Welcome Back Log In Create Account

Ajutor recomandare espressor și râșniță prima achiziție

S-a dus discutia asta in 2 pagini de vorbe aiurea pentru o cutie stricata si tu NICI MACAR nu ai te-ai uitat sa vezi cum arata defapt produsul comandat... ca asta ai comandat, produsul nu cutia. aveai de la inceput 2 rezolvari la situatia asta INGROZITOARE in care te aflii:
1. retur ca esti chitibusar si vrei sa ai cutia perfecta ca sa o dai mostenire
2. sa o deschizi sa vezi cum arata produsul si atunci vezi ce si cum.
Now: Lelit MaraX | Timemore 078S | Timemore Black Mirror | Flair Signature | Skywalker Roaster | Kingrinder K2
Past: Lelit PL81T Grace | DF64 | Cafflano Kompresso | Staresso Mirage Pro

Reply
Și fff bine a făcut :). Nu tre sa acceptam orice.daca pt tine merge și asa este alta treaba. Eu ma chinui și asqlbkez fff bine aparatul pun nu știu câte folii pe el și îl primesc îndoit botit cel. Puțin sa fi avut aceleași folii pe care le am pus :))) ce mai zici Răzvan? Sory sa chiar parca am un deja vu. Nu vreau sa mai pățească altul ce am pățit eu și sa totul începe cu o cutie...
Espressor: Lelit PL41TEM ,  Rasnita: Baratza Sette 270wi, Sita : Ascaso 

Reply
Ok si sa plangi pe forum 2 pagini ca ai o cutie stricata ajuta cu ceva? da-l retur si move on with your life
Now: Lelit MaraX | Timemore 078S | Timemore Black Mirror | Flair Signature | Skywalker Roaster | Kingrinder K2

Reply
Pai returul ala nu costa bani? Sau cremaperfecta asigura si curierul de retur?

Reply
Da, ajuta pe alții, ai auzit de noțiunea de share de feedback etc , de asta este forum.

Reply
@RazvaNNN: Vad ca ai înțeles mai mult de-o grămadă din toată treaba asta:
1. Nu vreau sa las moștenire cutia, doar ca nu mi se pare normal sa primesc un produs diferit de ce am comandat, adică unul nou și dupa ce am primit, am mari îndoieli ca am primit un produs nou. 
2. Dacă desfac cutia, de la un vânzător care a trimis ce a trimis, ma aștept sa mi se spună ca a fost deschisa de către mine, deci ca arata asa în urma "desigilarii" mele. 
​​​Nu știu cât de "chitibusar" erai tu în locul meu dacă ți s-ar fi livrat asa, dacă ma înșel, inseamna ca faci parte din categoria colegului menționat anterior, e ok, fiecare are standarde diferite.
Nu "plâng" pe forum, chiar dacă nu îți dai seama, încerc sa te ajut și pe tine, sa nu primești un produs la fel la următorul tău posibil upgrade. Cu placere!

Reply
(30-11-2021, 12:24)distrugatorul Wrote: @Talisker la asa mentalitate sa nu te mai plangi ca in Romanica "nu e ca in afara". In afara consumatorul e respectat.

Iar eu sunt satul de cei care se plang inutil si se smiorcaie pe te miri ce probleme fara fond fara sa fi desfacut mai intai cutia. Ce sa zic, pe initiatorul thread-ului l-am luat la ochi din prima ca e genul "justitiarului de internet", dar vad ca mai sunt si altii pe aici. "Justitiarul de internet" se ofuscheaza la cea mai mica abatere, in acest caz la o cutie putin afectata care a batut jumatate de Europa pana sa ii ajunga acasa prin intermediul unui dealer, in secunda 2 imediat iti scrie de "Romanica", de ce favoare a facut omenirii ca inca a ramas in tara, ca avem marfa de mana a3a, colonia Europei si alte chestii conexe, sunt fabulatii de manual acestea si fac parte dintr-o retorica bine cunoscuta.

