Hello There, Guest! Login Register

Accesorii (in)utile

Cum tot am cautat pe net dupa diferite accesorii, am mai gasit cateva utile poate inutile.

1) Timer (+ / -) pentru espresso, cu buzzer si cu magnet, simplu si ieftin (in afara de cel albastru), azi l-am primit, merge ok. Nu trebuie setat la fiecare utilizare (ramane setat pana la Reset). Video functionare.

2) Cantar digital de precizie, mini.

3) Termometru spuma lapte

4) Latte Art Pen

5) Tamper inox 53mm si 58mm

6) Senzor de temperatura PT100

7) PID cu iesire pt. SSR
Gaggia Classic + PID Espressuino + Mazzer Major Doserless Mod + DIY Fluid Bed Roaster + PID Roastuino

Reply
Termometrul de lapte pot sa spun ca este un instrument util in faza de invatare, dupa care te inveti si nu mai ai nevoie. Pe al meu o sa-l pun pe bursa. Cantarul este foarte util si nu trebuie investite sume mari (cele de 30 de lei sunt ok). Latte Art Pen-ul poate fi inlocuit de o scobitoare, daca nu faci profesionist arta asta. Tamperul e vital, desigur. PID-ul cu releu SSR si senzor de temperatura reprezinta un instrument extrem de util dar nu il putem baga la categoria accesorii ci la tuning facut de oameni priceputi. Accesoriul nu presupune riscul de a strica o masinarie ci eventual riscul de a strica rezultatul dorit, daca nu il folosesti corect.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan

Reply
Nu-i fac reclamă lui @Kawa, dar produsele de pe concept-art. de, pe care el le aduce pentru forumiști cu 10%reducere,par mai OK, decât cele din link-urile de mai sus.
CREAM ONE 2B R-LFPP | HONNE | VST | FELICITA ARC | KRIBLI-GRABLI

Reply
Cintare de 100g nu se gasesc?

(02-03-2013, 00:17)palado Wrote: Nu-i fac reclamă lui @Kawa, dar produsele de pe concept-art. de, pe care el le aduce pentru forumiști cu 10%reducere,
Mai ales tamperul dinamometric. Mmmm, on my watchlist.Rolleyes

Reply
Aici unul foarte bun :
http://www.amazon.de/TS-Schwarz-Feinwaag..._1?ie=UTF8&qid=1362173032&sr=8-1

Eu îl folosesc de 1 an si nu am avut probleme cu el.
CREAM ONE 2B R-LFPP | HONNE | VST | FELICITA ARC | KRIBLI-GRABLI

Reply
Interesant ca in titlu scrie 100g iar in poza apare 'max 300g'.

Reply
Sau aici

Reply
http://www.shopmania.ro/cadouri-diverse/...g-47369531

Dragut, dragut!!! Dar, dupa cele 2 comentarii de pe site, s-ar putea sa fie de proasta calitate.

Reply
(02-03-2013, 01:41)nicosia Wrote: http://www.shopmania.ro/cadouri-diverse/...g-47369531

Dragut, dragut!!! Dar, dupa cele 2 comentarii de pe site, s-ar putea sa fie de proasta calitate.

Am si unul din acesta, dar este atat de mic incat devine dificila pozitionatea pentru a cantari recipientul in care se macina .
Eu am cantarul montat pe rasnita , rasnesc intr-un paharel metalic de la nespresso si cantaresc fiecare doza in timpul macinarii .
Modelul , identic , pentru 500g este mult mai comod de folosit .
 BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)

Reply
Clar, standardul nostru este cel de 500g.

