Hello There, Guest! Login Register

Achizitie rasnita SH

Salutare,
Sunt la inceput cu aparatele, tehnica pentru espresso si am nevoie de ajutor.
Nu stiu sa aleg intre urmatoarele rasnite:
Baratza Sette 270, G-iota DF64, Eureka Mignon (am pus link pentru claritate Smile ), Macap M42M.

Achizita va fi SH.
Ma intereseaza durabilitatea, si daca am inteles ce am citit, pare ca Mignon este construita f bine.
Vreau sa pot macina in principal pentru espresso, si din cand in cand (rar) pentru alte moduri de preparare.
Pe partea de retentie nu-mi dau seama care este mai ok, inteleg ca Sette 270 se comporta bine, dar nu tin neaparat sa ating 0 sau f f aproape de 0.
Zgomotul, sa zicem ca este pe ultimul loc ca si criteriu.
Caut electrica pentru ca va fi folosita si de sotie.

Ar mai fi si o optiune, un Mazzer Mini, pe care sa-l fac single dose, doar ca nu imi pot da seama in ce stadiu este, cat service / reconditionare ar avea nevoie. As putea sa ma uit la xeva anume, specific ca sa ii fac o minima diagnoza?
Daca am omis ceva, va rog sa ma intrebati.

Reply
Există modele de Mignon cu cuțite de 50mm și cu 55mm. Am impresia că este aceeași cameră de râșnire, deci cele cu cuțite mai mici au retenție mai mare, pentru că au mai mult spațiu liber.

Altfel fiecare are câte o problemă:
Sette roțile dințate din plastic
Mignon schimbi greu reglajul și trebuie să fii sigur că este aliniată
DF64 declumperul

Când cumperi sh, strategia nu este neapărat să o cumperi pe cea mai bună, ci să ai răbdare pentru o ofertă la îndemână. De acum și până la sfârșitul lunii ianuarie vor fi destule oferte interesante.
DF64 SSP MP, Lelit PL41TEM | Arco 2-in-1, La Pavoni Europiccola 1979

Reply
Buna seara,

Observ o repetitie ce are ca baza aceeasi baza, subiect sau cum se doreste.
Ce rasnita sa iau. Cred ca subiectul a fost amplu dezvoltat, discutat, prezentat etc.

O rasnita SH are multe in spate. De regula, ce gasesti la noi sunt exploatate abuziv, vai m*rtii lor, de prin diferite baruri, restaurante si alte spelunci, nationale sau internationale.
Jegoase, cleioase, mirositoare, scurse, coafate doar pentru vanzare la preturi de nu-ti vine sa crezi.

Ia domne o rasnita noua, pe care poti sa inveti ceva, chiar daca e o rasnita modesta. Dar macar nu capeti deprinderi de pe una cu cutitele boante si motorul la a treia viata.

Matzar mini single dose, sa fim seriosi.

Reply
(04-11-2023, 22:20)neaDorel Wrote: Buna seara,

Observ o repetitie ce are ca baza aceeasi baza, subiect sau cum se doreste.
Ce rasnita sa iau. Cred ca subiectul a fost amplu dezvoltat, discutat, prezentat etc.

O rasnita SH are multe in spate. De regula, ce gasesti la noi sunt exploatate abuziv, vai m*rtii lor, de prin diferite baruri, restaurante si alte spelunci, nationale sau internationale.
Jegoase, cleioase, mirositoare, scurse, coafate doar pentru vanzare la preturi de nu-ti vine sa crezi.

Ia domne o rasnita noua, pe care poti sa inveti ceva, chiar daca e o rasnita modesta. Dar macar nu capeti deprinderi de pe una cu cutitele boante si motorul la a treia viata.
Depinde de unde cumpără. Pe forum sunt multe râșnițe sau aparate/ustensile/accesorii, folosite doar home use care probabil sunt foarte ok sau ca noi
Bezzera Unica PID | Niche Zero | CS-001 | Eureka XL | Kinu Phoenix | Hario V60 | AeroPress | Klarstein Kettle | KRIBLI-GRABLI | Loveramics | VST 

Reply
Aici probabil alta e discutia, n-am luat de pe forum.

Decat 800 lei intr-un mazzer la primele cutite din 2006 cu investitii ulterioare si sansa de revanzare mai mica decat gazeta de matematica, mai bine una noua la 1200 lei ca poate e ceva reducere intr-o saptamana

Reply
(04-11-2023, 22:24)RaduNim Wrote: Depinde de unde cumpără. Pe forum sunt multe râșnițe sau aparate/ustensile/accesorii, folosite doar home use care probabil sunt foarte ok sau ca noi

Ca sunt rasnite ok SH, de acord. Ca noi insa nu au cum sa fie daca sunt deja folosite. De fapt si dupa ce ai deschis cutia, ai scos rasnita din punga si ai pus mana pe ea nu mai este ca noua, eventual resigilata Wink

Sunt de aceeasi parere cu colegul, daca esti la inceput e mai sigur cu o rasnita noua.
Daca vrei neaparat SH, atunci cumperi numai de pe acest forum, preferabil de la un coleg care locuieste in acelasi oras cu tine si poti vedea rasnita in functie inainte de cumparare.

Reply
Si eu, tot ce am cumparat de pe forum a fost super ok (am luat un Pavoni, un Kinu M47, un alt lever, precum si rasnita pe care o folosesc acum). Chiar acum sunt pe bursa un Kinu Phoenix, un PL72, un Mazzer SJ la 700 de lei si altele.
Honne, DC Studio, Wilfa Uniform, Aergrind, Outin

Reply
Multumesc pentru pareri.
O sa tin Eureka pe primul loc in preferinte avand in vedere ce am mai citit intre timp (diemesiuni, fiabilitate, etc.).

Si da, aleg SH in primul rand, pentru ca bugetul este mic, si pentru ca pot lua chiar de pe forum, un aparat f ok. Iar pentru variante de Mazzer sau alte marci, modate pentru SD, sunt suficiente exemple care arata ca se poate.

Reply
Strânge bani și cumpără ceva ca lumea chiar second hand,caută cu cuțite mari.nu ai rasnita buna nu ai cafea buna.
Am avut macap cu 55 MM cuțitele și făcea la bulgari...plus că râșnea in 1000 de secunde...exagerez un pic.
rocket giotto timer evoluzione r ,rasnita eureka atom 75s, staresso mirage, tamper panthera gear powered by suncoffee , kinu M 47, WDT tool by panthera&dijon, hario v60, ibric, nivelator mota, BWT filter.

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)