• Cafeaua, jumatate din motivul pentru care ma trezesc dimineata!
Hello There, Guest! Login Register


Achiziție Vibiemme

#1
Salut, puteți să vă dați cu părerea la Vibiemme-ul ăsta?
E în două anunțuri și zic că e același. Are și o imagine cu boilerul și țevile, observați ceva în neregulă cu ele?
Anunț 1
Anunț 2
Portafiltrul cu sitele nu arată prea bine...
 
Reply
#2
Daca portafiltrul este murdar de cafea nu e o problema caci il scufunzi in detergent de backflush si se curata repede. Daca este ruginit, atunci se inlocuieste. Nu ar trebui sa coste mai mult de 40E/buc.

Exteriorul nu conteaza prea mult pentru ca in juma' de zi l-ai curatat manual. Insa cauta la tine in zona un service bun, care sa se bage la desfacut intreg aparatul si curatat complet, de la boiler pana la grupuri. Cred ca 100E le-ar fi suficient. Asta ca sa fii sigur ca nu ramai cu barul in pana dar si ca sa eviti diverse "amprente" nedorite in gustul cafelei sau al laptelui.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, manuala Kinu M47, nivelator Lelit PL121, IMS-uri,  Cafflano Kompresso in vacanta 
 
Reply
#3
Portafiltrul arata jalnic. Dar ... l-a scazut omul la 450 de euro Huh

Acum, depinde. Eu zic ca ar cam trebui probat. Cauta modelul original si vezi ce functii are (gen autorefill la boiler etc). Odata ce ti-ai facut o lista cu tot ce ar trebui sa faca, mergi, probeaza-l, vezi daca functioneaza, daca incalzeste apa, daca are abur, daca merg manometrele (ala din stanga arata putin ... altfel fata de cel din dreapta). Poate poti vorbi si cu cineva de pe la un service sa-ti dea niste sfaturi.
Cel mai probabil o sa curga o supa de noroi din el la pornire, dar aia n-ar trebui sa fie foarte greu sau scump de rezolvat.

Daca mi-ar suporta raftul din bucatarie cele ~60 de kg, mai ca mai m-as baga Big Grin
Scule: Londinium-R, Kinu M47, VST 18g ridgeless
Brew: Aeropress
 
Reply
#4
Mie imi pare un morman de praf si rugina.
 
Reply
#5
Nici macar nu s-a sichisit sa-l curete de praf daramite sa-l reconditioneze...Nu a facut nimic pentru el dar are tupeu sa ceara sute de euro.
E o adunatura de fier vechi la care nimic nu pare ca e in stare de folosinta.
Sa nu uitam ca avem a face cu ceva care ar trebui sa fie igienic ca doar vrem sa bem cafea nu "fresh de depuneri calcaroase cu topping de bacterii" ...
Si nici nu cred ca are cineva bani de "pimp my espresso-machine".
La "comerciantii" astia care vand "rabla la pret promotional" trebuie sa le spui verde in fata ce si cum. Una e sa vinzi ceva la mana a doua dar in stare acceptabila si functional si alta sa vinzi un "rahat pe bani". Cu timpul realizeaza si ei ca daca vrei sa vinzi trebuie macar sa-ti dai unpic interesul si sa-ti prezinti marfa cu respect fata de client.
 
Reply
#6
Asta m-a supărat și pe mine, măcar când faci o poză să fie curat. Am vândut și eu produse pe internet și știu că-l curățam de strălucea, da la tipul ăsta nu doar produsul e îmbâcsit, ci și temperamentul. L-am sunat ca să-l rog să-mi dea câteva poze și s-a comportat de parcă i-am cerut să pozeze partea întunecată a lunii.
Mai caut și la alții, poate găsesc ceva cu PID.
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)