Hello There, Guest! Login Register


Ajutor achizitie expresor

#61
(11-07-2019, 18:32)cradun Wrote: Mai usor open boiler cu levier direct, iar acolo podiumul e luat. 

Cine e pe podium?
Flair PRO | Niche Zero | Hario V60 | Popcorn Popper
 
Reply
#62
(11-07-2019, 20:50)Laddu Wrote:
(11-07-2019, 18:32)cradun Wrote: Mai usor open boiler cu levier direct, iar acolo podiumul e luat. 

Cine e pe podium?

Strietman

LE - In fine, podiumul are 3 locuri, voiam sa spun ca primul loc e luat - si dpdv al constructiei si al calitatii shot-ului, dar si dpdv al pretului Smile
 
Reply
#63
Poti lua Newton la sfert de pret fata de strietman, nu vad cu ce e mai prejos, ca nu incalzeste apa ?
E totusi 400 fata de 1400 la pret... 
Sau Aramu ala brazilian, de poate fi luat si de la noi, a inceput sa aduca MyR...

Toate insa au dezavantajul inconsistentei apasarii.
Prefer 5 bari produsi de arc, deci reproductibili, ce doreste si initiatorul topicului, unei presiuni absolut necunoscute si greu de reprodus de la shot la shot.
Doar scula aia poloneza, de seamana cu Aram, adica aeropress cu manivela, are optional presometru, si poti zice ca ai un control. Si chiar si aia e la jumate din pret fata de strietman.
 
Reply
#64
(08-07-2019, 22:47)N3cks Wrote:  
(07-07-2019, 23:06)Ciprian75 Wrote: După cercetările mele: pid + DB + grup integrat/saturat (adică încălzire in 15 min) sunt putine modele pe piata:

Lelit 92 elizabetha
Profitec Pro 300
La Marzocco Linea mini
Dalla Corte mini, super mini sau Studio

Ultimii doi producători nu intra in bugetul enunțat de tine. Bătălia o văd între primele doua, cu “ascendent” in profitec as zice.

Nu îmi vin alte idei acum.

Am gasit ceva interesant aici si la pretul asta asi face niste calcule sa cresc bugetul. E mai user friendly decat un E61(ceea ce e bine pentru sotie dar si pt mine Smile ), se incalzeste mai repede, e mic Wink, e DC in concluzie ... Ca si minusuri ar fi pozitionarea vasului de apa si modul de alimentare al acestuia. Cu tot cu transport ajunge 2300. Ce parerea aveti?
 
Reply
#65
Vezi ca e un site cu probleme:

https://www.trustpilot.com/review/www.co...alia.co.uk
factory g106, m47, ims, kazak accessories, fluid bed roaster
 
Reply
#66
(12-07-2019, 10:45)renatoa Wrote: Poti lua Newton la sfert de pret fata de strietman, nu vad cu ce e mai prejos, ca nu incalzeste apa ?
E totusi 400 fata de 1400 la pret... 
Sau Aramu ala brazilian, de poate fi luat si de la noi, a inceput sa aduca MyR...

Toate insa au dezavantajul inconsistentei apasarii.
Prefer 5 bari produsi de arc, deci reproductibili, ce doreste si initiatorul topicului, unei presiuni absolut necunoscute si greu de reprodus de la shot la shot.
Doar scula aia poloneza, de seamana cu Aram, adica aeropress cu manivela, are optional presometru, si poti zice ca ai un control. Si chiar si aia e la jumate din pret fata de strietman.

