Hello There, Guest! Login Register

Aparat pentru preparat cremă lapte

Salutare! Ce aparat pentru preparat cremă (nu doar spumă) de pus în cafea recomandați? Din ce m-am uitat pe ici și colo am văzut astea:
1
2
3
4
Sau altceva?

Aș putea face la Lelit dar eu nu suport laptele și de aceea vreau ”sculă dedicată”.
PL043MMI and KINU SIMPLICITY feat ANNA PL41TEM & Staresso Mirage Pro 2023

Reply
Greu de raspuns... nu stiu cine se uita pe ali pentru asa ceva, cand la noi e oferta de te ingroapa...
282 de oferte de clabucinatoare pe emag, inclusiv ce ai tu in lista de mai sus, si la pret apropiat.
149 vs 136 lei china... cine renunta la garantie pentru 10% din pret ? Si sta 3 saptamani sa ii vina...

Cat despre functionalitate... e o loterie... conteaza enorm si laptele.
Eu cu nanofoamer nu am reusit sa scot nimic... si ce laudat este in cele doua topice dedicate, deja existente pe tema asta, pe care matale le facusi 3 cu ocazia asta Tongue

Reply
Păi am zis 1,2,3,4 sau altceva. Ce recomanzi, mai exact... Ălea de la poporul prieten au apărut la o simplă uitătură...

Reply
Credeam ca am fost clar ca nu recomand nimic... am zis sa merg pe nanofoamer, cica safe bet, si fasss... ce sa mai recomand... mi s-a taiat.

Astea cu arc, cum ai ales tu, o sa gasesti in topicele celelelte, cica fac clabuci, nu o spuma demna de desenat pe ea.

Reply
Poți da, te rog, mai mult din casă cu acel nanofoamer? Ce nu ți-a plăcut, alea-alea, ce lapte ai folosit, chestii d-astea...

Mie nu-mi place și nu-l voi folosi, nu suport laptele. Dar să fie acolo, mai face nevastă-mea, mai un invitat mare doritor de d-astea...

Reply
https://www.espressoman.ro/forum/Thread-...a-de-lapte
https://www.espressoman.ro/forum/Thread-...si-manuale
https://www.espressoman.ro/forum/Thread-...tric%C4%83

Pentru cei carora nu le merge cautarea... Tongue

Reply
Le citisem p-ălea (v-ați cam învârtit în jurul cozii) iar eu ”am venit bou și am plecat vacă...”

Reply
Salut eu folosesc nanofoamer pro. Dacă îți faci o rutină, cântărești laptele (de regulă pun 200g) găsești un mod potrivit pentru temperatura la care scoți laptele din frigider, e ok poți desena cu el. Dezavantajul ar fi curățatul (eu am un duș pt pahare și ma ajută mult) dacă torni laptele și l uiți nespălat o să fie greu:)). Las și câteva poze cu rezultatele. [Image: 0cMONKZ.jpeg][Image: AIjhfPP.jpeg]
Bezzera Unica+CS Bentwood Vertical 63 AcaiaPearl&Pixys EkgStagg Cafec&Orea NanoFoamerPro ZP6Special ThirdWater| ForceTamper&AutoComb
Ex: Bellona EurekaSd Kinu Comandante NicheZero OdeV2 Atom75 DF64

Reply
Mulțumesc @tektbar, prea târziu a venit răspunsul tău, comandasem o petardă chinezească. Mâine ar trebui să vină, vă țin la curent cu rezultatele...

Reply
Părerea mea e ca faci o falsa economie cumpărând ieftin.
Din ce m-am mai interesat și eu, aerul e cam rarefiat la categoria asta. Spuma fac toate, crema, din câte știu eu, doar Nanofoamer Pro poate. Sau mă rog, și celălalt la care trebuie să încălzești tu laptele, dar nu e la fel de confortabil ca Pro. Deci dacă vrei cremă de lapte , cel mai probabil tot la Nanofoamer Pro ajungi într-un final; întrebarea e: câte modele vei încerca până vei realiza ?
Tudor’s Pavoni Pro Custom• Ceado E37SD Opalglide• Profitec 500

Reply
Eu nu beau lapte, nu suport gustul/mirosul! Dacă era să beau cu lapte, aveam Bianca și problema era rezolvată din start.

