Espressoman fresh
Posts: 2
Joined: Sep 2012
in `za land of choice :)
24-10-2012, 22:33
O intrebare, din multe altele, pentru cei in domeniu. De ce trebuie sa se aeriseasca espressorul din bar, dimineata? Mi s-a spus ca primele doua cafele trebuie aruncate, ca nu sunt bune,da` nu mi s-a spus si de ce. Si eu vreau sa stiu!!!:@ Multumesc
Good espresso addicted - shot M!
Posts: 2.445
Joined: Apr 2012
Targoviste
(24-10-2012, 22:33)nephilim Wrote: O intrebare, din multe altele, pentru cei in domeniu. De ce trebuie sa se aeriseasca espressorul din bar, dimineata? Mi s-a spus ca primele doua cafele trebuie aruncate, ca nu sunt bune,da` nu mi s-a spus si de ce. Si eu vreau sa stiu!!!:@ Multumesc
In afara de incalzit traseul, nu vad altceva logic. Dar de ce cu cafea, nu stiu. Chiar m-ai facut curios.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.
Espressoman fresh
Posts: 2
Joined: Sep 2012
in `za land of choice :)
Nu stiu, ca de aia mi`am prins si eu urechile!
Espressoman
Posts: 190
Joined: Mar 2012
B
Am observat si eu cand am facut mai multe espresso la rand, ca a doua si a treia au fost parca mai bune. Presupun ca e din cauza ca unele uleiuri/arome din cafea raman pe filtru si se adauga celor din cafeaua urmatoare. Pe de alta parte, daca raman pana a doua zi, se degradeaza si strica gustul.
Am citit pe un forum, nu mai stiu daca pe SP sau in alta parte, ca italienii sunt foarte politicosi si iti cedeaza intaietatea la espresso-ul de dimineata. Cred ca stiu ei de ce...;)
Rasnite: La Cimbali Junior, PeDe Dienes, BeHa, Leinbrock's Ideal
Espressor: Gaggia Evolution cu OPV si PID