Welcome Back Log In Create Account

Poll: Interesat ?
You do not have permission to vote in this poll.
Manuala
17.33%
13 17.33%
Electrica
82.67%
62 82.67%
Total 75 vote(s) 100%
* You voted for this item. [Show Results]

Arco by Goat Story manua-lectric grinder group buy

Am făcut pledge pentru 7 combo + 5 manuale.
Mai sunt disponibile manualele + un combo
Espressor: Lelit Bianca / Gaggia Classic 2017 | Past: Lelit Mara / Nuova Simonelli Oscar II / Lelit PL41TEM
Rasnita:  Sculptor 078 / Kopi Deva / Lelit PL72 William / Kinu M47 / Arco 2 in 1

(06-01-2021, 19:28)dragos.stoian Wrote: Ce zici, o sa fie mai bun pt espresso sau pt brew?

Show me the burrs :)
Cat am putut vedea la el in mana, ce sa zic...

Da zii :D, ne tii in stress :( eu am luat pt brew :D

Sent from my BLA-L29 using Tapatalk
Espressor: Lelit PL41TEM ,  Rasnita: Baratza Sette 270wi, Sita : Ascaso 

Vad ca au bagat si customisation ca optiune separata, eu mi-o luasem inainte de kickstarter.
@renatoa - la noi in grup mai face cineva sau o sa fie doar a mea "marcata"? :)))
Also - ne bagam si la transport case? ar fi o optiune misto pt carat manuala de colo-colo fara sa o zgarii.
Espresso: Aram, Flair, Rok. Brew: AeroPress, April, Cafec, Canadiano, Delter, E&B, Gina, Hario, Kalita, Orea. Moka: Araku, E&B, Stelton. Ibric: Soy.
Grind: Aergrind, Arco, Comandante, Hario, Rok. Kettle: Brewista, Fellow, Hario, Takahiro.

Daca cineva se intreaba cum e cu micronii per click la Kinu, asa de amoru comparatiei, e ceva mai bine. La Kinu ;)
Odata ca e stepless, deci la Kinu putem seta oriunde intre doua linii, ceeace la Arco nu va fi posibil pentru ca nu va sta in locul ala, si apoi chiar rezolutia intre doua diviziuni este mai fina la Kinu, pentru ca are pasul surubului mai fin.
Asa ca, la Kinu avem 0.5 mm / 50 diviziuni / tura = 10 microni pe diviziune, comparativ cu 33 microni la Arco, sau cu 16.7 microni la versiunea noua de 60 "clici".
Versiunea nou va fi comparabile cu primele versiuni de Kinu, cu pasul surubului de 0.75, la care o diviziune avea 15 microni.
Mai departe nu mai socotesc cu unghiurile, ar fi doar ghiceala, pana nu avem cutitele pe masa sa le comparam.

Despre bling-uri... nu am idee cum ar putea fi adaugate la wholesale package, poate ulterior.
Personal nu sunt interesat, pentru transport am destule case/pouch de la obiective foto, in care Kinu intra foarte bine, nu vad de ce nu si Arco.

(06-01-2021, 18:47)dev Wrote:
(06-01-2021, 14:44)tzucky Wrote: Iaca ce mi-a zis omu':
Asta nu răspunde la întrebările anterioare legate de achiziția pe firma, care fie înregistrată în scopuri TVA intra comunitare.

Asta răspunde la problema ridicată de Renato, legată de facturarea cu sau fara TVA. Adică postul imediat anterior.

Despre achiziția pe firma, eu cred ca am dat suficiente hint-URI, cât m-am priceput. De principiu, dacă ai firma, mai știi una-alta, sau te sfătuiești cu contabilul.
Apropo, de ceva vreme, înregistrarea firmei in scopuri de TVA intracomunitar (intrastat, parca ii zice), se face doar de la un anumit rulaj in sus. Rulaj semnificativ mai mare decât 1800 euro.

Sent from my iPhone using Tapatalk

(06-01-2021, 19:46)vlaicu Wrote: Am făcut pledge pentru 7 combo + 5 manuale.
Mai sunt disponibile manualele + un combo

Felicitări pentru inițiativa!

Sent from my iPhone using Tapatalk
La Pavoni Europiccola 2006 | NAKED Profiling Kit | IMS all the way | Arco (de vanzare) | Baratza Sette 270 v2 | Brewista Smart Scale 1 | Concept-Art tampers | To be continued...

Nu stiu de ce am asa un feeling ca omu avea in mana ceva de genu...

https://www.facebook.com/102639591419308...385653628/

No spoilers, just a feeling :D

Quote:EU backers require a VAT registration number.

Mie mi se pare destul de clar că achiziția wholesale see face doar pe firmă, care deține cod de TVA intracomunitar.