Reply
A venit chinezoiul iar la prima vedere, pare ok. Nu știu cum o fi gustul...
[Image: 5llFR9F.jpeg]
[Image: RUeD8uc.jpeg]
[Image: SdXjQOm.jpeg][Image: Sds7hpv.jpeg]

Reply
Bulele de aer sunt prea mari. Poate ar trebui să pui mai mult lapte, ca să ajungă mai puțin aer la rotor. Probabil dacă transferi într-o latieră ar trebui să rămână în urmă spuma asta groasă.

Temperatura cum este?
DF64 SSP MP, Lelit PL41TEM | Arco 2-in-1, La Pavoni Europiccola 1979

Reply
Aia a fost prima utilizare. Temperatura pare ok, producătorul zice 65*C dar nu aș putea spune dacă e așa. Spuma persistă mult. Ca fapt divers, la câteva minute bune după ce a terminat de băut nevastă-mea chestia aia, spuma era în pahar. Data viitoare, voi lua o spatulă cu spumă și o voi pune într-un pahar să văd cât rezistă. Ce-mi place la chinezoi este faptul că după ce ai apăsat pe buton, începe să mestece și se oprește singur după ceva timp, nu trebuie să-i duci grija. Este primul produs cumpărat în urma recenziilor (toate au avut 5 stele).

Reply
Se opreste la 6x grade probabil, daca ajungi la 72 incepe sa se schimbe textura, la 84 deja se prinde pe pereti.
Cei care froteaza manual fac asta automat, by design, pentru ca la 60 grade nu mai poti tine vasul in mana.

Transfera laptele asta spumat intr-un pahar cat de inalt iti permite expresorul, si incearca o extractie peste el.
Daca obtii "tricolor" trei etaje bine separate, lapte-cafea-spuma, este ce caut eu si nu reusesc sa obtin, nu ma intereseaza desenatul.
Atentie, nu merge sa extragi intr-un pahar mic separat si sa torni in cel cu lapte spumat, se amesteca.

Reply
(06-09-2024, 18:15)renatoa Wrote: Transfera laptele asta spumat intr-un pahar cat de inalt iti permite expresorul, si incearca o extractie peste el.
Daca obtii "tricolor" trei etaje bine separate, lapte-cafea-spuma, este ce caut eu si nu reusesc sa obtin, nu ma intereseaza desenatul.
Mâine îți voi face asta! Cât lapte vrei să fie în pahar și câtă cantitate de espresso? Voi face operațiunea în acele pahare pe care le-am primit cu chinezoiul, au 200 ml. Uite cum arată cu tavă (dar fără cântar) și fără tavă dar cu cântar.
[Image: z9nXNEB.jpeg][Image: mIcCKtm.jpeg]

Reply
Prea scunde, eu faceam asta intr-unul de 150 ml inalt de peste un lat de palma.
Cu un capucinator de automat... mai ca m-ar tenta sa cumpar doar partea de spumare, daca ar fi o piesa singulara detasabila... dar ma tem ca e incorporata prea intim cu restul masinii.

Reply
Aia sunt bulbuci, nu e crema…
Incearca sa opresti manual mai repede, va fi ceva mai OK.
Pentru partea “grafica”, merge un pahar mai subtire si inalt, sa fie mai bine definite treptele. Plus ca te ajuta la dispersie, nu este asa de sensibil la turnare ca un pahar bondoc.
PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
(06-09-2024, 19:49)renatoa Wrote: Prea scunde, eu faceam asta intr-unul de 150 ml inalt de peste un lat de palma.
Cu un capucinator de automat... mai ca m-ar tenta sa cumpar doar partea de spumare, daca ar fi o piesa singulara detasabila... dar ma tem ca e incorporata prea intim cu restul masinii.
Am încercat să fac cum ai zis, nu știu dacă e ceea ce trebuie:

[Image: VIZ3qoJ.jpeg]
După terminarea extracției:

[Image: 7qreJmM.jpeg]

După câteva minute:

[Image: 5vpaWNX.jpeg]

După vreo 25 minute și câteva înghițituri:

[Image: XqfaANp.jpeg]
Uite și filmarea.

