m-am apucat sa citesc thread-ul de la nceput...
sorry pentru cei ce-ati scris, dar n-am inteles mai nimic!
fiecare o da cu a lui, firele celor propuse nu se impletesc nu contureaza o solutie... cel mult, idei; unele chiar fixe

ma intorc si eu la fixul meu cu necesitatea de a te documenta si intelege ce vrei, apoi sa alegi in cunostinta de cauza; nu de unul singur, dar cu capul tau!
never mind, nu sunt un potential vanzator/cumparator sau sfatuitor...
@cradun: ok, clusterele acelea le tot amintesti, ca
horror story, dar ai publicat cumva un link la sursa, sau ai incercat pe undeva sa explici despre ce e vorba si ce-i atat de rau in asta?! daca da, multumesc daca-l repeti...
pentru ca eu am tot facut referiri in ultimii ani la
clustere de temperatura in boilere!
e un fenomen normal, pe care daca l-am intelege si accepta, n-am mai sfinti atata pidurile alea! adica le-am aseza la locul lor! pidurile dau flexibilitate si precizie in control si contribuie astfel la confortul operarii!
stabilitatea termica in masinile traditionale, e asociata cu
inertia termica - capacitatea unui sistem de a-si mentine o stare de echilibru termic! si ea e definita de
masa termica; Kg de cupru in boiler, litrii de apa in boiler, Kg de alama in grup, plus restul - sasiu, rezervor, carcasa, tubulatura...
stabilitatea termica, inteleasa limitat, si atribuita pidurilor, e asociata cu capacitatea de a
mentine constanta temperatura apei de extractie (profil orizontal liniar) prin reglaj automat al sistemului de incalzire!
mariano: "... grupul saturat este cel mai sfant, toti o sa migram catre el...."
political corectness... ha!
oricum exista oameni - poate si printre noi - care ar putea avea ceva mai
sfant decat un grup saturat! :)
si pe urma, chiar
toti, e cumva obligatoriu? intra in calitatea de mebru forum/comunitate?
eu de ex., voi ramane cu masini levers si chiar cred ca grupul acestora - cu pid sau fara - se comporta tot ca un grup saturat, din moment ce apa de extractie e chiar in grup! doar ca nu e pompata, ci impinsa de un piston...
si daca o masina cu grup saturat va costa sub 1000
€, atunci va fi made in ..., cu aluminiu, plastic si electronica! toate cu certificat de conformitate!
pana una alta, ceva asemanator si-a propus si Decent Espresso si a ajuns, unde, parca se spunea de vreo 3000€, ceea ce se apropie de... apa sfintita ...ok, espresso, la fel ... 'icoana-ntr-un altar' sa-l 'pui. La inchinat' :)
________________________________________________________________________________________
Strega_mod(esp32)/ MaraX_mod(esp32)/ Sette_270/ Macap_m7/ prajitor_fluid_bed_diy_(4Kg/luna)