Hello There, Guest! Login Register


Alternative Gaggia Classic

#1
Salutare cafelomani! Am nevoie de indrumarea voastra. Sunt pasionat de cafea si vreau sa duc situatia la un nivel mai ridicat in schimb dupa multe ore si zile de citit pe forum, pe internet, de youtube.... nu stiu inca mai nimic Big Grin am avut in trecut un esspreson manual rudimentar de tip sage vechiut, intre timp am facut de vreun an jumate doar la moka pot. Acum m-a atras tare pachetul cu Gaggia Classic Pro EVO 2023 cu rasnita Lelit, in schimb nu ma atrage deloc partea reinventarii boilerului cu acel strat de non-stick al aparatului nou scos. Dupa m-am orientat catre un Sage Barista Express dar ceva imi spune ca nu e pentru mine, plus ca as vrea ceva "for the long run", care sa nu fie de trimis inapoi sau mai rau inlocuit in 2 ani Big Grin
Ce alta varianta considerati potrivita ca as avea aproximativ in buget (500 euro) cu rasnita bineinteles in bani, cu un boiler de inox.
Va multumesc si abia astept raspunsurile voastre!
 
Reply
#2
In jurul valorii de 500 de euro e cam greu sa îți iei un pachet espressor+rasnita pentru espresso noi și pentru long term.
Dacă aș avea acest buget m-as orienta spre un Lelit Pl41Tem nou și o rasnita manuala sh, pe care ulterior o poți upgrada. Deasemenea va puteți orienta și spre un espressor sh bine întreținut și eventual o rasnita electrică sh / manuala noua, încadrându-va astfel in bugetul dumneavoastră.
Vedeți ca cei de la Kinu tocmai au deschis comanda cu reducere pentru espressomani.
Sage Bmbino plus; DF64;
Ex: Philips Saeco Poemia HD8425/19, Nespresso Latissima One, Nespresso Atelier; Kinu M47 Phoenix
 
Reply
#3
La Pavoni SH + kinu la promotie de black friday.
Roest L100+,KaffeLogic Nano7, Sculptor 078, 2xNiche, Ultra, Bentwood, Ek43, P64, DF64, Kinu, Kony, Guatemala SB, Favorite 2a, Decent, ACS Evo, Bezzera Mitica+Magica, Flair, 2xGaggia C, 2xRancilioS +ITO, 5xPeppina, 2xPavoni,Riviera, Breville BES860, Dip dk65

 
 
Reply
#4
In jurul a 500E buget mergi pe espressoare cu boiler. E drept ca s-au facut progrese pe thermoblock-uri (acele cutii de aluminiu cu serpentina pe mijloc) dar nu la bugetul asta, discutam de la Ascaso in sus pentru thremoblock-uri la care producatorul iti si arata test video cu o curgere de 25 de secunde in care nu pierde temperatura pe un device martor atasat. Se tot spera de atatia ani sa apara concurenti macar la nivelul lui Classic, cu pret asemanator, si tot nu apar. Din contra, Lelit PL42E / EM nici nu se mai aduce si nu stiu daca se mai fabrica, iar alte espressoare cu boiler, portafiltrul full metal, diametru la sita compatibil cu accesoriile din piata etc nu sunt.

Ca espressor tot Gaggia Classic ramane cel mai ieftin si bun la ora actuala(azi la ora aceasta e 1690), avand si traditia de 30 de ani in spate si o baza de date imensa la nivel international cu modificari, reparatii, orice... Apropo de alte tipuri, Classic face parte din categoria semiautomatelor. Aici trebuie sa te uiti pe youtube putin sau sa te informezi daca esti la inceput de drum si sa vezi daca te atrag si alte tipuri de espressoare cum ar fi cele mauale in genul Pavoni, care se pot gasi in bugetul tau pe piata de SH.

Daca mai faci un efort in privinta bugetului as spune ca tot PL41TEM ramane varianta cea mai populara, PID-ul ajutand mult in a te juca la gusturile unei cafele sau mai bine zis in a aduce corectii de gust acolo unde ai excese de amar sau aciditate. Spre exemplu Classic nu are PID si mare lucru nu mai poti face daca nu esti multumit de gustul espresso-ului pe o anume cafea, doar sa mai schimbi doza. Totusi, de la 1690 la 2390 e o distanta, care in functie de bugetul alocat poate sa fie hotaratoare sau nu. Cu gandul la viitor eu zic ca merita diferenta asta dar vei gasi in forum o multime de useri ce au Classic de ani de zile si il folosesc cu mult spor. 

Iar ca rasnita depinde daca vrei manuala sau electrica. Cea mai ieftina electrica noua stepless ce face espresso in parametri ok si te lasa sa jonglezi mult cu finetea macinaturii este PL43MMI (850) dar daca nu te deranjeaza 40 sec de manualitate si vrei fiabiitate lifetime, atunci vezi Kinu Phoenix, editia 2024, care in achizitia de grup la fabrica e 169E.
#Lelit Bianca V3 #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim ~ Vacanta: #Kinu + #Kompresso
Past: #Expobar Brewtus IV #K30 
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)