Reply
rezolutia de 0,1g la un cantar e pe deplin suficienta la dozare;
dozarea direct in portafiltrul cu sita are avantajele ei evidenta;
deci timerul rasnitei si macinatura pufoasa; apoi cu o paleta dreapta, pentru nivelare la bordura sitei, fara nici o presiune; tampare;

pentru cele de mai sus folosesc un cantar din cele de buzunar, dar cu capacitate de 1000g - aici sau aici; portafiltrul il asez pe o piesa de cauciuc modelata sa-l tina in echilibru si fac tara;
[attachment=480]
________________________________________________________________________________________
Strega_mod(esp32)/ MaraX_mod(esp32)/ Sette_270/ Macap_m7/ prajitor_fluid_bed_diy_(4Kg/luna)

Reply
A, chiar voiam sa te intreb: te poti increde in timer-ul de la BB005 TM? Luca Bezzera spunea in clip ca risnita macina 1g/sec. 14g=14sec. Dar oare nu apar diferente in functie de marimea macinaturii?
Daca tu folosesti cintar, inseamna ca nu intotdeauna corespunde 1g la 1sec.

Reply
Salut dragilor! Cei care aveti Lelit (modelul pl41e) stiti ca la teava de frotare a laptelui exista un cilindru (tub) din inox care imbraca teava. Intrebarea mea este daca l-ati folosit vreodata cand ati frotat lapte sau lucrati fara el? Ma bate gandul sa-l pun "la treaba" dar n-am incercat pana acum utilitatea lui.
Lelit PL41e with PID & shower screen IMS Competition, Kinu M 38, Anfim Best, Bialetti Venus, V 60

Reply
Pentru calitatea cremei renunta la acel accesoriu. Eventual ii poti pune lui PL41E teava profi de pe PL41TEM.

Reply
[Image: 942e1d9725368979cf0590be304f47e2.jpg]

Salut. Acest accesoriu de mai sus ce utilitate are ? Am văzut eu ceva pe net dar nu sunt convins.
Acum: /Espresso/ ACS Minima DB, Eureka Atom Specialty 65 White; /Brew/ Kinu M47 Phoenix (cuțit pour-over), Hario V60 Ceramic, Hario Drip Kettle Buono 1,2 L, Hario Range Server Glass
Anterior: Gaggia Classic 2015/Gaggia Baby Millenium 2001, Fiorenzato F5 GT 64/Lelit PL043MMI

Reply
French press
Brasilia Club, Kinu Simplicity, Comandante, Kingrinder P0, Mignon Specialita.
ex: Gaggia Espresso, Color; Quamar T80, Macap M2D, Feldgrind 2.

Reply
Sau pate fi folosit si asa :
http://youtu.be/lFBp_aqV8k8
Ei , ce zici ?
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)

Reply
E chiar asa usor pe cat pare ? :s Huh

As da naibii de abureala si as incerca asa ceva, ca am un french press...
Conteaza cantitatea sau doar sa fie cam 2/3 din volum recipient ?

Reply
Eu le fac copiilor crema de laptele cu asa ceva .
Am 2 Cilio , sunt complet metalice si incalzesc laptele , pe aragaz , in ele . 
Nu am incercat sa obtin finetea aia de crema , ca in clip , dar sunt convins ca ar merge . 
Am pus si cateva poze pe forum cu desene facute in Nessquik . Mai nou le fac crema cu scortisoara . Este si mai gustoasa dar si mult mai sănătoasa . 
Poti pune si mai putin de 2/3 din volum dar nu sub de 1/2 din cana si conteaza mult cum miști pistonului pentru a introduce aerul si dupa aceea pentru a-l incorpora in crema , ca sa obtii acea microspuma . 
Pentru asta , ca la latiere , ai mi multe mărimi si pentru French press . Poti sa alegi ce ti se potriveste .

Reply
La pretul accesoriului credeti ca as putea obtine ceva bun ca si in videoclip, sau cat costa atata face ?
Acum: /Espresso/ ACS Minima DB, Eureka Atom Specialty 65 White; /Brew/ Kinu M47 Phoenix (cuțit pour-over), Hario V60 Ceramic, Hario Drip Kettle Buono 1,2 L, Hario Range Server Glass
Anterior: Gaggia Classic 2015/Gaggia Baby Millenium 2001, Fiorenzato F5 GT 64/Lelit PL043MMI

Reply
(05-03-2016, 09:22)Gozmin Wrote: La pretul accesoriului credeti ca as putea obtine ceva bun ca si in videoclip, sau cat costa atata face ?