De la aceeasi firma mi-am cumparat si eu espressorul, mie mi-a fost facuta mentiunea ca espressoarele sunt verificate si la ei, cutia e adevarat ca arata mult mai bine si nici vanzatoarea din showroom nu era prea dornica sa trateze cum se cuvine un om care vrea sa ii dea bani, insa de aici si pana la povesti cu Romania e cale prea lunga.
Flair 58, DF83V
Lelit Anna, William

Reply
Povestea mea nu a fost referitor la ce a primit el, sa o ia de buna ca e nou aparatul, povestea mea a fost relatata la frica de a lua teapa in mediul SH, pentru ca romanii se stie isi dau tepe cu prima ocazie intre ei.

Ca sa nu se inteleaga gresit. La cati bani ai platit pe un pl41 si o rasnita, sa-mi trimita si espressorul asa, il faceam retur si gata povestea. Nici nu mai scriam basme aici, decat o poza si ce s-a intamplat/rezolvat, adica un mic review la interactiunea ta cu acel avanzator. Nu se mai scriau povestioare posibile de telenovele de la justitiarii forumului.

Acu fiecare isi da cu presupusul ce s-a intamplat, chiar mai conteaza ce s-a intamplat? este acel vanzator la prima abatere? huh, sa avem totusi asteptari reale, black friday= mostly dumping sau promovare, nu bunul samaritean care da produse reduse 30-40% pe ochi frumosi. Fiecare are ceva de castigat din asta, astfel e caritate.

Reply
distrugatorul Wrote: @RazvaNNN no offence nu ai cum sa intelegi pt ca ai crescut cu mentalitatea romaneasca.
Probabil daca ai trai cel putin 6 luni intr-o tara occidentala in care consumatorul este respectat iar amenzile pt comerciantii de rea credinta sunt mari ai fi foarte surprins de multe aspecte pe care aici tu le consideri perfect normale.

Sigur, in tarile civilizate umbla cainii cu covrigi in coada.

Am primit acu 1 ora iphone 13 nou de la cel mai mare lant de magazine din Austria, cu cerere de folie la cumparare, cu folia pusa prost, cu zgarieturi in folie de la ventuza, si cu cateva scame sub ea. 

Deci ce ziceai? ca serviciile in tarile cu apa calda sunt de top? fi serios. Lasati telenovelele.

Reply
(30-11-2021, 13:15)distrugatorul Wrote: E usor din gura cand nu esti tu in pozitia celui care a luat teapa. Repet cine plateste returul unui produs care cantareste peste 10 kg? Tu?
@Talisker daca tu taci si inghiti nu e toata lumea obligata sa faca la fel. Sunt unii care isi cunosc drepturile. Asta nu inseamna ca se transforma in justitiarii internetului.

Pretul transportului pentru retur nu este asa de mare comparativ cu produsul. Iar cateva opinii negative le scad sansele sa mai vanda pe forum, deci nici interesul vanzatorului nu-l vad in a-si primi marfa retur.
Daca iti cunosti drepturile, faci retur si un eventual review al incidentului. Nu ceri sfaturi pe forum. [emoji12]
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
printre alte experiente eu am stat putin peste 1 an in  germania in munich si nu am patit cate am patit in romanica pe subiectul achizitionarii de bunuri noi.
@Darsidius cu cerere de folie? Adica ai cerut ca produsul sa fie desigilat si sa ii fie aplicata folie? Despre ce lant e vorba?

Reply
(30-11-2021, 13:56)distrugatorul Wrote: printre alte experiente eu am stat putin peste 1 an in  germania in munich si nu am patit cate am patit in romanica pe subiectul achizitionarii de bunuri noi.
@Darsidius cu cerere de folie? Adica ai cerut ca produsul sa fie desigilat si sa ii fie aplicata folie? Despre ce lant e vorba?

