Espressoman Administrator
Posts: 12.820
Joined: Mar 2012
Bucuresti
Saptamana trecuta odata cu aniversarea Mabo ONE am primit si un teaser, iar acum e vremea detaliilor!
Vineri, 30 iunie, intre orele 14:30-17:00 suntem invitati la MABO ONE (Petru Rares 12), mai ales daca pasiunea ne-a condus catre explorari mai profunde, detalii tehnice si alte placeri ale vietii de espressoman
De ce? Marele Sasa Sestic, artizanul
Project Origin, vine in Romania! Fost olimpic, antreprenor de succes și campion mondial la barista, recunoscut ca unul dintre cei mai influenți vizionari din industria cafelei, Sasha Sestic ne asteapta cu o serie de prezentări captivante, discuții interactive, demonstrații practice cu Paragon și, desigur, sesiuni de degustare.
Ne vedem vineri dupa ora 14!
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
Espressoman infocat
Posts: 622
Joined: Aug 2021
Bucuresti
Punctul culminant a fost când Sasa a scos o pungă de
Racemosa. Liviu are niște poze interesante.
DF64 SSP MP, Lelit PL41TEM | Arco 2-in-1, La Pavoni Europiccola 1979
Espressoman Administrator
Posts: 12.820
Joined: Mar 2012
Bucuresti
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
Espressoman Administrator
Posts: 12.820
Joined: Mar 2012
Bucuresti
Multumim Mabo pentru gazduire si toat eforturile de a aduce espressomanii impreuna!
Sasa Sestic este un specialist fantastic al cafelei, mai ales prin prisma proiectelor legate de sustinerea fermelor si fermierilor din tarile de origine ale cafelei dar si prin tehnicile inovatoare aduse in lumea prepararii, cum ar fi aceasta aparent simpla bila numita Paragon, impreuna cu tot sistemul ce o insoteste. In fapt este o bila metalica de 57g cu un gel in interior specific pungilor de transport medicamente sensibile, care odata tinute la congelator isi vor mentine temperatura in frigider pentru o perioada de timp pentru a le folosi in extractii brew. Daca merita cei aprox 200E...am tot testat in paralel cu si fara Paragon si rezultatul nu a fost clar. Mai curiosi eram in espresso sa testam o bila de genul dar nu a mai fost timp de astfel de comparative. Astfel ca am inceput deja sa cautam pe aliexpress bile metalice pentru whiskey :) care se pot gasi destul de usor si ieftin. Probabil produsul original e mai ok mai ales in coffee shop acolo unde omul se repede imediat la un brew si o astfel de bila rece ii va servi rapid cafeaua la o temperatura mai joasa cu toate solubilele extrase la temperatura potrivita clasica (adica nu e la fel cu a extrage ceva dintr-o cafea cu apa mai rece), dar in home espresso ramane de discutat si testat...
Indiferent ce fac aceste produse cel mai important este ca am avut ocazia sa fim langa un mare campion si om al domeniului, sa interactionam, sa schimbam opinii, sa cunoastem lucruri noi.
Multumim Sasa, multuim Bogdan!
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
Espresso Man
Posts: 2.687
Joined: May 2012
Rosu
Mulțumim Mabo!
Multumim Bogdan!
A fost un privilegiu ca sa putem petrece câteva ore alături de doi campioni, recunoscuți in lume pentru meritele lor in domeniul cafelei si sa ii vedem la lucru.
Ce poate fi mai tare decât sa avem alături un maestru al prajii cafelei si unul al preparării acesteia si sa putem gusta, aprecia, rodul priceperii lor.
A fost o alta experiența frumoasa, marca Mabo, o noua ocazie de a afla noutăți din zona de preparare a cafelei si nu numai si de identifica noi repere pe baza cărora ne putem calibra manoperele si rutinele personale de lucru acasa.
La fel de plăcută a fost revederea si socializarea cu câțiva Espressomani, alaturi de care am continuat discuțiile la niste beri artizanale de calitate
BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
(Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)