Mi-ai amintit de gluma cu romanul ajuns in Africa , care vede pentru prima data o girafa si exclama :
" - Nu-i adevarat ! Asa ceva nu poate sa existe ! " desi vedea cu proprii lui ochi minunătia . 

Chiar functioneaza dar este nevoie de practica , indemanare ,  rabdare si cativa litri de lapte . 
Totusi , in clip este un guru in branșa !

Reply
Daca incepem si acum ca este importanta si unghiul cotului cu azimutul precesiei echinoctiului... Rolleyes

Temperatura este importanta pentru spumarea in sine ? sau o aduce la 70 grade doar ca sa nu modifice temperatura cafelei ?
Din cate vad sita nu ajunge sa fie ridicata pana la suprafata... atunci ce aer sa introduca Huh :s
Spuma de lapte la tub, ca frisca, nu s-a inventat ? :D

Reply
(05-03-2016, 11:11)renatoa Wrote: .....
Temperatura este importanta pentru spumarea in sine ? sau o aduce la 70 grade doar ca sa nu modifice temperatura cafelei ?
La aceasta temperatura laptele capata un maxim de dulceata iar crema este mai fina si mai elastica ..
Din cate vad sita nu ajunge sa fie ridicata pana la suprafata... atunci ce aer sa introduca  Huh  :s
Asta este tehnica . Agitând laptele in acest mod , cu sita ridicata doar pana la suprafata laptelui , se introduce aer in cantitate mai mica . Este echivalentul acelor tssss ..... tssssss ...... scurt si repetat de la duza de abur .
Daca sita este ridicata deasupra laptelui atunci se produc clabucii , baloane mari de aer , care nu mai pot fi sparte , incorporate , omogenizate si transformate in microspuma. 

Reply
Vreau sa incerc si eu diseara. Ce marca/tip de lapte ar fi mai bun?
Brasilia Club, Kinu Simplicity, Comandante, Kingrinder P0, Mignon Specialita.
ex: Gaggia Espresso, Color; Quamar T80, Macap M2D, Feldgrind 2.

Reply
(06-03-2016, 13:07)Zaheyu Wrote: Vreau sa incerc si eu diseara. Ce marca/tip de lapte ar fi mai bun?

De multe luni eu folosesc doar Napolact 1,5 % . Este bun si Zuzu si Rarau si.....
Continutul de proteina este important . Cam la toate marcile si la orice concentratie a grăsimii , acesta este 3,2% .

Reply
Vorbind de proteina, am gasit recent un lapte cu continut de proteina mult mai mare decat in laptele normal: 6%. Cica e obtinut prin ceva proces de filtrare la rece. Am facut cateva cappuccino de test. Nu au fost diferente mari la frotare dar in schimb cappuccino-ul facut cu acest lapte isi pastreaza spuma mult mai bine. La un cappuccino facut cu lapte normal spuma mi se pastreaza pana la 1/2, max 2/3 din ceasca. Cu acest lapte se pastreaza pana aproape de final.

Reply
Cum se numește si de unde poate fi procurat?
Vibiemme Super 2B/PID, Honne/Arco, Bullet R1 v2
Prev: Breville BES920XL 2B, Niche Zero, K30, KN-8828B-2K+
Prev: LaSpaziale S1 Vivaldi II, Mazzer Mini E, Baratza Sette 270W, Kinu M47
Prev: Gaggia Evolution PID, Varion Home, Ascaso I-mini I1

Reply
Ii zice foarte generic "High protein milk", din pacate de unde poate fi procurat nu prea e de ajutor intrucat nu sunt in tara.

Reply
O alegere automata interesanta http://www.electrocasnicediscount.ro/apa...5/2914.htm https://youtu.be/6bNOhXzErN0

Reply
Arata oribil rezultatul

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)