Cat de relevant a fost acel an comparativ cu comenzile din Romania…? O comanda cu probleme din 100 comparativ cu 10 comenzi nu pot fi comparate decent. Dincolo poate ai fi avut 10 din 100. Sau niciuna.
Iarasi ca valoare, ca tip de bun (frigider, masina de spalat, cuptor, aspirator…). Ca maruntisurile in general nu au probleme serioase.
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
Am cautat PL41TEM unboxing pe YouTube ca sa vad cum arata ambalajul (eu am luat-o sh si a venit intr-o cutie de mandarine)

As fi fost mai confortabil daca ar fi fost mai multe chestii moi prin cutie. E interesant de remarcat ca si in clipul asta cutia arata uzat.

Oare mai e vreun utilizator de pe forum care a cumparat PL41TEM acum de BF?
DF64 SSP MP, Lelit PL41TEM | Arco 2-in-1, La Pavoni Europiccola 1979

Reply
@adrian1 e relevant acel an pt ca nu e doar experienta mea ci a tuturor fostilor mei colegi care aveau burse la Ludwig Maximilian si care au ramas mult dupa ce am plecat eu. Nu iti imaginezi cate au cumparat...de la electrocasnice mari la cele mici si multe altele.

Reply
Mulțumesc celor care ați înțeles și deopotriva celor care nu ati inteles punctul meu de vedere. Apropo de comentariul de mai sus, sunt de acord, normalitatea este diferita afara, și o spun din experienta, am trăit chiar mai mult de 6 luni  în vest, însă asta nu înseamnă că nu putem îmbunătăți lucrurile oriunde, chiar și acolo e loc de mai bine. M-am întors pt a trai in tara mea cât mai bine și nu pt a fi un justițiar, desi s-a înțeles gresit. Tot apropo de replicile primite, inițial chiar am precizat ca aștept discuția cu vânzătorul și apoi comentez, însă recunosc ca m-a luat un pic valul în urma discuțiilor cu voi și mi-am expus părerile și modul în care vad eu lucrurile, nu știu dacă am făcut bine. Va respect opiniile fiecăruia, e normal sa avem păreri diferite, mai mult sau mai puțin subiective. În concluzie, fiecare este pe cont propriu și face ce dorește, chiar și în privința propriilor drepturi de cumpărător.

Reply
Cu referire la cei care au tot fost pe "afară": vă mulțumesc din suflet pentru contribuția adusă țării în care v-ați întors, sub forma militării asidue pentru niște ambalaje mai puțin boțite la transport. Voi sunteți motorul care duce țara asta mai departe, spre vest. Dacă nu erați voi, rămâneam niște proști cu cutii zdrelite la transport.

claw, once more, with clarity: fă-i poze cutiei apoi scoate aparatul din dânsa. Verifică portafiltrul pe spate și vezi dacă are cromul zgâriat. Dacă nu-s zgârieturi, este nou aparatul. Mai departe, verifică tabla de lovituri. Dacă e OK, pune aparatul în funcțiune și fă o cafea. Dacă-i totul OK, move on with your life.

Nu pricep și de ce atâta bashing pt. importator. Când e vorba să economisiți câțiva lei, e bine. Însă ferească-ne sfântu' să fie cutia un pic deteriorată că e jale de om.

Mare occidentalizare mare, ce să zic.
Lelit PL41LEM + Ascaso, Bialetti Venus 6, Bialetti Preziosa, Kinu M47 Classic

Reply
Puteti face altceva.
Nu mai cumparati nimic de la crema vietii. Asa se sanctioneaza astfel de atitudini. Vreti lelit?
Barshaker vinde si lelit..Cumparati de la Barshaker.

Reply
Bună idee. Doar că ghici cine importă Lelit la noi.

Anyway, poate are BS altă rută de aprovizionare.

Totuși sună foarte democratic acest îndemn: să boicotăm o companie pt. că serviciile de curierat furnizate de către terți sunt un dezastru aici în RO. Că na, doară putea și comerciantul să mai pună cutia-ntr-o cutie.

Viva la revolucion.

