Hello There, Guest! Login Register


Aero Press

(27-05-2022, 08:56)lracu Wrote: No Import Fees Deposit & $11.77 Shipping to Romania
Se pare ca se plateste si tva pt orice depaseste 10$
 
Reply
Astea sunt detaliile raportate pe amazon.com:
Shipping & Fee Details
Price $40.00
AmazonGlobal Shipping $11.77
Estimated Import Fees Deposit $0.00
Total $51.77

Presupun ca, fiind livrare prin curier, nu mai sunt alte taxe.
Eu nu am comandat de pe amazon.com, doar amazon.de, livrare cu dhl.
■  Kinu M38 ► Brewista Smartpour Switch ► AeroPress / Cafflano Kompresso ■
■  Kinu M47PH ► Brewista Stout Spout ► AeroPress / Hario V60 / Timemore French Press ■
■  Retired: Porlex Tall ■ Tefal KI140D ■
 
Reply
Dacă plătești in $ cel mai probabil livrarea se face din afara comunității care înseamnă taxe + TVA la import. Acum dacă ajung la posta și nu îți cer nimic, aia e. Dar dacă ajung la DHL sigur or sa îți ceara pentru ca au serviciu de vămuire (costa extra 20€ cel puțin). Pare stupid dar asa e. Eu am ajuns sa îmi solicit cod EORI, ai putea sa faci și tu la fel, just in case. Valabilitatea ți-o da pana îți expira actul de identitate și e, de obicei, gratis.
Cu el poți completa alte declarații de import și le poti furniza curierului in vederea opririi de taxe.

Spor.
Espressor: Lelit Bianca / Gaggia Classic 2017 | Past: Lelit Mara / Nuova Simonelli Oscar II / Lelit PL41TEM
Rasnita:  Kopi Deva / Lelit PL72 William / Kinu M47 | Past: Ascaso I-STEEL 1
 
Reply
Posesia codului EORI si vamuirea singur nu inseamna scutire de taxe.
Citeste detaliile de la "Estimated Import Fees Deposit $0.00", si o sa vezi ca nu inseamna nimic mai mult decat o estimare, pentru anumite destinatii cu care se stie clar regimul vamal, daca vezi zero inseamna mai curand ca RO nu exista in lista aceea, decat ca ai fi scutit de taxe.
Este curios ca nu iti afiseaza asta, a fost o vreme cand Amazon stia de noi... sper sa nu ma insel...  Confused

Oricum, daca Amazon nu iti opreste "la sursa" aici sigur vei fi taxat de 19% din total, plus 8 lei daca ajunge la ghiseul vamal al Postei Romane, daca vine orin usps, posta americana "de stat".
Daca vine prin alt transportator, fiecare te va taxa diferit, pe langa cei 19% TVA.

Dar daca ai aflat ca JoePresso este o sita presurizata, atunci ar trebui ca rezultatul sa fie apropiat de Fellow Prismo, de care s-a vorbit, a fost si un group buy, si ai putea chiar sa testezi unul inainte de a te decide.
Plus ca se gaseste si in tara, e undeva pe la 120-150 lei.
 
Reply
(27-05-2022, 08:56)lracu Wrote: No Import Fees Deposit & $11.77 Shipping to Romania
Dacă mergi până la penultimul pas, ai sa vezi așa ceva:    
cafe: +4u ts, atom 75, olympus hs, bunn g9
home: aeropress, v60, xeoleo ghost
 
Reply
Nu am pus in cos si nu am continuat ...
Scuze, pentru dezinformare.
■  Kinu M38 ► Brewista Smartpour Switch ► AeroPress / Cafflano Kompresso ■
■  Kinu M47PH ► Brewista Stout Spout ► AeroPress / Hario V60 / Timemore French Press ■
■  Retired: Porlex Tall ■ Tefal KI140D ■
 
Reply
Fellow nu aduce nimic in plus fata de aeropress standard,presiunea este foarte mica si din ce soun cumparatorii(chiar de aici) pistonul se duce mai repede decat cu hartie.Joepresso aduce in plus presiune mica+contact time
 
Reply
Poti detalia ?
Ambele sunt niste site presurizate, in ce consta diferenta ?
 
Reply
(11-06-2022, 20:26)renatoa Wrote: Poti detalia ?
Ambele sunt niste site presurizate, in ce consta diferenta ?
Din documentare,cand imi ajunge o sa pun mai multe detalii,totul sta in timpul in care cafeaua este supusa presiunii.Degeaba atingi 1 bar daca totul dureaza 5 sec
 
Reply
(12-06-2022, 12:16)nfs01 Wrote: Din documentare,cand imi ajunge o sa pun mai multe detalii,totul sta in timpul in care cafeaua este supusa presiunii.Degeaba atingi 1 bar daca totul dureaza 5 sec

Presiunea se face din macinare... si presurizare, la ambele.

