Espressoman infocat
Bucuresti
da e adevarat ca dureaza destul de mult sa rasnesti pt ibric corect (trebuie cel mai fin) valabil pt orice rasnita manuala.. dar te obisnuiesti sau rasnesti mai in zona de espresso ca nu e capat de lume.. daca se merita normal ca se merita.. cafeaua de specialitate proaspat prajita e cel mai important lucru. apoi rasnita. apoi tehnica apoi aparatura.. fie ea espressor sau metoda alternativa
Strietman CT1/ Elektra MCAL + Honne; Flair Signature Pro/Aeropress + Kinu Pheonix; V60 + Kinu m68.
Aero...
Bucuresti
Merge si M38. O tura de ibric (20-25g) e OK. Daca vorbim de mai multe, e crancen.
[Image: biggrin.gif]
Cat despre gust, depinde de fiecare. Eu prefer un ibric cinstit oricand, dar... fiecare metoda in sine da un anumit gust cafelei.
Chiar si cele care seamana (Kalita, Clever Dripper, V60) au tuse personalizate la gust.
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Craiova
Poate ar trebui explorate si metodele de tip picurare, multa lume nu stie decat de ibric, filtru si espresso.
Chiar si la ibric se poate face altceva, cu macinare mai grosiera decat stilul turcesc, cel la care bei aproape numai caimac.
Espressoman infocat
Ineu
Nici eu nu is contra altor metode...prima data cafea buna apoi raanita si pt inceput in afara de ibric as incerca si cu aeropress de exemplu....ibricul e o metoda acuma sa scap cat mai repede de aparatul tassimo :)
Lelit PL41TEM ,Eureka single dose, Kinu M47, sita ascaso 14/20, sita ims 12/18 , PF naked
Tamper Lelit 57.35 , Latiera 350ml, LOGOCUPS ,
AEROPRESS , CAFFLANO COMPRESSO
Espressoman infocat
Arad
Buna ziua!
Sint incepator in ceea ce priveste prepararea unei cafele bune acasa, dar citind acest forum mi-am dat seama de importanta unei risnite. Pentru a nu mai repeta greseala pe care am facut-o la achizitia espressorului (din lipsa de informatii am cumparat un Saeco Poemia) cer parerea voastra.
Deci ce pot sa spun:
Metoda de preparare - Espresso
Cantitatea - una, doua pe zi
Nu sint grabit
Bugetul nu este unul foarte mare
Tinind seama de cele mentionate, as alege o risnita Kinu M47. Voi ce spuneti? Este o alegere inspirata?
Va multumesc!
Bezzera Unica; Kinu M47; accesorii Motta; French Press; V60; cold brew Mizudashi
Espressoman infocat
Bucuresti
Salut, eu cu mare drag iti recomand Kinu M47, este o rasnita capabila espresso, constanta, cu care obtii o cafea foarte buna.
Este totodata excelenta si ca rasnita secundara, in caz de upgrade la una electrica. Se poate folosi pt. brew in cazul asta sau la espresso cand avem 2 cafele in paralel sau vrem sa testam 100 grame dintr-o anumita cafea (de ex. primita de la cineva care prajeste si doreste o parere), fara a-ti scrica reglajul pe cafeaua actuala.
La Marzocco GS/3 AV, Mahlkonig E65S, Kinu M47