Hello There, Guest! Login Register


Achiziție espressor buget 1500 ron

#1
Buna seara! Ca sa fiu cât mai scurt in exprimare, va cer un sfat din punctul vostru de vedere cu privire la achiziționarea primului meu espressor semiautomat pe care îl voi folosi la câte un espresso pe zi. Menționez faptul ca săptămâna viitoare îmi va sosi râșnița Kinu M47. Pana acum preferam cafeaua mea zilnică făcută la ibric cu caimac abundent. Nu am folosit niciodata un espressor dar am citit pe forum ideile de baza. Știu doar ca trebuie sa aleg intre  Gaggia și Lelit. Bugetul alocat este de maxim 1500 lei și voi folosi doar cafea proaspăt râșnită de viitoare mea râșnița. Necunoscând toată avantajele și dezavantajele modelelor, nu știu exact ce îmi trebuie. Aștept păreri sincere. Multumesc din suflet!
LELIT PL41LEM, KINU M47
 
Reply
#2
(30-09-2018, 19:33)Musafirul Wrote: Buna seara! Ca sa fiu cât mai scurt in exprimare, va cer un sfat din punctul vostru de vedere cu privire la achiziționarea primului meu espressor semiautomat pe care îl voi folosi la câte un espresso pe zi. Menționez faptul ca săptămâna viitoare îmi va sosi râșnița Kinu M47. Pana acum preferam cafeaua mea zilnică făcută la ibric cu caimac abundent. Nu am folosit niciodata un espressor dar am citit pe forum ideile de baza. Știu doar ca trebuie sa aleg intre  Gaggia și Lelit. Bugetul alocat este de maxim 1500 lei și voi folosi doar cafea proaspăt râșnită de viitoare mea râșnița. Necunoscând toată avantajele și dezavantajele modelelor, nu știu exact ce îmi trebuie. Aștept păreri sincere. Multumesc din suflet!

Salut, ai spus bine Gaggia sau Lelit.Varianta ieftina, iei un Gaggia 1150 lei si il rogi pe nickso sa iti monteze un PID si ajungi in suma care esti tu dispus sa platesti, varianta mai scumpa mai pui 600 de lei si iei LELIT PL41TEM si ai PID.

Cand faci referire la proaspat rasnita, banuiesc ca incluzi ca si cafeaua sa fie proaspat prajita.
Lelit Bianca, Eureka Helios 80, Lelit Pl481A, PL121 plus, Acaia Lunar, Bravo Tamper.
Past: Lelit PL81T, Hario Skerton, Macap M42M
 
Reply
#3
Am eu un gaggia classic cu pid montat de mine. Pm dacă te interesează.
Acs Evo leva - Kinu m47 - V60
 
Reply
#4
Salutare Cosmin! Multumesc pentru răspunsul tău. Pentru început nu conștientizez cât de important este sa ai acest PID pe espressor. Vroiam ceva de nivel începător dintre aparatele de renume. Despre un gaggia classic fără pid care costa 1300 lei ce îmi spui? Tu la ce model de gaggia făceai referire? Sau varianta de lelit mai ieftină, LELIT PL41E? 
https://www.emag.ro/espressor-manual-gaggia-classic-1050-w-2-1-l-15-bar-gri-84125/pd/DQ5RLMBBM/?utm_campaign=share%20product&utm_source=mobile%20app&utm_medium=ios
LELIT PL41LEM, KINU M47
 
Reply
#5
@Musafirul
Salut,
Dacă nu e foarte mare graba ar fi indicat să aștepți noul Gaggia Classic (2018?), era vorba că apare acum la finalul lui septembrie. Poate sunt utilizatori care au informații suplimentare în acest sens?!
De asemenea o altă opțiune ar fi să cauți/aștepți vreun Lelit PL41TEM la mâna a doua.

