Welcome Back Log In Create Account

Aproape totul despre Expobar Brewtus IV

(09-11-2016, 09:55)nicusors Wrote: Dupa parerea mea portafiltrul fara fund ajuta mult la partea de invatare. Se vede imediat daca ai o curgere corecta sau nu. Eu unul l-am folosit doar la inceput.

dap, asta-i scopul lui. dar nu-i nici o problema daca-l folosesti regulat.
Expobar Leva DB pompa rotativa, Mühle M68, Mazzer Major, Huky 500
Home coffee roasting is as fun and easy, or as exacting and technical, as you want to make it.

Reply
Nu il folosesc regulat pentru ca am patit sa stropeasca frumusel la schimbari de cafea daca nu ghiceam cit de cit gradul de risnire al cafelei.
Expobar Brewtus IV DB - cu profilare de presiune,Baratza Sette 270W, OE Lido E,IMS Competition 10, 18 și 20 g, Shower Screen IMS Competition, Tamper dinamometric Concept Art.

Reply
Discutia despre scoaterea sitei de dus la grul  E61 am deviat-o intr-un nou topic.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Din pozele topicului "cum arata cafeaua ta azi" am vazut ca f multa lumea il foloseste. Sau e doar pt fotografii? Arata spectaculos o extrectie buna pe portafiltru naked! Cel cu curgere dubla e ok de folosit la o ceasca mica (cesti espresso Concept Art ) pt un single?
Lelit Bianca V3, Flair 58, Niche Zero,  Kinu M47,  Eureka Zenith 65, IMS 17g, SmartScale II

Reply
Poate cantari cineva va rog portafiltrul original Brewtus si unul naked? Vreau sa vad dc un cantar CA de 500 g max ar merge....
Lelit Bianca V3, Flair 58, Niche Zero,  Kinu M47,  Eureka Zenith 65, IMS 17g, SmartScale II

Reply
@Costa79 eu personal prefer sa rasnesc cafeaua direct intr-un pahar de carton si folosesc un cantar de bijuterii care se gaseste cu ~50lei pe olx.
Si distributia parca e mai uniforma cand torn din paharul de hartie in portafiltru. Mi-am facut o palnie din alt pahar de hartie cu fundul taiat.
Pentru mine sistemul asta merge excelent.
Expobar Brewtus IV, Quamar Q13E, La Spaziale Astro 12D, AeroPress, V60.

Reply
410 grame cu sita cu tot.
Expobar Brewtus IV DB - cu profilare de presiune,Baratza Sette 270W, OE Lido E,IMS Competition 10, 18 și 20 g, Shower Screen IMS Competition, Tamper dinamometric Concept Art.

Reply
Cel original? E bine! Multumesc! Inseamna ca cel naked tb sa aiba mai putin.
Problema acum e ca nu mai apare in stoc cantarul. [Image: sad.gif]  Nu era f scump, 80 si ceva de lei nu mai retin.
Multumesc Gremy de sfat, pt distributie vreau sa comand scula asta (maine e black friday pe Aliexpress si e 25 eur):
www.aliexpress.com/item/Stainless-steel-coffee-tamper-58MM-57-5MM-Coffee-Tamper/32676134633.html
In principiu planul meu e asa: cantataresc cafeaua, o arunc in hopper, rasnesc (in dozator, asa e Eureka Zenith cu dozator manual) , transfer cafeaua din dozator in portafiltru prin actionarea parghiei. La final voi cantari inca o data, macar la inceput sa verific daca exista retinere.
Colegul care mi-a vandut-o a fost foarte amabil, mi-a facut o demonstratia: cate grame a bagat tot , atatea au iesit , dar banuiesc ca este o "constanta" la mijloc ! Voi mai incerca testul cand o voi curata complet, ideea e sa scap si de dozator daca nu ma impac cu el.

Reply
despre cel naked vorbese Nicusor ca are 410, al meu cu sita de 18g are 421g, cel cu picurator dublu e peste 500g
Cuptoare | La Marzocco-uri | Rasnite | Acareturi multe multe

Reply
Da, are dreptate Bogdan, m-am grabit si am dat un raspuns incomplet.

Reply
Sa ai grija daca se pastreaza rezolutia de 0,1g pe toata scala, ca te poti trezi ca merge din gram in gram.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.

Reply
Mi-a ajuns comanda de pe kfea.ro portafiltru naked Wega cu sita de 21g si un maner din lemn de alun pentru portafiltru.

[Image: 4f6327b14b3a6458ece1db4a3c01fe86.jpg]

Cu greu am reusit sa schimb manerul, dupa ce am incalzit portafiltrul in apa fiarta vreo 7 minute. Dar daca nu ai inbusul ala mare ce se potriveste foarte foarte greu. Eu nu am avut si am improvizat cu o dalta ce avea aproape exact dimensiunea imbusului necesar, plus un patent pentru parghie.