Cu un bar nu se cheama ca faci espresso, il poti atinge si cu un Aeropress standard daca apesi cu 50 kg pe piston.
Chiar daca il poti mentine 20 secunde.

Daca zici ca te-ai documentat, lamureste-ma si pe mine cu o chestie... de care m-am lovit la al meu, si stiu cum am rezolvat-o... sunt curios ce solutii au gasit cei doi: cum scoti aerul din cilindru, ca sa nu existe perna de aer intre capul pistonului si apa?
 
Reply
Aerul impinge apa ajutand la crearea presiuni,un fel de moka,evident ca n-ai cum sa faci espresso
 
Reply
Neah... aerul se comprima, inca un motiv pentru care e mai greu sa aduni barii necesari unei extractii pe care sa o poti numi espresso.
Daca nu modifici tubul Aeropress, nu poti rezolva asta decat turnand apa in pozitia inverted, incercand sa lasi cat mai putin aer, ceeace este si dificil si duce si la pierderi de temperatura, daca nu te misti repede.

Exista solutie la problema asta ? Evident ca da... dar de ce sa le dam idei gratis baietilor smecheri...

Comparatia cu moka e si ea gresita, acolo ai abur sub presiune care impinge apa, este chiar motorul extractiei, la aeropress aerul nu prea e de dorit.
 
Reply
La masina, dupa ce faci ceva lucrari care implica lichid de frana, de ce oare elimini aerul din circuitele sistemului de franare... ca sa se intareasca pedala, nu ?  Big Grin
 
Reply
Salutare.

Sunt nou pe forum si e primul meu post Big Grin, am citit ce s-a discutat in topic si nu am gasit sa mentioneze nimeni ce vreau eu sa intreb.

Intentionez sa achizitionez un Aeropress. Am vazut ca exista versiunea standard si versiunea Go. M-am interesat putin si am vazut ca gaurile sunt amplasate diferit si era si un tip intr-un video care zicea ca exista ceva diferente de gust. Voi ati sesizat ceva diferenta la gust intre cele 2 modele?
[Image: JkHbzsN.jpg]
 
Reply
Pe tacute, "ca hoti" Big Grin probabil de rusine, ca dupa ce au fost contra atatia ani acum cedeaza... aeropress a scos filtru metalic !

https://aeropress.com/products/aeropress...ble-filter

Sunt surprins de cat de mare e gaura... la 178 microni e de asteptat sa treaca o gramada de fines, deci sa rezulte ceva tulbure care nu cred ca va fi pe placul multora, obisnuiti cu o bautura clara.
Comparativ, filtrul de hartie are o porozitatea de 10-30 microni, si celelalte filtre 3rd party de Aeropress sunt in jur de 100 microni.

Nu am de gand sa imi iau, am deja de ani multi filtru metalic noname china.
Dar ar fi interesant de vazut curgerea, posibil sa nu mai fie nevoie de piston de loc cu asa "deschidere"...
 
Reply
(03-08-2022, 19:13)renatoa Wrote: Pe tacute, "ca hoti" Big Grin probabil de rusine, ca dupa ce au fost contra atatia ani acum cedeaza... aeropress a scos filtru metalic !

https://aeropress.com/products/aeropress...ble-filter

Sunt surprins de cat de mare e gaura... la 178 microni e de asteptat sa treaca o gramada de fines, deci sa rezulte ceva tulbure care nu cred ca va fi pe placul multora, obisnuiti cu o bautura clara.
Comparativ, filtrul de hartie are o porozitatea de 10-30 microni, si celelalte filtre 3rd party de Aeropress sunt in jur de 100 microni.

Nu am de gand sa imi iau, am deja de ani multi filtru metalic noname china.
Dar ar fi interesant de vazut curgerea, posibil sa nu mai fie nevoie de piston de loc cu asa "deschidere"...

