Espressoman fresh
Constanta
Salutare tuturor.
Ma gandesc sa cumpar un espresor Bezzera BZ10 si o rasnita. Mi-a placut cum arata, ce ofera si faptul ca au traditie in domeniu. Nu sunt pro si nu am experienta cu modele de genul. Cu toate ca mi-a placut si am apreciat intodeauna un espresso bun, nu am facut pana acum saltul. Am avut numai aparate comerciale/ casnice cu pret intre 500 si 700 euro (de care nu am fost pe deplin mulțumit vreodata).
Intrebarile pentru cei care pot ajuta sunt:
1. este ok Bezzera BZ10 (pe youtube si alte forumuri era laudat).
2. ce rasnita sa cumpar (ptr comoditate cred ca este mai bine sa pot seta cate grame am nevoie….nu neaparat insa). ce trebuie sa stiu despre si recomandari va rog.
3. Este mai bine sa ma indrept spre ceva cu PID ?
Beau de regula espresso dar mai fac si capucino
Va multumesc anticipat pentru sugestii/sfaturi !
Sent from my iPad using Tapatalk
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Craiova
Are topic dedicat, de regula se citeste totul acolo si apoi se intreaba, daca mai e cazul.
https://www.espressoman.ro/forum/Thread-Bezzera-BZ10
Espressoman fresh
Constanta
15-06-2023, 16:09
(This post was last modified: 15-06-2023, 16:18 by RaduOvanesian.)
(15-06-2023, 08:50)renatoa Wrote: Are topic dedicat, de regula se citeste totul acolo si apoi se intreaba, daca mai e cazul.
https://www.espressoman.ro/forum/Thread-Bezzera-BZ10
Mulțumesc de răspuns cu toate ca nu apreciez abordarea ta. Am dat search înainte de a posta, dar nu am găsit acest thread.
În plus de asta thread ul respectiv nu răspunde la toate întrebările mele, așa ca nu înțeleg reproșul tău.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Craiova
Puneai acolo intrebarea si aveai sanse sa ajunga direct la proprietari de BZ10, care mai sunt abonati la topic.
Plus ca ramanea informatia grupata "on-topic", nu e risipea inca odata pe acelasi subiect.
Stai linistit, echipamentele cele mai populare au chiar 5-10 topice in care se repeta la nesfarit aceeasi informatie.
Espressoman pasionat
Bucuresti
(14-06-2023, 23:21)RaduOvanesian Wrote: Salutare tuturor.
Ma gandesc sa cumpar un espresor Bezzera BZ10 si o rasnita. Mi-a placut cum arata, ce ofera si faptul ca au traditie in domeniu. Nu sunt pro si nu am experienta cu modele de genul. Cu toate ca mi-a placut si am apreciat intodeauna un espresso bun, nu am facut pana acum saltul. Am avut numai aparate comerciale/ casnice cu pret intre 500 si 700 euro (de care nu am fost pe deplin mulțumit vreodata).
..........
Ecm Classica si Expobar Brewtus IV au PId si sunt bune nu prea au hibe iar PId-ul ajutasi el. Iti recomand sa investești prioritar in rasnita si ce rămâne pentru espressor. Depinde ce buget ai. Asfel poti alege un Niche care are acum si cutite plate(personal nu ma incantat acestă rasnita dar sunt mulți forumisti incantati de ea, Honne Slim (de care sunt multumit)pana la LAGOM P64/100, Weber Key/EG 1 sau Monolith Flat MAX2 98mm. Personal si eu am inceput cu investitii din ce in ce mai mari in espressoare pana m-am convins ca "cheia" sta in tehnica si rasnita in mare masura si am ajuns sa comand un max 2 dupa ce am trecut pintr-o mare varietate de rasnite.
Conteaza foarte mult ce iri doresti. Documenteaza-te si despre cutite fie ca sunt plate sau conice, mazzer, SSP (un plus la claritate si un minus la corp) sau cele Shuriken ce au un plus la corp si o "dulceață" in ceașcă. Documentează-te cat mai mult, fa o lista cu nume iti doresti de la cesca de espresso si apoi achizitioneaza-ti echipamentul. Si nici nu am vorbit de site: IMS, VST, Weber, Unibasket sau Wafo.
Bugster-Black & Honne Slim, KOPI Deva, ECM Classika PID, cantar Varia AKU
Past: Expobar Brewtus IV, Quamar Q13-75mm flat.