Eu nu sunt sigur că cei care păstoresc grupurile de câte 7 au înțeles asta...

Avem timp sa ne lămurim, deocamdata banul este în portofelul meu. Pana nu am garanția ca pot lua comanda în condițiile pe care le pot susține nu vad de ce sa ma leg la cap. Alternative as avea, prieteni cu firme dar nu vad de ce m-aș complica.
Espressor: Lelit Bianca / Gaggia Classic 2017 | Past: Lelit Mara / Nuova Simonelli Oscar II / Lelit PL41TEM
Rasnita:  Sculptor 078 / Kopi Deva / Lelit PL72 William / Kinu M47 / Arco 2 in 1

Neața.

Am închis lista de combo cu @Deraiatu
Va rog sa îmi trimiteți nr de telefon prin mesaj direct.

Uitandu-ma pe site-ul de prezentare am gasit o poza mai clara cu, cutitul interior.
Acesta arata EXTREM de mult cu cel de la kinu de brew. Evident ca nu stim ce cutit exterior folosesc sau daca sunt sau nu identice. Ca si forma constructiva, vizual par la fel.

Am fotografiat cuțitul de espresso in stânga și cel de brew in dreapta. Pentru ca m-a păcălit perspectiva am mai făcut una doar cuțitului de brew încercând sa o replic pe cea de pe site.
Singura îngrijorare este aceea ca dacă macin pentru espresso cu cel de brew nu termin nici în 5min.
Acestea sunt speculații, din păcate nu avem alte date. O sa încerc sa iau legătura cu ei, dacă răspund... [Image: 06609190b1a11a21bb9f83c9ccce3533.jpg][Image: 0dfe99f7a00e3203441206a6ee6237e2.jpg][Image: d2513ab4368cad4093ca6c2d75ec668a.jpg]

Sunt imagini generice la Arco și nu m-ar mira să fie chiar cuțitul de brew Kinu.

In realitate, e foarte posibil sa aibă aceleași cuțite de espresso de la kinu.

Sau profilul de espresso e prea agresiv pt rpm-ul electricei...
Honne, J64V, DC Studio, Outin+Fino

Atata de generice sa fie incat sa apara doua rotoare diferite, unul cu 6 si unul cu 7  Huh
Sau e un tweet ca vor avea si ei rotor optional ...  Confused

Oricum, era clar ca nu au reinventat nimic, Italmill nu e chiar firma de cutite "speciality", face mult, ieftin, si suficient de bun ;)

Ce ma Îngrijoreaza e faptul ca ar putea sa aibă cuțitul de brew iar la cele peste 300rpm sa nu para o reala problema ca nu dai tu la manivela dar dacă o sa o folosești ca atare sa fie aproape inutilizabila fără combo.
Pe de alta parte ma bucura faptul ca sunt de la italmil, asa cum spunea și @dev sunt suficient de bune.
Sunt multe presupuneri aici asa ca va rog sa priviți ca atare remarcile făcute. Plus ca o mare enigma este cuțitul exterior. Poate o fi unul bun la toate (deși ma îndoiesc)

Și noi care luam doar manuala :(, o sa fie greu de măcinat?

Espressor: Lelit PL41TEM ,  Rasnita: Baratza Sette 270wi, Sita : Ascaso 

(07-01-2021, 23:46)d2florin Wrote: Și noi care luam doar manuala :(, o sa fie greu de măcinat?

Nu se știe încă, doar presupunem diverse... nu cred ca o sa le facă greu de utilizat manual, daca ar fi asa nu ar mai avea prea mare succes
Lelit PL81T, ​Eureka Mignon XL, Kinu M47 Phoenix, Cafflano Kompresso, Bialetti Brikka (made in Omegna:)
Ex: Saeco Poemia, Hario Skerton 

Exact. Doar aruncam idei, dar sunt întrebări ce trebuiesc puse. Sper sa găsim răspuns la ele pana pe 28

Dc e vorba de cutitul de 38, tin minte ca, pe vremea cand aveam Kinu care se putea actiona cu o surubelnita electrica, exista un maxim de turatii (pt 38 - 200 rpm). Detalii intr-un post mai vechi, aici. Vad insa un cutit de 32mm?

LE: Era vorba de cate rpm suporta rulmentii, nu era vorba de cutite, deci de solutia aleasa pt construirea rasnitei. Totusi, ma indoiesc ca la Arco va fi o solutie mai rezistenta decat la Kinu, asa ca dau din ce in ce mai multa greutate ideii ca va fi vorba de cutitele de brew, pt a nu solicita prea mult partea motorizata si partile mecanice ale rasnitei. Sigur, nu stim nimic sigur inca, va fi interesat de vazut.
Honne, J64V, DC Studio, Outin+Fino

Dacă ar fi precum cuțitul de brew de la Kinu, ar fi foarte ușor de măcinat, dar ar dura foarte mult.
Eu nu cred că e acel cuțit, doar pare. E și greu să observi diferențele din poze (am încercat să observ diferențele dintre cuțitele standard și brew de la Kinu unde se găsesc poze destul de clare și tot e greu).
Și-ar fi dat și ei seama că nu e ok să macini manual minute bune doar pentru un singur espresso. Smile Că doar nu au făcut teste doar pe varianta electrificată.
Și în plus nu era cumva personalizat acel cuțit de la Kinu pentru brew? Știți cumva să fie disponibil la alte râșnițe și alți producători? :-?

