Hello There, Guest! Login Register


Am eu ghinion sau...

#1
Am citit pe ici pe colo forumul si m-am indreptat catre un espresor Lelit. Zic sa iau unul bunicel la vreo 5000 de lei si sa adaug o rasnita. Ajung la magazin si-mi spune ca nu are pe stoc dar ca-mi da altceva, ca in reclama. N-am zis "de ceee?", am zis vreau, daca spuneti voi ca e buna. PL 042 TEMD e el. Are POD si rasnita, perfect pentru toata lumea.

Acasa, pun de-o cafa, dau sa fac un laptic si in loc de aburi, Lelica mi-a bagat apa la greu. Arunc laptele si fac proba la rece. In orice pozitie Lelica baga apa in loc de aburi, pot sa-nvart io cat oi vrea de butoane, de al rotund de comutator, de ala de da drumul la pomne, nica, ca tot apa in viteza vine, fierbinte ce-i drept, macar atat. 

Chiar asa ghinionist sa fiu, sa am de unde sa fac drumuri la magazin, ca asa a spun domnisoara la telefon cand sunai sa-i fac plangere, ca sa viu cu Lelica inapoi ca se rezolva. 

Am plecat dimineata spre magazin cu inima cat casa de bucurie ca in sfarsit o sa bea si gura mea o cafa mai de Doamne-ajuta si acum s-a ascuns prin balcon de suparata ce e. 
Chiar asa ghinion sa am ? Huh
 
Reply
#2
Mda....in primul rand ai ales un espressor cu râșniță încorporată.... cafeaua se va încălzi înăuntru .....prima greșeală, a doua cu 5000 de lei luai un lelit 41 tem ai o râșniță...și mai aveai și bani de cafea... Fiind single boiler după ce faci cafeaua trebuie să pornești începerea producerii vaporilor de apă....
rocket giotto timer evoluzione r ,rasnita eureka atom 75s, staresso mirage, tamper panthera gear powered by suncoffee , kinu M 47, WDT tool by panthera&dijon, hario v60, ibric, nivelator mota, BWT filter.

 
 
Reply
#3
Ghinionul, daca se poate numi asa, e ca n-ai intrat aici inainte sa faci achizitia.

Pe scurt, la problema semnalata: nu vad nici o problema de functionare la espressor, PL042 TEMD e un aparat single boiler. Pentru a face abur, trebuie comutat pentru acel mod, daca nu se face acest lucru, tot ce va iesi din teava este apa incalzita la temperatura setata pentru extractia cafelei.

In al doilea rand, acest tip de aparat (single boiler) nu e indicat pentru realizarea in mod frecvent a bauturilor cu crema de lapte, frotarea e anevoioasa deoarece ai un singur boiler cu care sa realizezi si extractia si frotarea iar acestea se intampla la temperaturi total diferite, pentru stari diferite a apei.

Personal, as incerca returul aparatului (ai nevoie de un espressor si de o rasnita, separat) si m-as pune pe citit acest forum, macar o saptamana, incercand sa cuprind tot ce e nevoie pentru o alegere corecta.

Bafta!
ACS Minima, Timemore Sculptor 078s
 
Reply
#4
Multumesc pentru sugestii. Ideea de dimineata a fost sa fie separate, espresor si rasnita dar n-a fost sa fie si nu ma mai intorc.  Gata. Nu e bine sa dai inapoi, sunt superstitios, nici de canal nu trec daca nu calc cu ambele picioare, ce sa mai zic ca ies cu dreptul din casa, always. 

Cafeaua nu e rea iar daca pun boabe doar cat pentru 2 cafele, nu are ce sa se incalzeasca, cred. 
In schimb, daca nu e o problema din espresor, cum sa setez mangafaua sa faca abureala? Dat drumul la curent, comutat pe aburi si play, adica bulbuci in cana de lapte, altfel nu vad. Nu scrie nicaieri ca trebuie sa fac altceva sau n-am citit eu tot. Temperatura creste spre 92C, poate e o magie pe undeva. Tongue

Sa o spun pe bune, e vorba de consoarta care vrea superautomata. N-am cum sa scap spre altceva. 
Am o duda de aparat care invarte laptele si-l face cat de cat crema de la Nespresso, o sa-mi fac lapticul la ala, daca la Lelica nu mere.  Confused Confused Confused
 
Reply
#5
Incearca sa returnezi aparatul. O sa intelegi mai tarziu de ce. Sa nu ai remuscari pentru ca cei de la magazin nu au fost corecti cu tine, te-au vazut necunoscator si nerabdator si ti-au vandut ceva ce nu prea se mai cauta.
Brasilia Club, Kinu Simplicity, Comandante, Kingrinder P0, Mignon Specialita.
ex: Gaggia Espresso, Color; Quamar T80, Macap M2D, Feldgrind 2.
 
