22-06-2018, 22:44
Salut
Avand in vedere ca cererii mele de oferte din sectiunea adecvata i s-au adaugat pareri si răspunsuri din partea mea, m-am hotarat sa deschid aici un topic, unde sa pot întreba si sa primesc pareri in voie
Treaba sta cam asa:
M-am hotarat la un La Pavoni, din considerentele urmatoare:
- numar de cafele / zi (uzual, 2 espresso, sau 1 espresso si un cappuccino, rar 4 espresso)
- buget (aprox. 3000 lei)
- feeling-ul de a-ti extrage cu mana ta cafeaua
- aspectul vintage (avantaj major in convingerea sotiei...potrivirea cu design-ul bucătăriei) )
Dilema mea e daca sa ma duc pe Europiccola sau pe Professional.
Din cate am mai citit, avantajul Professional-ului ar fi boilerul mai mare...si cam atat. Manometrul pentru presiunea din boiler nu cred ca ajuta de 200 eur diferenta. In schimb, timpul de incalzire e mai lung.
Daca are cineva alte pareri sau avantaje / dezavantaje, le primesc cu placere!
La rasnite, intr-un buget de maxim 2000 lei, in afara de Ascaso i-steel i1, nu gasesc altceva care sa bifeze atat capitolul funcționalitate cat si capitolul "aspect" (capitol foarte important pentru linistea si pacea din casa) )
Dar si aici, sunt cat se poate de deschis la sugestii, doar sa fie potrivite ca si design cu La Pavoni si cu bucataria noastra vintage
In rest...daca e important...eu am o experienta lunga ca si timp cu espressoare semiautomate...vreo 2 Rancillio, LaSpaziale S3 si S5. Niciunul nu l-am avut acasa, dar am avut ocazia sa-mi fac si sa reglez cafele aproape zilnic. Am folosit rasnite cu cos si fara, Fiorenzato (F64 cred?) fiind ultima. Nu m-am orientat vreodata spre performante, dar stiu si inteleg ce am de facut ca sa imi reglez o cafea de nota 8-9. Ca sa ajung la 10, mai am de exersat...si aici intervine La Pavoni cu rasnita aferenta
Multumesc pentru rabdare daca ati citit tot, si va multumesc anticipat pentru sfaturi si pareri!
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
Avand in vedere ca cererii mele de oferte din sectiunea adecvata i s-au adaugat pareri si răspunsuri din partea mea, m-am hotarat sa deschid aici un topic, unde sa pot întreba si sa primesc pareri in voie
Treaba sta cam asa:
M-am hotarat la un La Pavoni, din considerentele urmatoare:
- numar de cafele / zi (uzual, 2 espresso, sau 1 espresso si un cappuccino, rar 4 espresso)
- buget (aprox. 3000 lei)
- feeling-ul de a-ti extrage cu mana ta cafeaua
- aspectul vintage (avantaj major in convingerea sotiei...potrivirea cu design-ul bucătăriei) )
Dilema mea e daca sa ma duc pe Europiccola sau pe Professional.
Din cate am mai citit, avantajul Professional-ului ar fi boilerul mai mare...si cam atat. Manometrul pentru presiunea din boiler nu cred ca ajuta de 200 eur diferenta. In schimb, timpul de incalzire e mai lung.
Daca are cineva alte pareri sau avantaje / dezavantaje, le primesc cu placere!
La rasnite, intr-un buget de maxim 2000 lei, in afara de Ascaso i-steel i1, nu gasesc altceva care sa bifeze atat capitolul funcționalitate cat si capitolul "aspect" (capitol foarte important pentru linistea si pacea din casa) )
Dar si aici, sunt cat se poate de deschis la sugestii, doar sa fie potrivite ca si design cu La Pavoni si cu bucataria noastra vintage
In rest...daca e important...eu am o experienta lunga ca si timp cu espressoare semiautomate...vreo 2 Rancillio, LaSpaziale S3 si S5. Niciunul nu l-am avut acasa, dar am avut ocazia sa-mi fac si sa reglez cafele aproape zilnic. Am folosit rasnite cu cos si fara, Fiorenzato (F64 cred?) fiind ultima. Nu m-am orientat vreodata spre performante, dar stiu si inteleg ce am de facut ca sa imi reglez o cafea de nota 8-9. Ca sa ajung la 10, mai am de exersat...si aici intervine La Pavoni cu rasnita aferenta
Multumesc pentru rabdare daca ati citit tot, si va multumesc anticipat pentru sfaturi si pareri!
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
||| Lelit MaraX ||| Eureka Mignon Specialita ||| YUME beans :) ||| ----- ("fostele": LaPavoni Professional, RoK manual grinder)