(Yesterday, 08:00)Mihai L Wrote: Aia sunt bulbuci, nu e crema…
Incearca sa opresti manual mai repede, va fi ceva mai OK.
Pentru partea “grafica”, merge un pahar mai subtire si inalt, sa fie mai bine definite treptele. Plus ca te ajuta la dispersie, nu este asa de sensibil la turnare ca un pahar bondoc.

Se modifică în vreun fel gustul dacă fac ceea ce zici? Repet, eu nu beau așa ceva!

Reply
(Yesterday, 11:05)_R_A_D_U Wrote: Am încercat să fac cum ai zis, nu știu dacă e ceea ce trebuie:

Cam asa...

Reply
După cât timp de la terminarea extracției arată așa? Posibil să fie de la lapte, eu am avut UHT 1.5. Voi cumpăra cu valoare mai mare și văd ce iese. Încă ceva: in cana ta nu se vede pe unde a curs... Sau ai adăugat spumă la terminarea extracției?

Reply
(Yesterday, 11:05)_R_A_D_U Wrote: Se modifică în vreun fel gustul dacă fac ceea ce zici?

Când bulele de aer sunt vizibile, spuma de lapte are o textură uscată. Crema de lapte servită în cafenelele de specialitate are o textură mătăsoasă, datorită microbulelor. Aspectul general fiind cel de vopsea lichidă, fără bule vizibile. Asta, împreună cu temperatura potrivită, creează o băutură mult mai plăcută, fără să fie nevoie să adăugi zahăr.

Pentru cineva obișnuit cu cafeaua tradițională, un cappuccino bun de la o cafenea de specialitate este un șoc când gustă o băutură dulce în care nu s-a adăugat zahăr.
DF64 SSP MP, Lelit PL41TEM | Arco 2-in-1, La Pavoni Europiccola 1979

Reply
Eu nu cred că am cum să înțeleg acel gust deoarece nu-mi place laptele. Dar parcă mă faceți să merg undeva să încerc să miros chestia aia. Iar în cafenele nu cred că folosesc lapte UHT 1.5% de la Lidl...

Reply
(Yesterday, 11:30)_R_A_D_U Wrote: După cât timp de la terminarea extracției arată așa? Posibil să fie de la lapte, eu am avut UHT 1.5. Voi cumpăra cu valoare mai mare și văd ce iese. Încă ceva: in cana ta nu se vede pe unde a curs... Sau ai adăugat spumă la terminarea extracției?

S-a spumat laptele in cana si apoi s-a facut extractia peste el.
Asa arata la sfarsitul extractie si se mentine cateva minute.
Personal nu folosesc UHT pentru nimic.
Reamintesc, daca nu a fost clar cand am postat mai sus, asa ceva am obtinut doar cu un automat, la birou, acum cativa ani.
Nu am reusit sa obtin acasa o astfel de spuma prin alte metode, care sa nu implice abur.

Reply
Încă ceva... In ambele cazuri, am pus lapte fix la linia de la MINIM. Trebuie mai mult?

Reply
Ori opresti procesul mai devreme, ori pui mai mult lapte.
Gustul ramane acelasi, ca e crema sau bulbuci nu e modificata decat senzatia cand bei.
PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
Vă mulțumesc pentru lămuriri! Întrebare pentru cei care beți chestia asta... ce lapte folosiți și de unde-l procurați?

Reply
Functia "search" de pe acest forum este foarte bine implementata:
https://www.espressoman.ro/forum/Thread-...ight=lapte

Reply
...oricat de bine ar fi, ramane loc de un AI Smile ... care sa iti inmoaie biscuitele in lapte Tongue

Reply
(Yesterday, 12:37)edri Wrote: Functia "search" de pe acest forum este foarte bine implementata:
https://www.espressoman.ro/forum/Thread-...ight=lapte

Auzi, dacă nu dai un răspuns clar, mai bine te abții! Te-a deranjat întrebarea mea? Ok, treci peste! Topicul ăla are ultima postare acum mai bine de 1 an  iar in ultimele 2 pagini sunt doar câteva postări utile, nu știu cât mai sunt de actualitate.

Reply

Forum Jump:

Browsing: Florinush, odor4fun, 1 Guest(s)