Reply
(30-11-2021, 14:54)distrugatorul Wrote: Puteti face altceva.
Nu mai cumparati nimic de la crema vietii. Asa se sanctioneaza astfel de atitudini. Vreti lelit?
Barshaker vinde si lelit..Cumparati de la Barshaker.
Corect, dar ce fac doritorii cu discountul, care nu este dat decat de importator !?
Eu propun altceva : incepatorii cu buget redus vor fi sfatuiti pentru SH pana cand devin experimentati, iar “potentii” direct E61 de la firme consacrate Profitec, ECM, Bezzera etc. Facem si noi o resetare pe forum. Sper ca s-a inteles ca a fost o gluma pentru a mai destinde spiritele.
Lelit Anna PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, Gene CBR101R, KinGrinder K4.

Reply
Cred ca si Florin si colegul @TVTVTV si eu daca ar fi sa o luam de la capat,  si am fi avut informatiile si “experienta” de acum, am fi sarit direct la E61. Gresesc?
Lelit Anna PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, Gene CBR101R, KinGrinder K4.

Reply
Nu-mi trebuie E61 deoarece n-am chef de mentenanța asociată cu acest grup. Plus că prefer grupurile saturate, din rațiuni de încălzire mai rapidă.

Dacă ar fi fost Bellona pe piață acum 2 ani, Bellona aș fi luat. Pe mine mă interesează de fapt un DB pentru că beau cafea prăjită solubil, care pe PL41 iese perfect. Ce mă seacă la SBDU este sincopa de presiune de la jumătatea frotării, deoarece beau exclusiv cu lapte. :)

Reply
Hai sa il lasam pe colegul nostru sa isi rezolve problema si discutam apoi. Nu are rost sa ne incarcam cu energii negative asa de amorul discutiei.
Eu zic sa il lasi in cutie asa cum este, trebuia si semnalat curierului eventual.
NU EXISTĂ SUB NICIO FORMA posibilitatea ca espressomanii sa primeasca de la importatorii care ne oferă reduceri pachete resigilate cu espressoare folosite si vândute ca noi. Ele ajung de la fabrici in depozit, nu se intervine in interior, apoi se trimit in tara pe curier. Nu s-a intamplat sa se umble in pachete si sa se pună continut deteriorat si nu se va întâmpla, mai ales pentru ca e gest sinucigaș sa faci asta in comunitate.
In schimb au fost cazuri și vor mai fi in care curierii isi bat joc de pachete iar aici trebuie semnalat curierului camd aduce pachetul varză caci exista asigurari.
Se va rezolva si aici cu siguranță.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Asa este Dan, mi am cam făcut o idee despre produsele promovate pe forum și cele nu. Sper sa fac alegerea bună in viitorul apropiat.

Reply
Revin cu update dupa discutia purtata cu reprezentanta importatorului Lelit in Romania, explicatia acesteia  fiind urmatoarea: nu mi s-a trimis un produs expus/desfacut/reambalat, problema este ca producatorul Lelit nu livreaza cutiile espresoarelor sigilate in exterior cu scotch/banda adeziva/alta emblema de sigiliu de la Lelit, ci produsele sunt "sigilate" in interiorul cutiei, exceptie facand rasnitele Lelit. Mi s-a mai explicat ca cele de mai sus reprezinta si motivul pentru care vanzatorul a lipit sticker-ul curierului exact peste "urechile" de deschidere ale cutiei. De asemenea, conform explicatiei primite, starea de uzura a cutiei este datorata transportului de catre curieri de la producator pana la cumparatorul final. 
Astazi astept curierul pe care il va trimite importatorul pentru a face retur produselor, intrucat initial cand am cerut sa mi se expedieze alt espressor cu cutia noua, sigilata la exterior de catre producator, mi s-a explicat ca nu se poate, pt ca "toate sunt la fel", ca al meu, asa fiind trimise de Lelit. Asadar, daca vreau Lelit, am inteles ca trebuie sa ignor acest aspect privitor la starea cutiei unui produs nou, iar personal dpmdv, acest lucru mi se pare inacceptabil, deci o sa ma indrept catre alt brand. Mi s-a mai spus ca pot intreba pe forum daca cineva a mai primit espressor Lelit cu cutia sigilata la exterior, pentru ca nu avea cum, din moment ce Lelit nu le trimite asa.

