Espressoman infocat
Posts: 27
Joined: May 2019
Bucuresti
Ziua buna tuturor!
Am nevoie de ajutor de la colegi mai priceputi ca mine pentru ca mi-am curatat expresor-ul DeLonghi entry level cu o solutie anti calcar de la Beanz.
https://www.beanzcafe.ro/accesorii/cleaning-kit-b Eu folosesc DeLonghi, sotia Beanz si am curatat ambele aparate. Problema este ca dupa curatare (am respectat toti pasii ca la carte cu concentratia solutiei si tot + muuulta clatire) cafeaua are un gust nasol.... Am clatit iar ambele aparate cu o solutie de apa (1l) si o lingurita de sare de lamaie + multa alta clatire dupa. Parca e ceva mai bine, dar nu perfect....
Ce m-ati sfatui sa fac?
Espressoman infocat
Posts: 1.224
Joined: Nov 2017
Milano
Da drumu la aparat și gusta apa. Cel mai probabil are gust de ceva. Cred ca are nevoie de mai multe clătiri. Eu am pățit la gaggia classic sa rămână sare de lămâie. Când am pus laptele s-a branzit instant.
Espressor: Lelit Bianca / Gaggia Classic 2017 | Past: Lelit Mara / Nuova Simonelli Oscar II / Lelit PL41TEM
Rasnita: Kopi Deva / Lelit PL72 William / Kinu M47 / Arco 2 in 1
Espressoman infocat
Posts: 27
Joined: May 2019
Bucuresti
Am dat si am clatit de m-am plictisit, atat rezervorul spalat de mai multe ori cat si aparatul clatit si ras-clatit (ca si cum am facut cafea, dar fara cafea) cu vreo 2 l de apa....
Espressoman infocat
Posts: 1.224
Joined: Nov 2017
Milano
Ce gust are apa? Da drumu la vreo 20ml și gusta.
Espressor: Lelit Bianca / Gaggia Classic 2017 | Past: Lelit Mara / Nuova Simonelli Oscar II / Lelit PL41TEM
Rasnita: Kopi Deva / Lelit PL72 William / Kinu M47 / Arco 2 in 1
Espressoman infocat
Posts: 27
Joined: May 2019
Bucuresti
Espressoman infocat
Posts: 1.224
Joined: Nov 2017
Milano
Înseamnă că mai ceva acid in boiler (presupun ca dacă era termobloc era curat de mult). Asta e, trebuie curățat pana nu mai simți nimic.
În general amarala, acreala e asociata cu vreu soi de acid.
Trebuie sa lași mai mult sa curgă.
Espressor: Lelit Bianca / Gaggia Classic 2017 | Past: Lelit Mara / Nuova Simonelli Oscar II / Lelit PL41TEM
Rasnita: Kopi Deva / Lelit PL72 William / Kinu M47 / Arco 2 in 1
Espressoman infocat
Posts: 1.196
Joined: Mar 2015
Bucuresti
(22-03-2020, 14:37)george.a Wrote: Ce m-ati sfatui sa fac?
Am trecut si eu prin asa ceva cu un fel de Saeco (boiler aluminiu).
Am clatit 2 ore in continuu (si pe grup si pe teava de abur) pana apa nu am mai avut nimic tulbure sau miros, sau gust. cam 5 litri de apa.
Ce ai facut tu, a fost sa faci, practic 2 "decalcifieri" una dupa cealalta. Incerca sa eviti astfel de situatii pe viitor.
foloseste doar solutia, si doar in concentratia recomandata. Motivul foarte simplu, aceste aparate au boilerel din materiale mai sensibile la acizi si substante corozive (decat sa zicem inoxul de pe aparatele mai scumpe) cel mai des intalnit si ieftin - alumiu. Daca era din cupru apa era verde.
Clateste mult si bine, nu lasa apa cu acea substanta sa zaca in boiler - se va coroda in continuare.
Spor.
Filtroman infocat
V60 | Aeropress | Comandante Trailmaster X25 | Cafflano Krinder (de vanzare)
Espressoman infocat
Posts: 27
Joined: May 2019
Bucuresti
Am inteles, multumesc frumos!
Espressoman infocat
Posts: 258
Joined: Nov 2018
bucuresti
22-03-2020, 20:48
(This post was last modified: 22-03-2020, 20:48 by bogono.)
Salutare, eu folosesc dupa decalcifiere un amestec de apa fierbinte cu bicarbonat de sodiu si lasata 1h sa actioneze, dupa care ce au spus si colegii mai sus. Clatire de mai multe ori cu apa.
#Faema E61 Legend #Olympia Cremina 67 #LaPavonis #LaPeppina # Gaggia Mini #Aeropress #Mythos 1 #Niche Zero #Kinu Classic M47 | ex: #Expobar Brewtus #BFC # Gaggia Classic
Espressoman infocat
Posts: 27
Joined: May 2019
Bucuresti
Interesant... in ce cantitati pui amestecul de apa si bicarbonat?
Espressoman infocat
Posts: 258
Joined: Nov 2018
bucuresti
Depinde cata apa intra la tine. Poti incerca cu 3-4 lingurite la 1L de apa, chiar mai multe-nu dauneaza. Doar sa ai grija sa se dizolve tot bicarbonatul sa nu iti infunde ceva pe acolo.
#Faema E61 Legend #Olympia Cremina 67 #LaPavonis #LaPeppina # Gaggia Mini #Aeropress #Mythos 1 #Niche Zero #Kinu Classic M47 | ex: #Expobar Brewtus #BFC # Gaggia Classic
Espressoman infocat
Posts: 27
Joined: May 2019
Bucuresti
Am facut, multumesc frumos. Desi cred ca am pus un pic cam mult bicarbonat (am clatit ulterior cu 2l de apa), rezultatul este muuuult mai bun decat inainte. Asa ca multam fain inca o data!
Espressoman infocat
Posts: 258
Joined: Nov 2018
bucuresti
Bine ca ai avut bicarbonat
. Sa il tii la indemana:).
#Faema E61 Legend #Olympia Cremina 67 #LaPavonis #LaPeppina # Gaggia Mini #Aeropress #Mythos 1 #Niche Zero #Kinu Classic M47 | ex: #Expobar Brewtus #BFC # Gaggia Classic