Hello There, Guest! Login Register


Achizitie expressor - inlocuire Gaggia

#1
Salutare, 

In momentul asta detin de ceva timp un expressor Gaggia Carezza Deluxe si o rasnita De'Longhi Dedica KG 520M.
As vrea sa fac pasul catre ceva mai bun. Chiar daca am depresurizat portafiltrul si am urmat multe din recomandarile de pe forum, parca tot nu sunt foarte multumit de rezultat si as vrea un nou expressor. La Gaggia, dupa 12-14 secunde deja incepe si iese un fel de ciorba. 

Poate ar trebui sa ma orientez mai intai spre o rasnita mai buna?
Voi spre ce expressor v-ati orienta cu un buget de pana in 3000 ron?

Multumesc!
 
Reply
#2
Carezza si Gran Gaggia si celelalte modele din gama China nu sunt ceea ce trebuie, fiind creatii Philips. Insa Gaggia Classic este cu totul altceva, in caz ca te gandesti la acelasi brand, fiind singurul espressor Gaggia de recomandat.

Rasnita obligatoriu trebuie schimbata. Esti dispus sa mergi si catre manuale?

In cazul espressorului, in acel buget recomandarea clasica e PL41TEM (putin pe 2200 cu tamper de precizie) pt ca are PID in primul rand, alaturi de teava de aburi stil profesional si manometrul (care e mai mult un martor a ceea ce faci). Dar PID-ul mi se pare obligatoriu in acel buget.
#Lelit Bianca #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim ~ Vacanta: #Kinu + #Kompresso
Past: #Expobar Brewtus IV #Mahlkonig Vario K30 
 
Reply
#3
(14-12-2020, 14:18)Lyvyoo Wrote: Carezza si Gran Gaggia si celelalte modele din gama China nu sunt ceea ce trebuie, fiind creatii Philips. Insa Gaggia Classic este cu totul altceva, in caz ca te gandesti la acelasi brand, fiind singurul espressor Gaggia de recomandat.

Rasnita obligatoriu trebuie schimbata. Esti dispus sa mergi si catre manuale?

In cazul espressorului, in acel buget recomandarea clasica e PL41TEM (putin pe 2200 cu tamper de precizie) pt ca are PID in primul rand, alaturi de teava de aburi stil profesional si manometrul (care e mai mult un martor a ceea ce faci). Dar PID-ul mi se pare obligatoriu in acel buget.

Sunt dispus sa incerc si ceva manual. Am tot citit de Kinu M47.. 
Si mie mi se pare destul important sa stiu/vad ca presiunea/temperatura sunt in marja corecta. 
Am inceput sa beau expresso, fara lapte, si dupa ce am incercat in mai multe locuri, in principal la Origo, nu pot sa mai ignor diferenta fata de ce-mi iese acasa  Confused si sincer, in momentul asta nu stiu exact care din parametri este gresit sau cat de departe sunt parametrii fata de ce ar trebui sa fie..
 
Reply
#4
Oricum ar trebui sa îți setezi niste așteptări realiste. Adică nu o sa poți scoate acasa cu Kinu și un Lelit shot-uri cum sunt cele de la Origo.
Acolo probabil ca au aparatura peste 10k euro. Dar in mod sigur o sa ai rezultate mult peste cele pe care le ai acum.
Pl41tem+Honne, Kinu
 
Reply
#5
Salut

Cum zicea si colegul mai sus, cred ca trebuie sa ai focusul pe rasnita acum.
Cat despre espressor, ti-as recomanda Lelit PL41TEM. Ai cam tot ce iti trebuie pentru “inceput”. PID ul te ajuta super mult, iar daca il gasesti sh, poate sa fie la un pret bun si cu accesorii incluse.

Si poate asa, faci loc si de o rasnita. Stiu ca poate nu suna cel mai bine, dar crede-ma, nu lua o rasnita doar ca sa fie sau ca sa incapa in buget, o sa regreti si nu o sa folosesti espressorul la valoarea lui.
O sa te enerveze sa dai 1500-2000 pe espressor si sa scoti tot o “ciorba”.

Kinu este o rasnita mega buna. Poti sa te mai uiti la Ascaso sau la cea de la Lelit. Sigur o sa vrei un upgrade, dar e ok pt moment Smile.

Eu am PL41TEM si poate nu scot o cafea ca in cafenele, dar sigur scot una foarte buna si foarte aproape de gustul meu.
Lelit PL62X MaraX, Ascaso i1 i mini Steel
ex: Lelit PL41TEM 
 
Reply
#6
Pana la urma v-am urmat sfatul si am achizitionat o rasnita mult mai buna decat ce aveam iar acum am si un MaraX, bun de joaca  Big Grin
Rasnita este Macam M42M.
Sper sa faca treaba buna impreuna.

Cred ca urmatorii pasi pe care vreau sa-i fac acum ar fi montarea unui termometru in grup. Ma termina ca nu stiu temperatura Smile) Dupa care un filtru botomless ca sa urmaresc mai bine cat de bine pregatesc cafeaua, cel putin la inceput.

Am vazut in mai multe threaduri termometrul de la cofeesensor. Exista si altele?
 
Reply
#7
Cred ca cel de la coffeesensor e cea mai buna varianta, am avut si eu pe Magica. Exista varianta mai ieftina, cu o actualizare ceva mai lenta a temperaturii (dar tot ok, pe asta am avut-o eu, latenta era ceva mai mare, dar era ok) si cea mai scumpa, varianta "Pro" cred ca-i zice, cu o actualizare mai rapida a temperaturii pentru ca senzorul e mai aproape de apa decat la cel mai ieftin.
ECM Classika PID (de vanzare), Niche, Mazzer Mini E + SSP brew, QM Rapida 
 
Reply
#8
(14-12-2020, 14:09)alexme Wrote: Salutare, 

In momentul asta detin de ceva timp un expressor Gaggia Carezza Deluxe si o rasnita De'Longhi Dedica KG 520M.
As vrea sa fac pasul catre ceva mai bun. Chiar daca am depresurizat portafiltrul si am urmat multe din recomandarile de pe forum, parca tot nu sunt foarte multumit de rezultat si as vrea un nou expressor. La Gaggia, dupa 12-14 secunde deja incepe si iese un fel de ciorba. 

Poate ar trebui sa ma orientez mai intai spre o rasnita mai buna?
Voi spre ce expressor v-ati orienta cu un buget de pana in 3000 ron?

Multumesc!

Despre rasnita ce ai putea spune ? Cochetez cu un astfel de model.

Vad ca multi spun ca rasnita nu este buna. Faceti-ma sa inteleg de ce nu este buna atita timp cit poti regla granulatia si se pastreaza constanta iar,  macinarea se face la turatie mica deci nu incalzeste cafeaua in timpul procesului de macinare. Nu cred ca neaparat pretulde cost este cel care dicteaza daca o rasnita este buna sa nu.
Gaggia Classic 2015, Gaggia MDF
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)