Reply
#6
(13-01-2020, 22:42)Bones Wrote: ...
Dat drumul la curent, comutat pe aburi si play
...

Doar pentru clarificare.
Ce inseamna "play"? Sper ca nu comuti pe mod abur si apoi apesi si butonul de brew!? Numai asa iti poate iesi apa pe teava. Doar deschizi robinetul de aburi in acest mod.
Expobar Leva | Gaggia Evo | Eureka Single Dose | Fiorenzato F5 | Kinu Phoenix | Aeropress | V60
Prev: Lelit 41TEM | Gaggia MDF
 
Reply
#7
Daca esti hotarat sa nu il returnezi si sa ramai cu el iti recomand, fara nici o rautate, sa citesti manualul si sa urmezi instructinile de acolo pentru comutat pe abur.
Apoi daca mai sunt probleme poti posta aici exact la ce pas apare problema si sunt sigur ca se va gasi o rezolvare.

De regula, la orice single boiler, este un timp de asteptare din momentul in care se comuta pe abur si momentul in care boilerul ajunge la temperatura setata pentru abur. Nu merge instant.
Kinu M47 Phoenix + Lelit PL81T
 
Reply
#8
Colegule draga,fa tot ce îți stă în putință să îl dai înapoi,viața ta v-a fi un regret continuu.....moartea cafelei prăjite e aerul....și căldura...plus staționarea până o bei....aparatul se încălzește,și inevitabil și locul unde o tii....poți face single doze dar râșniță oricum e calda....cutitele sunt calde....aromele sunt volatile...le vei pierde.daaar daca nu ești pretențios ai făcut o alegere convenabilă.
rocket giotto timer evoluzione r ,rasnita eureka atom 75s, staresso mirage, tamper panthera gear powered by suncoffee , kinu M 47, WDT tool by panthera&dijon, hario v60, ibric, nivelator mota, BWT filter.

 
 
Reply
#9
Daca ai dat 5000 lei pe el retuneaza-l de urgenta pentru ca la importator, fara accesorii, costa 2600 lei. Sigur nu faci o confuzie cu alt model?
Daca pretul este o greseala si nu ai dat 5000 ci 2600, atunci pune-te pe studiat. La inregistrarea in forum ai primit un mesaj privat sau email cu tot ce ai nevoie in materie de tutoriale.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#10
Salut. Vin si eu cu aceeasi recomandare ca si colegii. Returneaza aparatul si daca tot esti dispus sa investesti 5000 de lei pentru espressor si apoi o rasnita (nu neaparat in ordinea asta). Iti recomand Lelit PL92T. Foarte bun pentru tot ce inseamna cafea cu crema de lapte.
Lelit Elizabeth PL92T V2 | Niche Zero | Kinu M47 Phoenix | Bravo tools 
 
Reply
#11
(14-01-2020, 01:03)Lyvyoo Wrote: Daca ai dat 5000 lei pe el retuneaza-l de urgenta pentru ca la importator, fara accesorii, costa 2600 lei. Sigur nu faci o confuzie cu alt model?
Daca pretul este o greseala si nu ai dat 5000 ci 2600, atunci pune-te pe studiat. La inregistrarea in forum ai primit un mesaj privat sau email cu tot ce ai nevoie in materie de tutoriale.

Nu, a fost 2900. Am avut buget de 5000 dar nu au avut ce am vrut pe stoc si am luat ce aveau. 
Quote:Colegule draga,fa tot ce îți stă în putință să îl dai înapoi,viața ta v-a fi un regret continuu.....moartea cafelei prăjite e aerul....și căldura...plus staționarea până o bei...
M-am gandit. O sa vad. Repet, cafeaua nu e rea. Nici a doua. Mai mult nu beau si nici nu vin la mine toti cafengii sa testeze, asa ca 4 6 cafele in 2 3 reprize sunt ok, cu pauze de 15 20 de minute. Am pus manuta acolo la zona de rasnita, e ok, nu e nici macar caldut. Poate la cutite sa fie, ori daca in zona nu simt probabil a cutite sa fie vreo 30 de grade, nu mai mult. Repet, in zona rasnitei temperatura e sub cea a corpului, deci sub 36, asa ca nu vad o problema. Poate ai dreptate totusi.
Quote:sa citesti manualul si sa urmezi instructinile de acolo pentru comutat pe abur.
Am citit. Zice sa astept. Am asteptat acu de dimineata, ieri m-am grabit. Se facura 125 de grade. C-am mult de asteptat intr-adevar, plus ca nu e mereu abur, dupa ceva vreme devine apa la presiune. O sa mai testez mai pe seara. Solutia e sa fac inainte laptele apoi cafeaua, dar chiar si-asa, sa te trezesti si sa incepi ziua cu o asteptare, inainte sa bei cafeaua, e o sursa bogata de nervi, nu de 'buna dispozitie pentru o dimineata vesela".  
Quote:Sa nu ai remuscari pentru ca cei de la magazin nu au fost corecti cu tine.