Dar eu cred ca se merita chinuiala.

Reply
Arata foarte bine. Te rog mult, poti poza din lateral cu sita pusa ca sa vad cat de adanc e portafiltrul?

Eu am unul de pe caffea.ro si nu e suficient de adanc, adica e la limita cu sita vst de 20 grame. Problema e ca atunci cand il asez pe blat pt tampare, poti atinge foarte usor blatul cu fundul sitei, riscand sa o deformezi
La Marzocco GS/3 AV, Mahlkonig E65S, Kinu M47

Reply
Te ajuta pozele acestea?
[Image: 24fca31187d41692b2f51e6ff6a107bc.jpg][Image: ff4a8d8dc52aec0dc888c78c9275ad2e.jpg][Image: 14a0acfd98033d199b207913b5cd3c04.jpg][Image: 085f2ca7e88992b22e4ff4a2639af2cb.jpg]

Reply
Mm, pare chiar mai scurt :)
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Sa inteleg ca nu e ok, ar iesi sita afara cand e pusa pe blat. O baza de tampare ar rezolva problema.
Exact acelasi portafiltru si maner voiam sa comand si eu.
E putin diificit si de cantarit ansamblul portafiltru+sita+cafea, nu?
Mi-ar tb un cantar Hario ( max. 2000 g), o baza de tampare, daca doresc sa merg pe acel portafiltru Wega.
Dar arata f frumos....

Manerul acela de alun, insurubare M12, ar merge folosit oare si la alte portafliltre (adica M12 e standardul la manere portafiltru si merg desurubate)?

Reply
Felicitari tuturor celor in curand posesori de Expobar Brewtus IV!  [Image: smile.gif]

Eu fiind mai prevazator din fire, acum incep sa ma gadesc mai departe:

1. Inteleg ca trebuie sa schimb sita de dus (dc vreau) cu una IMS, precum si filtrul tot cu IMS, asta e clar. Mai trebuie sa modific si presiunea la abur, ceea ce pare simplu de facut de unul singur. Mai sunt si altele?

2. Trebuie neaparat sa-mi iau si filtru de apa, cum a facut colegul alexac mai sus, sau e de ajuns sa folosesc apa Bucovina cum faceam cu Gaggia?

3. Care sunt operatiunile de rutina de intretinere, cum erau backflush-ul si decalcifierea pt Gaggia din dotare?
Honne, Ceado E37S, Expobar Brewtus IV

Reply
Eu as incepe cu o inspectie interioara, am vazut ca cineva gasise un furtun strangulat, reglarea presiunii , la teava de abur tb scos un plastic ....
Schimbatul sitei de dus nu cred ca ar tb sa fie chiar prima operatiune! Radu Carutasu zicea ca e ok si cea originala, poti amana operatiunea pana la prima curatare.
Banuiesc ca tb sa fie si un manual inautru si cam cu asta ar tb sa incepem prima si prima data, sa-l citim (eu l-am downloadat si il frunzaresc cand si cand) ! Planul de intretinere ar tb sa fie mentionat acolo.

Reply
In planul de mentenanta downloadat de pe site-ul oficial nu se mentioneaza cat de des trebuiesc efectuate operatiunile. Voi dupa ce algoritm va ghidati?

Reply
(12-11-2016, 10:40)Semaca007 Wrote: Felicitari tuturor celor in curand posesori de Expobar Brewtus IV!  [Image: smile.gif]

Eu fiind mai prevazator din fire, acum incep sa ma gadesc mai departe:

1. Inteleg ca trebuie sa schimb sita de dus (dc vreau) cu una IMS, precum si filtrul tot cu IMS, asta e clar. Mai trebuie sa modific si presiunea la abur, ceea ce pare simplu de facut de unul singur. Mai sunt si altele?

2. Trebuie neaparat sa-mi iau si filtru de apa, cum a facut colegul alexac mai sus, sau e de ajuns sa folosesc apa Bucovina cum faceam cu Gaggia?

3. Care sunt operatiunile de rutina de intretinere, cum erau backflush-ul si decalcifierea pt Gaggia din dotare?
1. poti sa mergi o bucata cu cele originale, pana mai faci bani. la site mai exista si varianta VST. la mine a trebuit sa modific si presiunea pompei, avea 9 bari in extractie si am vrut s-o duc in 10. 

