Hello There, Guest! Login Register


Apa pt espressor (apa plata, filtre de apa, solutii de dedurizare a apei)

Oare Keia la 5L are aceleași valori?
Stone / Niche Zero / Acaia Lunar 2021 / Kinu Simplicity / Normcore Tamper Wallnut 58,5 v4
Past: DeLonghi La Specialista Arte (EC 9155MB) / Eureka ORO STARK / Timemore Black Mirror Basic+
 
Reply
[Image: HcJyHtk.jpg]

Am găsit, am luat de 5 L mai multe sticle ca de 2L am găsit doar 2-a pe care le-am luat în rest stoc epuizat la cele de 2L, oare or năvălit espressomanii după ele?
Stone / Niche Zero / Acaia Lunar 2021 / Kinu Simplicity / Normcore Tamper Wallnut 58,5 v4
Past: DeLonghi La Specialista Arte (EC 9155MB) / Eureka ORO STARK / Timemore Black Mirror Basic+
 
Reply
Am si eu o nelamurire de om care nu a avut inca un espressor cu boiler.

La third wave water (si presupun ca si la alte solutii de mineralizare) pe care o folosesc dintr-un bidon de 4L turnand cate 250g de apa in fierbator, ulterior in cilindru la flair - am remarcat ca de la primul shot pana la ultimul am crestere de pana la 20-25s la timpul de extractie la espresso.

Dupa ceva cercetare am aflat si constatat ca mineralele chiar si dupa 5 zile de la dizolvare si agitat zilnic, tot se acumuleaza pe fundul bidonului si creaza o prima jumatate cu TDS mic si o a doua jumatate cu TDS mare (cred ca dublu).

Problema se rezolva si consistenta shoturilor revine la normal daca agit bidonul inainte de fiecare turnare a apei in fierbator. 

As vrea sa inteleg daca:
1. Mineralele se pot dizolva in totalitate daca as ridica temperatura apei la amestecul initial
2. Riscul de a pati asta cu un espressor cu rezervor de apa este iminent, deci folosirea TWW mai mult ar incurca
Flair 58 | Eureka Atom 75mm | Fellow Ode + SSP | Comandante MK3 | Acaia Pearl S | V60 | ThirdWaveWater
 
Reply
Acum avem apa si pentru cei cu sensibilitati la stomac date de "aciditatea vibrantă"

https://thirdwavewater.com/products/low-...5731467310

Sa vina oare timpul cand (pana si) italienii trec pe prajiti "omniroast" ?
 
Reply
Bucovina cand o recunoaste... ceva... Confused

https://adevarul.ro/economie/nestle-recu...35439.html
 
Reply
(25-02-2021, 16:01)dev Wrote: ... domnu' Levo ... Daca se aliniaza planetele poate ajungem si noi sa folosim Evian si Perrier la prepararea cafelei.

(25-02-2021, 16:16)Levo Wrote:
(25-02-2021, 15:51)renatoa Wrote: Adica e izvor de munte, ce ar fi anormal ca aceasi sursa sa alimenteze si Rucar-ul, daca tot este acolo la doi pasi ?
Asta o face "apa de robinet" ? Hai sa fim seriosi...

... Cand mai vii pe aici , te duc la Galgoaie sa vezi ce e acolo - sunt 6 izvore cu o distantza de catziva metri intre ele , printre care pasc oile si vacile satenilor ...

Au ajuns si francezii la obiceiurile noastre...

https://www.rfi.fr/ro/fran%C5%A3a/202404...t-distruse

... doar in filme binele invinge raul
 
Reply
Greu de urmarit anumite discutii, ma poate lamuri cineva daca pot face reteta rpavlis pentru espresso doar cu apa distilata, sau pot folosi apa filtrata cu cana ZeroWater? Daca doar cu distilata, poate recomanda cineva o marca (am citit deja recomandari in thread, dar sunt mai vechi si poate s-au schimbat lucrurile)?
DF64 | Lelit MaraX
 
Reply
Salut! E cineva pe aici care foloseste de multa vreme in Lelit doar apa osmozata cu remineralizare? Rezultate? Pareri? Avand in vedere ca daca o fierb nu ramane dunga de depuneri pe vas, ma gandeam ca poate nu mai e cazul si de filtrul ala al lor...
Eureka Mignon Libra | Lelit Victoria PL91T
 
Reply
Ce remineralizare e aia care nu mai lasa urme la fierbere ... Confused
Nu mai zic de osmoza, care scoate din apa tot ce avea natural in ea...
 
Reply
Am fost nevoit sa montez, pentru ca am pus dedurizator. Da, si eu m-am gandit la asta - de ce dupa remineralizare nu ramane in urma ceva... Dar, poate ca se remineralizeaza cu altceva in afara de calciu...
Eureka Mignon Libra | Lelit Victoria PL91T
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 2 Guest(s)