Nu am pentru ca si pretul e ok vs beneficii. Cafeaua chiar imi place. Am coborat rasnita la 2,5 si merg cu Davidoff intenso parca. Azi de diminineata chiar a iesit pe gustul meu, ca la carte. Am sa fac laptele separat si chiar sunt multumit. Raportul pret/calitate e acceptabil, zic. 
Quote:In al doilea rand, acest tip de aparat (single boiler) nu e indicat pentru realizarea in mod frecvent a bauturilor cu crema de lapte

Am observat. Am de gand totusi sa-l pastrez pentru casa de la tara si sa iau un Lelit PL92T Elizabeth la 5300 lei.  Nu fac prea des lapte iar cafeaua o face bine. Ce zici de alegere?
Quote:Mda....in primul rand ai ales un espressor cu râșniță încorporată.... cafeaua se va încălzi înăuntru .....prima greșeală, a doua cu 5000 de lei luai un lelit 41 tem ai o râșniță...și mai aveai și bani de cafea... Fiind single boiler după ce faci cafeaua trebuie să pornești începerea producerii vaporilor de apă....
Nu, a fost cu buna stiinta alegerea. Prefer linistea in casa.  Big Grin Fara compromisuri, viata e pustiu, cum zice proverbul.
Quote:Doar pentru clarificare.
Ce inseamna "play"? Sper ca nu comuti pe mod abur si apoi apesi si butonul de brew!? Numai asa iti poate iesi apa pe teava. Doar deschizi robinetul de aburi in acest mod.


Initial asa am facut, am dat Play instant, apoi am asteptat sa se faca 125 de grade, am dat play si au iesit aburii din el o perioada, dupa care a scazut temperatura. Aici e trichi. 

In consecinta, am sa beau cafeluta de la dansul, iar lapticul, cand e cazul il fac separat, am vazut la "neste bajetzi" ca le iese incluziv batut manual, good ideea. Ii fac la fata un laptic muncit cu manutele mele, sa vezi ce ma pupa... Smile

(14-01-2020, 10:09)Vlad80 Wrote: Iti recomand Lelit PL92T. Foarte bun pentru tot ce inseamna cafea cu crema de lapte.

Da, cred ca spre el ma indrept pentru acasa iar dansul, adica "nemernicul de espresor PL 042 TEMD cu un singur boiler la care faci spume asteptand sa faca aburi pentru lapte" pleaca la tara, pentru ca si acolo e nevoie si n-are rost sa iau tot un PL92 daca am deja jucaria de facut laptic de la nespresso, nu? eu asa zic.
 
Reply
#12
Merge aburul. Greseala mea, dadeam drumul la pompa si la rotita in acelasi timp. Trebuia sa dau drumul doar la rotita. Na, prea multe butoane la care sa ma joc Big Grin
 
Reply
#13
Si uite-asa ghinionul se duse pe apa sambetei!
Scuze de offtopic.
■  ARCO220V ► Brewista Smartpour Switch ► AeroPress / Cafflano Kompresso ■
■  ARCO1MP_ ► Brewista Stout Spout ► AeroPress / Hario V60 / Timemore French Press ■
■  Retired but functional: ■ Kinu M47PH ■  Kinu M38 ■ Porlex Tall ■ Tefal KI140D ■
 
Reply
#14
Nu ai ghinion, doar o atitudine un pic mai relaxata, chiar putin zeflemista, relativ la probleme in care unii chiar pun suflet... Smile

" Davidoff intenso...", auzi la el... Tongue
 
Reply
#15
(14-01-2020, 23:39)renatoa Wrote: " Davidoff intenso...", auzi la el... Tongue

Living on the edge!  Smile
ACS Minima, Timemore Sculptor 078s
 
Reply
#16
parafrazandu-l pe Murphy e bine ca atunci cand tot ce incerci esueaza, ar trebui sa citesti manualul de instructiuni.
Lelit PL41LEM cu PID si dimmer, Eureka Mignon Specialita 15BL
 
Reply
#17
(14-01-2020, 23:39)renatoa Wrote: Nu ai ghinion, doar o atitudine un pic mai relaxata, chiar putin zeflemista, relativ la probleme in care unii chiar pun suflet... Smile