2 coegul alexac a cumparat modelul cu pompa rotativa care nu are rezervor de apa ci trebuie conectat direct la reteaua de apa. de asta ii trebuie filtru. daca ai modelul cu pompa vibratoare poti folosi linistit Bucovina. in materie de filtre mai bune sunt BWT-urile, exista topic unde s-a dezbatut problema si s-au facut teste.

3. backflush ai de-i facut si eventual de scos sita superioara si curatat, eu sunt de parere ca daca faci backflush cu detergent special pt asta si regulat se curata si sita superioara si nu mai e necesar sa o scoti. detartrarea se face in service, dar daca folosesti apa Bucovina o sa treaca niste ani buni pana o sa fie necesara.
Expobar Leva DB pompa rotativa, Mühle M68, Mazzer Major, Huky 500
Home coffee roasting is as fun and easy, or as exacting and technical, as you want to make it.

Reply
am putea sa sumarizam accesoriile "recomandate", preferabil de pe tidaka?

din ce am citit:
1) sita de dus PTFE https://www.tidaka.net/de/zubehoer/ims-c...uppen.html
2) knock box https://www.tidaka.net/de/zubehoer/absch...gross.html
3) duza https://www.tidaka.net/de/zubehoer/dampf...x0-75.html
4) tamper epico pe care il recomandati?
5) inel pt portafiltru?
6) portafiltru naked https://www.tidaka.net/de/zubehoer/boden...aeger.html  trebuie site ridged sau ridgeless?
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle
Travel: Orea V3 MKII/Hario V01 Neo, Outin Nano + 1Zpresso Q/Kinu M47

Reply
Inelul nu prea este recomandat decat daca rasnita din dotare imprastie putin macinatura si nu cade pe mijlocul portafiltrului ori daca ai o manuala gen Kinu si vrei sa transferi rapid cafeaua rasnita in portafiltru fara grija de a da pe langa.  Eu asa am facut testele cu M68, folosind inelul Tidaka de portafiltru si apoi basculand din pahar rapid.

Daca e buget, recomand si tamper cube, caci sustine foarte exact portafiltrul si e reglabil pe inaltime, deci poti potrivi drept portafiltrul, apoi tampezi, fara griji ca portafiltrul va fi stramb.

Reply
M68 o sa fie  [Image: smile.gif]

care inel ar trebui?
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle
Travel: Orea V3 MKII/Hario V01 Neo, Outin Nano + 1Zpresso Q/Kinu M47

Reply
Probabil 58Plus (marime M / L)

Reply
(23-11-2016, 12:22)vladdooo Wrote: am putea sa sumarizam accesoriile "recomandate", preferabil de pe tidaka?

..

Daca te decizi sa faci comanda, ma alatur si eu cu o duza si un portafiltru.
Expobar Brewtus IV, Kinu M47, Quamar Q13 

Reply
Exista topic de achizitii de grup...

Reply
Astept raspuns iar daca acesta va fi afirmativ, cu siguranta vom deschide acolo un topic.
Expobar Brewtus IV, Kinu M47, Quamar Q13 

Reply
(23-11-2016, 12:22)vladdooo Wrote: am putea sa sumarizam accesoriile "recomandate", preferabil de pe tidaka?
[...]

Pentru duza parca Lyvyoo spunea ca e ok cea cu 3 gauri, Multi 10, de aici, il rog sa ne comfirme.
Parca nu m-as arunca la 4 gauri, ca iese aburul prea repede.

Iar eu as comanda si 1-2 garnituri de sita de dus sa am de rezerva, inteleg ca se pot strica dc nu esti foarte atent la desfacere, insa parerile am vazut ca sunt impartite, nu stiu dc sa iau de 8 mm sau de 8,5 mm, voi cei ce aveti de ceva vreme aparatul ce folositi?

@ Fane & Costa79
Multumesc pt lamuriri, foarte utile.  [Image: smile.gif]
Honne, Ceado E37S, Expobar Brewtus IV

Reply
Am comandat o sita oarba pt portaflitru (si un portafliltru fara fund de la caffea.ro) si am primit o sita de 60 mm. Asa apare pe factura. Nu tb una de 58 mm?

Reply
garnitura de 8.5 etanseaza mai bine, eu din asta am si n am observat nicio problema.
ref la duza de 4 gauri, nu iese deloc aburul prea repede, daca setezi presostatul la 1.3 bar, este perfect sa frotezi in latierele de 350/500. de 750 nu stiu pt ca nu am dar aparatul poate sa scoata abur peste 1 min fara probleme (la 1 min am oprit si mai ducea). eu nu recomand duza de 3 pt ca o sa va atace updrade-ul imediat catre cea de 4.

sita de 60 este cea buna pt portafiltrele de 58, este o sita tripla no name.
Cuptoare | La Marzocco-uri | Rasnite | Acareturi multe multe

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)