  Ca deobicei discutia in thread-ul de sfat la cumparare s-a indeparat mult de subiect.. cu unele afirmatii gresite.. care mai mult duc in eroare un incepator in loc sa il ajute in cautarea espressoului perfect.
   Mai sus este inca o postare, fara a fi bazata pe experienta reala, sau documentare serioasa, a lui renatoa, dorelul de serviciu al acestui forum:
  -  "nu vad cu ce e mai prejos, ca nu incalzeste apa" - numai replica asta arata ca userul mentionat nu prea stie multe despre espresso 3rd wave. stablitatea termica fiind unul din cei mai importanti paramentrii; nu de prosti cumpara unii espressoare de mii de euro cu grup saturat.
- ''Toate insa au dezavantajul inconsistentei apasarii'' - dupa ceva experienta poti avea apasare constanta pe orice levier.. iar pe cele cu kit (flair, pavoni, strietman, cremina) devine extrem de usor.
- legat de espressoarele "de calatorit", Flair Pro e varf de linie si cu toate astea (adica preincalzit grupu 1 data - shot baubil, 2 de ori - shot bun, 3 ori- shot excelent) e sub pavoni/elektra si cu atat mai mult sub strietman. sunt ff multumit de flair DAR NU VA INLOCUI NICIODATA un espressor ce isi incalzeste apa tocmai datorita pierderii de temperatura. e bun pt calatorit/serviciu/ ca espressor aditional pt cei care au semiautomat si vor sa experimenteze.
- nu am experienta cu Aram, da eu l-as evita... variaza presiunea datorita manivelei si nici nu are acelas feedback tactil ca un levier.
- "Si chiar si aia e la jumate din pret fata de strietman" - da strietman pt un aparat asa simplut e scump, nu e pt oricine mai ales ca nu are abur (exista varianta mai ieftina - caravel, dar fara kit de presiune disponibil). cu toate astea pt espresso simplu, este cel mai bun aparat pt casa, si avand grup saturat si profilare de presiune este capabil de orice este capabil si un espressor de 10000 euro dintr-o cafenea.

Acum sa ne intoarcem la postarea originala: - la ce ai cerut tu ca necesitate de consum eu ti-as recomanda cu incredere Elektra Microcasa a Leva  second hand (dar evit-o pe cea de pe bursa, e cam scumpa pt conditie); pt 1 espresso + 1 cappucino pe zi ff bun calitate/pret e si pavoni (dar o sa trebuiasca sa faci brew cand ai musafiri).
                                                              - legat de semiautomate iti dau doar 1 sfat: evita HX
                                                               - avand in vedere ca esti dispus sa mergi pana la 7000 pt o oferta buna: cel mai ok espressor acum pe bursa, este Quick Mill Veloce/Rapida; bate probabil orice din lista ta, si eu as zice ca orice DB - nu vei mai avea vreodata nevoie de upgrade.
strietman CT1 + Honne;   Flair Signature Pro, Kinu m68
 
Reply
#67
(12-07-2019, 14:45)dev Wrote: Vezi ca e un site cu probleme:

https://www.trustpilot.com/review/www.co...alia.co.uk

thx   Dodgy , asa se pare...
 
Reply
#68
(12-07-2019, 15:00)Neuromancer Wrote:
(12-07-2019, 10:45)renatoa Wrote: Sau Aramu ala brazilian, de poate fi luat si de la noi, a inceput sa aduca MyR...

  - nu am experienta cu Aram, da eu l-as evita... variaza presiunea datorita manivelei si nici nu are acelas feedback tactil ca un levier.
De adaugat: ARAM-ul nu prea cred ca este pentru piata din Romania, chiar din acest caz nici nu avem pe site.

"nu are acelas feedback tactil ca un levier." - si eu asta spuneam pentru baietii de la aram, si eram fooooarte curios sa vad cum stapaneste jucaria o mana care stie ce face.
Ei personal ( proprietarii ) au pregatit cateva cafele 100% identice, daca nu vedeam/gustam nu spuneam ca se poate. 
Au dezvoltat un 5th sense si simt feedbackul cum rotesc manivela.

ARAM-ul nu este pentru amatori, si este extrem de greu sa prepari ceva corect pe el (are sita de 53mm )
Da, este open boiler, dar nu l-as pune pe langa Newton sau Strietman, ca este altceva.
--Only God Can Judge Me--
 
 
Reply
#69
Si ca sa revenim on topic Smile, am pus pe lista si Viviemme Domobar Junior 2B. Cum reglezi temperatura la un DB fara PID? Din flush? PID-ul poate regla si apa si aburul? se monteaza un senzor de temperatura pe boiler(e)?
 
Reply
#70
Vrei sa alegi calea cea mai anevoioasă in detrimentul celei mai simple, PL92T sau Brewtus.