LE: Pentru Gaggia Classic 2015 la 1150RON, vezi 10-20% reducere la Gaggia si 5-25% la Lelit, pentru espressoare, rasnite si accesorii
 
Reply
#6
(30-09-2018, 22:31)Musafirul Wrote: Salutare Cosmin! Multumesc pentru răspunsul tău. Pentru început nu conștientizez cât de important este sa ai acest PID pe espressor. Vroiam ceva de nivel începător dintre aparatele de renume. Despre un gaggia classic fără pid care costa 1300 lei ce îmi spui? Tu la ce model de gaggia făceai referire? Sau varianta de lelit mai ieftină, LELIT PL41E? 
https://www.emag.ro/espressor-manual-gaggia-classic-1050-w-2-1-l-15-bar-gri-84125/pd/DQ5RLMBBM/?utm_campaign=share%20product&utm_source=mobile%20app&utm_medium=ios

Salut, avem ceva avantaje la portofel daca luam prin intermediul forumului.Este o lista destul de mare atunci cand vine vorba de echipamente ( espressoare, rasnite site etc. https://www.espressoman.ro/reduceri-la-e...i-rasnite/
), dar si cafeaua proaspat prajita ( https://www.espressoman.ro/forum/Forum-D...r-de-cafea)  
Si vorba colegului de mai sus cu noul Gaggia, arunca aici un ochi pe tema asta https://www.espressoman.ro/forum/Thread-...assic-2018
Lelit Bianca, Eureka Helios 80, Lelit Pl481A, PL121 plus, Acaia Lunar, Bravo Tamper.
Past: Lelit PL81T, Hario Skerton, Macap M42M
 
Reply
#7
Nu mai cumpara pe baza de renume !
 
Reply
#8
Gaggia Classic 2018 va costa 1500 lei in magazine si 1350 cu reducere pentru noi, iar lansarea in Romania este prevazuta in maxim doua saptamani.

Informativ doar, Silmar2000, cei care vand si pe emag marketplace, sunt aceiasi care ne acorda si reducerile de 10 ani, adica importatorul in Romania pt. Gaggia / Lelit / Macap. Doar ca bineinteles, preturile mai mici nu sunt valabile si pe emag, doar prin formularele amintite mai sus.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#9
N-am mai avut nici răbdare sa apăra noul gaggia și am ridicat puțin plafonul alocat. Astfel am achiziționat la prețul de 1700 lei de la EMAG un LELIT 41 LEM și sper sa fi făcut o alegere buna.
LELIT PL41LEM, KINU M47
 
Reply
#10
(10-10-2018, 23:04)Musafirul Wrote: N-am mai avut nici răbdare sa apăra noul gaggia și am ridicat puțin plafonul alocat. Astfel am achiziționat la prețul de 1700 lei de la EMAG un LELIT 41 LEM și sper sa fi făcut o alegere buna.

Si totusi liviu ti a spus mai sus, dar tu ai ales emag.
Lelit Bianca, Eureka Helios 80, Lelit Pl481A, PL121 plus, Acaia Lunar, Bravo Tamper.
Past: Lelit PL81T, Hario Skerton, Macap M42M
 
Reply
#11
Nu, n-au legatura reducerile forumului cu ce afiseaza Silmar pe emag, fiind separate. Daca le scrii pe emag sa iti ofere preturile pentru espressomani, nu se accepta si nici invers. Doar ca in mod normal, 99% dintre modelele Lelit - Macap - Gaggia au tot timpul anului preturi mai bune cu reducerile forumului, asa cum stim de ani de zile, fata de pretul din magazine.  

Se prevede luna aceasta iesirea lui PL41E din scena si aducerea lui LEM pentru forum la un pret mai omenesc decat cel de acum, 1700 fara tamper fiind multisor in conditiile in care un espressor cu PID e 2100 cu tamper. Astfel ca, dupa ce in decembrie se va fi terminat si cu ultimul Gaggia Classic 2015, cel mai mic pret pentru un espressor nou ok va urca la 1350, atat cat va costa cu reduceri noul Classic 2018.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#12
Salut. Ma intereseaza sa achizitionez primul meu expressor mai calitativ (acum am un delonghi 221.B, nu trebuie sa va spun mai multe Smile ) intr-un buget de 1500 ron.

Nu am vrut sa deschid un alt thread, sper ca e ok ca postez aici. Am citit putin forumul, oscilez intre gaggia classic 2015 si noul classic model 2019.