@cradun La M38 era 38 mm cel exterior. Aici e cel de 47mm exterior și 32mm cel interior, cum e la Kinu M47.

RPM si rulmentii sunt ultima grija, 360 e o cifra ridicol de mica. Unii de role sunt de 10x mai solicitati.

Relativ la greutatea macinarii, ai putea evalua mai intai dificultatea apucarii Wink
Arco are 58-60 mm, mai groasa decat kinu/feld care au 50 mm.
Ca idee de feeling, poti incerca cu o doza de 250ml sau 330ml sleek, care au 57 mm, cea de 500 ml are 66 mm.
Ia in considerare ca nu este prevazut nici un manson de aderenta suplimentara, dar banuiesc ca cel generic merge intins la 58 mm.

Constructiv, Arco ar trebui sa fie mai solida ca Phoenix, avand in vedere constructia monobloc, vezi in clipul KS, la 1:45.
O necunoscuta este doar montura statorului, ce jocuri aduce.

Clip nou :) rasnire brew si espresso !!
https://youtu.be/hCirTlUrfBw
#Lelit Grace  # DF64V  

Din primele secunde ce cam vede ca... "e groasa" :D 
Eu pe feldgrind o cuprind complet, imi ating varfurile degetelor.
Celor cu maini mici nu o sa le fie comod la manivela.

Si cam... scartaie :)

23 secunde pe electric...  Confused
Un gram pe secunda... ar putea face si extractia tot acolo :D

As fi vrut sa vad și cat de usor si in cat timp rasneste pt espresso
Lelit PL81T, ​Eureka Mignon XL, Kinu M47 Phoenix, Cafflano Kompresso, Bialetti Brikka (made in Omegna:)

Manual adica ?
Dupa cum arata comparatia cu cutitul Kinu de brew, e de asteptat sa dureze mult si cu efort mic.
Dar pentru asta cumperi combo :D

(09-01-2021, 14:04)renatoa Wrote: Manual adica ?
Dupa cum arata comparatia cu cutitul Kinu de brew, e de asteptat sa dureze mult si cu efort mic.
Dar pentru asta cumperi combo :D
Exact, manual. Dar nu mi s-ar părea asa ok, ca il iei pt dubla utilitate, daca e super greu de folosit manual atunci rămâne doar avantajul single dose si totusi exista Niche, va mai apărea și acea noua mai ieftina etc.
Eu de ex am Kinu, ma gandesc ca daca e la fel de buna ca Kinu scap de el si am o rasnita 2 in 1, in călătorii beau tot espresso, nu brew, cu Kompresso.
Acum pretul e imbatabil si merita oricum ar fi sa zicem, dar daca e sa vrea cineva dupa ce ajunge la prețul final..cat ziceau ca o sa fie, 450 euro?
Pentru cineva care are reduceri pe forum ar putea lua oricând un Kinu pt vacante si o Eureka pt acasa cu cuțite plate cam in doar ceva mai multi bani.. si ai si alt gust, poti macina acasă si cu Kinu, poti tine 2 cafele in acelasi timp: una in hopper la eureka :) Nu ai single dose pe aceasta din urma dar poti face oricand pe Kinu

Nu cred că totul incepe și se termină cu NZ și Kinu! Eu de ex. cumpăr Arco că îmi place cum arată, e minimalistă și e altceva față de ce oferă piața.
Gaggia Classic 2012 & ARCO 2in1

(09-01-2021, 15:33)coffeemilk Wrote: Nu cred că totul incepe și se termină cu NZ și Kinu! Eu de ex. cumpăr Arco că îmi place cum arată, e minimalistă și e altceva față de ce oferă piața.

Sunt convins ca o sa apară din ce în ce mai multe de genul asta, pt mine si alți colegi de forum Kinu Phoenix a fost o rasnita la un pret f scazut pt comunitate care permite o calitate excelenta pt o manuala. Daca Arc e funcționala manual pt espresso (adica nu stai cateva min sa rasnesti) si are macinatura cel putin la fel de buna ca Kinu, sunt fericit sa scap de Kinu si sa am un 2 in 1 single dose, elegant, mic

Forum Jump:

Browsing: 2 Guest(s)