Sunt curios cum o sa decurgă alegerea râșniței...
factory g106, m47, ims, kazak accessories, fluid bed roaster
 
Reply
#71
(14-07-2019, 09:02)Ciprian75 Wrote: Si ca sa revenim on topic Smile, am pus pe lista si Viviemme Domobar Junior 2B. Cum reglezi temperatura la un DB fara PID? Din flush? PID-ul poate regla si apa si aburul? se monteaza un senzor de temperatura pe boiler(e)?
Din manualul aparatului:
The thermostat controls Coffee boiler temperature by sensing the temperature in the Coffee boiler.
Accessing the thermostat adjustment is simple. Simply remove the Cup Warming Tray and beneath
that you will see a perforated panel with a with a symbol +/- around: fit a screwdriver, then turn to adjust
the boiler temperature:
CLOCKWISE RAISES THE TEMPERATURE
COUNTERCLOCKWISE LOWERS THE TEMPERATURE
Temperatures on Domobar Junior 2B are mechanically set. By acting on the thermometer adjusting screw
you can change values by steps of 3 °C ( approx.). The screw on its clockwise end of stroke corresponds
to 0°C, while the counterclockwise end of stroke corresponds to 128°C. The Vibiemme Domobar Junior
2B is set by manufacturer at 95°C.
Bezzera Magica S MN PID, Eureka Mignon Specialita
 
Reply
#72
Intr-un final am comis-o Smile. DC Mini la pachet cu Compak K3 Touch(utilizata in showroom) de la Tastecrafters.  Multumesc Razvan pentru consultanta si oferta finala, dar in primul rand multumesc Lyvyoo, pentru rabdare si pentru ca ai deschis niste porti Smile. De acum urmeaza partea grea Big Grin. Rabdare si ... cafea. Va veni cu PID, nu stiu daca sa iau tamper dinamometric sau daca e suficient tamperul DC. Sper sa le primesc pana la inceputul lui august   57
 
Reply
#73
Va fi bine Smile Eu zic sa astepti tamperul original, ar mai trebui un distribuitor si cu un pic de atentie totul va fi bine. Pentru PID depindem un pic de programul de vacanta al lui @Nikso Smile
Espresso : Dalla Corte STUDIO / MINA, Compak F8, Kompresso
Brew : Cafflano Kompact, Espro Travel Press, KINU 47
 
 
Reply
#74
(18-07-2019, 22:10)Ciprian75 Wrote: Intr-un final am comis-o Smile. DC Mini la pachet cu Compak K3 Touch(utilizata in showroom) de la Tastecrafters.  Multumesc Razvan pentru consultanta si oferta finala, dar in primul rand multumesc Lyvyoo, pentru rabdare si pentru ca ai deschis niste porti Smile. De acum urmeaza partea grea Big Grin. Rabdare si ... cafea. Va veni cu PID, nu stiu daca sa iau tamper dinamometric sau daca e suficient tamperul DC. Sper sa le primesc pana la inceputul lui august   57

Felicitari! Smile
Nu cred sa fie necesar dinamometric.

(19-07-2019, 01:04)razvanMB Wrote: Va fi bine Smile Eu zic sa astepti tamperul original, ar mai trebui un distribuitor si cu un pic de atentie totul va fi bine. Pentru PID depindem un pic de programul de vacanta al lui @Nikso Smile

Nivelator as merge pe cel de la Motta.
Banuiesc ca e 54 portfiltrul, deci 54,5.

Actual detin si 58,5 si 54,5 de la Motta
si pot zice ca cel de 54,5 e mai usor manevrabil,
respectiv contructia interioara e un pic altfel si poate fi
modificat / inaltat mai usor!
2018.09  Profitec Pro 300, IMS, Kinu M47 + Niche 2018.12
2017.11     Lelit Victoria, IMS, Kinu M47
 
Reply
#75
(19-07-2019, 01:04)razvanMB Wrote: Va fi bine Smile Eu zic sa astepti tamperul original, ar mai trebui un distribuitor si cu un pic de atentie totul va fi bine. Pentru PID depindem un pic de programul de vacanta al lui @Nikso Smile


Oare mini suporta un timer pus pe pompa sau alte soluții similare?
E o curiozitate de a mea mai veche pe când era mini-ul pe o anume lista de cumpărături. Smile
2018.09  Profitec Pro 300, IMS, Kinu M47 + Niche 2018.12
2017.11     Lelit Victoria, IMS, Kinu M47
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)