Au preturi diferite, poate din acest motiv nu se pot compara, dar luand toate aspectele in discutie ( pret, specificiatii ) ce merita achizitionat dintre cele doua in acest moment ?

Multumesc.
 
Reply
#13
Niciunul, o rasnita buna intai...
 
Reply
#14
La fel cum nu exista nimic altceva in afara cafelei de specialitate ( cu exceptiile care confirma regula, simplu rezultat al intamplarii de obicei), o rasnita buna schimba fundamental gustul cafelei. Intai cafeaua, apoi rasnita si mai apoi restul. Altfel, se pune carul inaintea boilor si rezultatul din ceasca risca sa fie prea putin satisfacator.
Pe.De.Dienes 109 N, v60
 
Reply
#15
Voi lua si o rasnita calitativa dar am spus intai sa ma focuses pe un aparat si am crezut ca se incadreaza si in tiparul thread-ului. Discutand strict pe aparat, se poate face o comparatie avand in vedere si pretul intre cele 2 aparate ?
 
Reply
#16
@gxg58 poti lua Gaggia Classic 2019 la pret redus, kit-ul OPV+sita de la mine si rezolvi problema ... partial pt ca urmeaza rasnita Smile.
 
Reply
#17
Smile Am receptioopnat. Inca o chestie si sper sa nu aruncati cu pietre in mine, citesc peste tot in forum despre importanta rasnitei. E asa diferenta mare intre cafeaua de calitate rasnita cu o rasnita performanta acasa si cafeaua gata macinata la o prajitorie locala ?
 
Reply
#18
nici o prajitorie locala nu va fi in stare sa iti ghiceasca gradul de rasnire, ca sa poti extrage ideal espresso acasa.

ma rog, poate eventual sa ghiceasca in raport de 80-90%, astfel ca sa te ajute un updosing de 1g-1.5g fara de doza obisnuita, insa fiind la inceput de drum - cred ca iti va fi dificil sa imbunatateti extractia, efectiv din necunoastere de materie.
<< echipament La Marzocco Linea (Slayer mod), La Pavoni Europiccola, Mazzer, Sette, filtrare apa pro Brita Purity >>
 
Reply
#19
Cateva precizari erau si aici.
Daca iti doresti rezultate banale, nu conteaza cum va fi cafeaua, macinata sau nu, proaspata sau nu.
Daca vrei sa faci espresso, din prima se complica mult treburile pot ca vorbim de o stiinta exacta unde cantarirea, cautarea precisa a gradului de rasnire si proportiile de apa / cafea sunt vitale, iar in lipsa lor nu puteam vorbi despre o bautura cu numele ESPRESSO. De aceea automatele spre exemplu nu sunt espressoare ci aparate de cafea, robotei sau orice altceva.

Cum din ecuatia asta nu puteam scoate rasnirea, o cafea macinata de altcineva pentru tine nu va avea sansa se potriveasca intr-un espresso facut in alta parte decat langa rasnita respetiva, pentru ca:
- in 15 minute se evapora uleiurile aromatice (de aia se cheama volatile) care alaturi de alte substante solubile ar trebui sa se regaseasca in shot-ul tau de espresso
- tot in acest interval zboara si codoiul, care confera crema
- obtinerea unui raport de genul 19g de cafea in portafiltru - 40ml de espresso in ceasca (nu mai spun de grame in ceasca, sa nu ne complicam) nu se va putea face decat printr-o calibrare, adica ajustarea rasnitei dupa cateva espresso-uri nereusite, micrometru cu micrometru, pana cand macinatura rezultata este suficient de fina astfel incat sa obtii cei 40ml, din 19g de cafea, in 25 de secunde de curgere. 