Am intalnit cu ei la WOC si am primit un filtru in cadou pentru teste. ( daca este cineva din Oradea si este interesat de el poate sa vina in showroom )
@Renato ai dreptate... chiar azi am facut cateva teste si am avut o discutie despre asta, utilizatorii sunt used to a clear drink dar aici primesti o supa de zat... si pe gust difera, dar cafeaua arata chiar urat.
Pe poza nu se vede clar dar pe suprafata filtrului in mijloc este si un logo de aeropress unde gaurile sunt mai mari, am dubii mari daca nu acolo trece.. DAR scrie in mare ca "Made in USA"  Big Grin
--Only God Can Judge Me--
 
 
Reply
Probabil intentia lor a fost sa extinda posibilitatile/retetele de preparare folosind Aeropress; citez de pe pagina lor: https://aeropress.com/products/aeropress...ble-filter
[
What is the difference between the AeroPress reusable metal filter and the AeroPress paper micro-filters?Both the reusable metal filter and the paper micro-filters keep out coffee grounds for a grit-free cup of coffee. The main difference between them is in the flavor profiles that they give you. The reusable metal filter allows oils to pass through for a somewhat fuller-bodied cup of coffee, whereas the paper micro-filter keeps out those oils for a cleaner flavor profile. Whichever filter you use, you're sure to make a delicious cup!
]
Ar putea fi folosit pentru preparare "French Press like coffee"?!
■  Kinu M38 ► Brewista Smartpour Switch ► AeroPress / Cafflano Kompresso ■
■  Kinu M47PH ► Brewista Stout Spout ► AeroPress / Hario V60 / Timemore French Press ■
■  Retired: Porlex Tall ■ Tefal KI140D ■
 
Reply
(03-08-2022, 22:35)MyR Wrote:
(03-08-2022, 19:13)renatoa Wrote: ... ar fi interesant de vazut curgerea, posibil sa nu mai fie nevoie de piston de loc cu asa "deschidere"...

... aici primesti o supa de zat... si pe gust difera, dar cafeaua arata chiar urat.

Adica are mai mult "body" Big Grin

A mai fost nevoie de piston, sau s-a scurs singura fara presiuni suplimentare ?

(04-08-2022, 03:05)lracu Wrote: ... allows oils to pass through for a somewhat fuller-bodied cup of coffee, whereas the paper micro-filter keeps out those oils for a cleaner flavor profile...

Au uitat ca toti anii astia au argumentat impotriva sitei de metal pentru ca uleiurile alea cresc colesterolul...
 
Reply
(04-08-2022, 10:33)renatoa Wrote: ...
Au uitat ca toti anii astia au argumentat impotriva sitei de metal pentru ca uleiurile alea cresc colesterolul...

Nu cred ca au uitat, doar au raspuns cererilor consumatorilor ...
■  Kinu M38 ► Brewista Smartpour Switch ► AeroPress / Cafflano Kompresso ■
■  Kinu M47PH ► Brewista Stout Spout ► AeroPress / Hario V60 / Timemore French Press ■
■  Retired: Porlex Tall ■ Tefal KI140D ■
 
Reply
azi mi-a venit si mie. din pacate eu doar acum incep sa ma ”destept” in privinta cafelei si inca nu am o rasnita si cafea cat de cat decenta. asa ca am vrut sa incep cu un clever dripper si cu aeropress, presa franceza deja am. probabil o sa astept group buy de la kinu din toamna.

asa ca am o cafea macinata de la LIDL, columbia nu stiu ce, alma latina. cred ca e macinata ok pentru aeropress, adica e medie, doar ca e foarte arsa. Am facut o ceasca dupa metoda lui Hoffman si a iesit decenta, dar parca cam amara si slaba. As zice ca in loc de 12-13g, cat am pus, sa maresc doza pe la 17. Nu am kettle care sa masoare temperatura, asa ca dupa fierbere l-am lasat 1 minut, banuiesc ca avea cam 90, sa scad si acolo? Si as mai scade si timpul de infuzat, el are 2 minute, o misca un pic ca sa se desparta crusta, mai asteapta 30 de secunde si dupa apasa inca 30. Pareri?
 
Reply
Nu cred ca poti avea pareri relevante pe cafeaua asta...  Confused
Sau, orice ai incerca ca sa poti stoarce ceva decent din ea va fi inutil cand vei trece la o cafea buna.

Din supermarket singura cafe cu care cred ca ai putea avea rezultate ar fi o cafea Tucano, o gasesti la Kaufland, cu un timp de prajire decent, poate chiar si 1-2 luni.
Exista atat boabe cat si macinata, dar nu stiu la ce granulatie, ar trebui sa scrie pe plic, daca e espresso nu as lua.
Sau un drum pana in Pitesti, la Ecuator Cafe ar trebui sa gasesti cafea proaspat prajita, de filtru, si macinata cum trebuie.
 
Reply
da, cafeaua aia e mai naspa si decat lavazza ieftina. cred ca efectiv au uitat-o in cuptor. poate fac maine la dripper sa vad ce rezultate am, scot factorul uman din ecuatie ca sa fiu eu convins ca e fara speranta. O sa ma duc si in Pitesti, defapt vroiam sa ma duc chiar azi, dar copii vroiau sa vedem pisici, na ce sa mai zici.
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)