medie, mai putin de 30g de cafea macinata pe zi.
 
Reply
#4
Welcome to the club, s-a "dus/tocit" rotița ce angrenează cuțitele, au făcut-o din plastic tocmai ca să nu arzi motorul în caz de ceva. (adică asta - întreabă-mă de unde știu [Image: smile.gif] )
O găsești online aici, dar vorbește și la service la noi (caffea.ro - Stefan Farago - 0721 318 550 ), poate au adus-o pe stoc, când am întrebat eu acu vreo 2 săptămâni nu o aveau.
LE: Oricum bine ar fi s-o desfaci prima dată, nu e nimic complicat, să fii sigur că asta e cauza - dar după cum descrii lucrurile, nu prea are ce să fie altceva daca motorul învârte și cuțitul nu.
Lelit PL41TEM | Ascaso Mini i2 | Aeropress | Hario Mini | Alte acareturi (tamper, pitcher, OCD replica)
 
Reply
#5
scrie acolo ca "If you have the i2 conical version then click here for the motor.
i2 toothed grinder is not vailable as a single part, you have to get the whole motor 
"
La Marzocco | ex-echipament: un HX pe bursa, in vanzare sau schimb pe lever
 
Reply
#6
Or fi greșit descrierea, din schema tehnică pare a fi fix invers Smile
Oricum mie îmi ajunge astăzi piesa respectivă, revin cu feedback când reușesc să o montez.
Lelit PL41TEM | Ascaso Mini i2 | Aeropress | Hario Mini | Alte acareturi (tamper, pitcher, OCD replica)
 
Reply
#7
Revin cu un update, rotița din link-ul meu de mai sus e ceea ce trebuie, râșnița mea e din nou funcțională.
Lelit PL41TEM | Ascaso Mini i2 | Aeropress | Hario Mini | Alte acareturi (tamper, pitcher, OCD replica)
 
Reply
#8
Multumesc pentru raspunsuri. Chiar daca este rotita nu mi se pare tocmai OK. Eu folosesc espressorul pt maxim o cafea pe zi, chiar si mai putin, pentru ca sunt zile cand nu am timp. O sa incerc sa o desfac si vedem.
 
Reply
#9
Daca ai rasnita de asa putin timp si ai folosit-o asa putin, trebuie investigata si pista unei pietre care s-a prins intre cutite. In loc sa se arda motorul si sa arunci rasnita la gunoi (caci un motor nou nu cred ca se mai merita cumparat), unii producatori au ales sa puna astfel de rotite pe rasnitele casnice mici, carora sa le sara zimtii. Sigur au si Lelit, Nemox, Pasquini Lux, poate si Gaggia MDF etc. Atat ca fiind "roata lor" au pus si un pret mare per piesa, cai fabricatia ei nu cred ca ar costa mai mult de 0.5 euro.
Lelit Bianca, Hedone Honne Espressoman Slim Edition. Vacanta: Kinu M47 + Kompresso
Past: Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30 (in vanzare)
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)