" Davidoff intenso...", auzi la el... Tongue


Asta nu era cumva parfum ?
Acum: /Espresso/ ACS Minima DB, Eureka Atom Specialty 65 White; /Brew/ Kinu M47 Phoenix (cuțit pour-over), Hario V60 Ceramic, Hario Drip Kettle Buono 1,2 L, Hario Range Server Glass
Anterior: Gaggia Classic 2015/Gaggia Baby Millenium 2001, Fiorenzato F5 GT 64/Lelit PL043MMI
 
Reply
#18
Gozmin Wrote:..." Davidoff intenso..."
Asta nu era cumva parfum ?

poate, eu mai am oricum niste ml din:
[Image: vSaPwBo.jpg]
(e inca...intenso Smile ,
lansat prin 1990,
si nu se mai fabrica - originalul ...
scuze, off-topic)
________________________________________________________________________________________
Strega_mod(esp32)/ MaraX_mod(esp32)/ Sette_270/ Macap_m7/ prajitor_fluid_bed_diy_(4Kg/luna)
 
Reply
#19
Domnilor, multumesc pentru sugestii dar nu-l mai dau inapoi si nici nu-l vand. Cafeaua era buna din prima iar acum, ca avem si abureala, ma gandesc serios sa mai iau unul pentru la tara si las P92 pentru mai tarziu. 
Am zis din memorie de Davidoff dar uite dovada. E intense.

Am citit instrucțiunile, dar am pus si de la mine, recunosc, nu am luat mot a mot, asa cum fac in general cu mai toate instrucțiunile. Mea culpa, ce sa zic...

Chiar eram suparat pentru ca citisem de prin 2018 numai de bine de Lelit, aci pe forum nu in alta parte, adica decizia de cumparare aci s-a format, ceea ce nu e un lucru de lepadat pentru cei care scriu/mentin situl. 

Urmeaza sa ma obisnuiesc cu modelul si cu ideea de munca pentru o cafa. S-au dus vremurile cand bagam pastila de Nespresso si asteptam 30 de secunde pentru a savura cafeluta. Am renuntat de buna voie la aluminiu si fite si figuri. 

Azi de dimineata, consoarta a sarit prima de pe divan si direct in espresor s-a bagat. Cum am urechea fina, mi-am dat seama ca ceva nu-i iese si m-am oferit s-o ajut. Zice, sa nu fie ca aia de ieri ca n-am stat locului la birou toata ziua. Si-a facut singura cafeaua ieri si a gresit sita cu aia dubla. A fost Speedy Gonzales toata ziua. 

Asa ca m-am apucat eu tacticos sa impresionez nevasta cu miscarile mele "exersate". Cafeaua a fost mai mult pe jos, cand am aruncat zatul la gunoi s-a dus cu sita cu tot, ce sa mai... a fost cu haz, ca sa nu zic de zgomotul de la aburi de mi-au aplaudat urechile, nu alta. Cand am vrut sa mai fac una cu lapte a zis... lasa. Fa simpla ca ma grabesc. 

Incet incet va prind eu din urma.


Attached Files Thumbnail(s)
   
 
Reply
#20
[Image: ue8s3Wz.jpg]
Lelit Bianca V2 | Giota Pro 83 | Niche Zero | Bravo tools | Duomo 8 | VST, IMS baskets | Kompresso/Krinder
Past: | Honne | G-iota 64 | Fiorenzato F64 EVO | Quamar T48 AUT | Rancilio Rocky | Rancilio Silvia V3 | Reg Barber Tall C-Flat |

 
 
Reply
#21
(16-01-2020, 03:12)Damian The Man Wrote: [Image: ue8s3Wz.jpg]

Iti dau report pentru haz la ore tarzii. Eu vreau sa dorm si tu ce faci ... I-al de pe forum ca-l visez la noapte pe Hasselhoff sau Davidoff...  Sad  sau bahnhof...
 
Reply
#22
Hai că ești funny colegu'! Smile
Gaggia Classic 2012 & ARCO 2in1
 
Reply
#23
Se pare ca nu a priceput partea cu erezia din zicerile dumnealui... si continua sa viseze ca o sa ne prinda din urma... cu Davidoff...  Wink
 
Reply
#24
@Bones - tot respectul pentru sotie, ca vrea sa-si faca singura. Nu toti avem acelasi noroc Smile (ca sa nu zic ca unii chiar avem ghinion Smile,  ca sa inchid bucla si cu titlu threadului)
Rasnita: Eureka Mignon Specialita / Kinu M47 Phoenix
Espressor: Ambient Espresso Minima (ex-Lelit PL82T)
 
Reply
#25
... Bietul om ! ... Smile ... ( mi-a ramas prin masina o cana ptr. after shave - dupa ce am lasat niste plicuri de ceai intenso pe la banca ... Big Grin ... nu puteam sa le impart si cana  ).


[Image: y2NOb5D.jpg]
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)