Reply
si eu am avut o prima interactiune negativa cu ei, insa, asa ca o comparatie, cutia mea arata ok: https://www.espressoman.ro/forum/Thread-...L81T-Grace

Reply
A fost black friday, curierii au intrat int-o stare de NOS, arunca cutiile, sunt multe livrari, trebuie sa fim intelegatori. In America sunt filmari cu fedex, ups cum se comporta cand le livreaza coletele.

Pe home barista gasesti suficiente topicuri cu rasnite scumpe gen ditting sweet lab care vin intr-o cutie subtire de carton cu polistiren sus-jos. Una a ajuns distrusa recent.

Imi pare rau pentru ce s-a intamplat si sper sa gasesti ce cauti.

Reply
Eu am ridicat cutia de la ei. Nu exista sigiliu de la producator.
Aparatul era nou nout, iar cutia in stare buna. Nu de alta, dar transporturile la ei vin cu multe produse, exclus sa fie aruncate si frecate pe traseu de diversi curieri…

Reply
Ambalajul poate fi usor deteriorat in cazul oricarui brand de aparat, mai ales in cazul celor mai scumpe pentru ca au greutatea mai mare si la o eventuala cazatura in custodia curierului cartonul se mai poate zgaria / sifona. Nu stiu daca mai am poze cu Expobarul meu de 6000 lei, era o cutie banala, maro, cu inerente deformari de la transport, insa a fost  poate cel mai popular Dual Boiler de pe forumurile de afara. Bianca mi-a venit pe palet, la fel si Bentwood, insa vorbim de alte costuri. In final e dreptul fiecaruia sa accepte sau sa refuze, dar ce e important de spus ca espressomania va insemna mult mai multe momente stressante decat faptul ca nu avem scotch la ambalaj. Iar alegerile trebuiesc facute cu gandul la ce vom face cu acel aparat nu cate bucati de scotch are pe el sau ce dunga a prins cutia de la transport.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
NU stiu cat de diferentiat se manipuleaza coletele ( la Lelit ori la alte frme) in functie de categoria de pret a produsului, dar Bianca a sosit la mine in conditii ireprosabile, de la ambalaj, la produsul in sine.
Lelit Bianca V2 | Giota Pro 83 | Niche Zero | Bravo tools | Duomo 8 | VST, IMS baskets | Kompresso/Krinder
Past: | Honne | G-iota 64 | Fiorenzato F64 EVO | Quamar T48 AUT | Rancilio Rocky | Rancilio Silvia V3 | Reg Barber Tall C-Flat |

Reply
Salut, un alt update și un closure: în urma discuțiilor repetate cu importatorul, am stabilit împreună ca înainte de retur să deschid totuși cutia, sa verific produsele înainte pentru a ma convinge ca produsul este nou și ca doar cutia a fost afectata de la transport. Am făcut asta și espressorul este ok, nou, nu pare afectat de transport. Așadar, avand în vedere cele de mai sus, ca produsul este ok, dar în special fiind convins de explicațiile de buna credință ale comerciantului, am hotărât sa fac compromisul ambalajului deteriorat(și sa-mi asum riscul de a fi fost tracasat pe timpul transportului) si sa accept produsul, chiar dacă rămân la părerea ca ar fi necesara o ambalare mai atenta, începând chiar de la producător (Lelit) si continuând cu importatorul,  pentru a nu mai exista alte dubii. Repet, a contat foarte mult faptul ca importatorul m-a convins de buna sa credință. În încheiere, as vrea sa mulțumesc acestei comunității și lui Liviu pentru implicare. In aceasta experiență a mea, chiar dacă la prima vedere poate nu pare, au fost și aspecte benefice, unul foarte important fiind sprijinul comunității espressoman. Pe lângă împărtășirea experientei în prepararea unei cafele de calitate, sunt convins ca în acest spațiu ne vom ajuta reciproc în orice problema sau dilema am avea în acest domeniu.  Impreuna putem progresa mai ușor!

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)