Cu o cafea gata rasnita vei obtine timpi si cantitati aleatorii, deci bautura nu se va chema espresso ci... expresso Smile
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#20
Poate ar fi o idee buna un sticky prin pagina principala cu niste precizari de genul: nu poti obtine espresso fara un minim de (sa zicem) 1500 ron pentru SH sau 2000 de ron (pentru aparate noi). Punct! Astfel incat sa nu mai tot intrebe toti: cum fac sa beau si io din asta ce beti voi, da' cu bani putini?
Espresso e un capriciu destul de scump domnilor... si daca aveti impresia ca aparatele in sine sunt scumpe, ganditi-va cat va va costa cafeaua. Eu consum cam 1,5 kg de cafea pe luna, adica undeva la 30 de kg pe an. Ia faceti voi o socoteala cat am dat pe cafea in ultimii 6 ani de cand am inceput (hai nu 30 de kg pe an, ca la inceput beam doar eu, sa zicel un 20 kg pe an): 120 de kg sigur am consumat in cei 6 ani. Si raportati asta la cei 3000 de lei cat am dat pe set-up-ul cu care am pornit mai serios pe acest drum (Lelit PL41TEM si Lelit PL43 MMI).

Am dat pe cafea de 4 ori mai mult decat am dat pe aparate.

Deci, ori vreti sa beti espresso (caz in care trebuie sa bagati mana adanc in buzunare), ori va limitati la alte feluri de cafea. Ceea ce nu e tocmai un lucru rau, pentru ca si cu un ibric se pot obtine bauturi bune si gustoase. Si cu un moka, si cu un aeropress.
Acasa: Lelit PL41TEM/Mazzer SJ//--//Expobar Brewtus IV/Niche Zero
Deplasare: Kinu M47/Flair Signature PRO
 
Reply
#21
Sa nu speriem incepatorii, toate hobby urile sunt scumpe. Un sistem audio bun pleaca de la minimum 2500 de euro si dupa saptamani iti vine sa l arunci pe geam ca nu ti mai place cum suna si daca vrei sa treci la nivelul urmator, aproape dublezi suma. Un tac de biliard custom costa sute bune de euro. Motocicleta costa, echipamentul costa. Ceasurile costa o avere.
Cafeaua e o pasiune cat se poate de accesibila pentru venitul comun, cu echivalentul salariului mediu pe economie sau ceva peste te dotezi pentru  drum  lung ceea ce nu e cazul in alte "sporturi".

Nu mai zic de fumat, un pachet de zi. Sa fim optimisti! Smile
Pe.De.Dienes 109 N, v60
 
Reply
#22
(08-11-2018, 14:01)Lyvyoo Wrote: Cateva precizari erau si aici.
Daca iti doresti rezultate banale, nu conteaza cum va fi cafeaua, macinata sau nu, proaspata sau nu.
Daca vrei sa faci espresso, din prima se complica mult treburile pot ca vorbim de o stiinta exacta unde cantarirea, cautarea precisa a gradului de rasnire si proportiile de apa / cafea sunt vitale, iar in lipsa lor nu puteam vorbi despre o bautura cu numele ESPRESSO. De aceea automatele spre exemplu nu sunt espressoare ci aparate de cafea, robotei sau orice altceva.

Cum din ecuatia asta nu puteam scoate rasnirea, o cafea macinata de altcineva pentru tine nu va avea sansa se potriveasca intr-un espresso facut in alta parte decat langa rasnita respetiva, pentru ca:
- in 15 minute se evapora uleiurile aromatice (de aia se cheama volatile) care alaturi de alte substante solubile ar trebui sa se regaseasca in shot-ul tau de espresso
- tot in acest interval zboara si codoiul, care confera crema
- obtinerea unui raport de genul 19g de cafea in portafiltru - 40ml de espresso in ceasca (nu mai spun de grame in ceasca, sa nu ne complicam) nu se va putea face decat printr-o calibrare, adica ajustarea rasnitei dupa cateva espresso-uri nereusite, micrometru cu micrometru, pana cand macinatura rezultata este suficient de fina astfel incat sa obtii cei 40ml, din 19g de cafea, in 25 de secunde de curgere. 

Cu o cafea gata rasnita vei obtine timpi si cantitati aleatorii, deci bautura nu se va chema espresso ci... expresso Smile

Multumesc frumos pentru clarificari. Inteleg acum.
Sunt nou pe forum si voi continua sa citesc forumul pentru informaiti inainte sa fac achizitiile.
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)