Hello There, Guest! Login Register


15% reducere la prajitoria Sloane Specialty Coffee ( Bucuresti )

(15-01-2025, 17:09)IrinaSloane Wrote: Salutare!
 
Avem pentru voi o provocare specială – un mix între concurs și giveaway!
De-a lungul timpului, am achiziționat diverse accesorii și echipamente pentru competiții și evenimente. Unele dintre acestea au fost doar desfăcute și folosite foarte puțin, cum este cazul V60 Drip-Assist de la Hario, creat în colaborare cu Pete Licata (World Barista Champion 2013), și al Tricolate Aqua Blue.
 
Așa că ne-am gândit să le oferim celor mai pasionați dintre voi!
 
Cum participați?
Împărtășiți o fotografie sau un video cu voi pregătind rețeta preferată de manual brew, incluzând parametrii și instrucțiunile, ca răspuns la această postare.
 
Data limită: 22 ianuarie.
 
Ce facem noi?
Vom recrea toate rețetele primite, folosind aceeași cafea, apă și echipamente pentru toate. Două dintre cele mai apreciate rețete vor câștiga:
  • Un V60 Drip-Assist
  • Un Tricolate Aqua Blue
 
Menționați dacă aveți o preferință pentru premiu! Dacă nu putem repartiza direct, vom face tragere la sorți.
 
Ne dorim să creăm împreună o comunitate cât mai activă, să schimbăm idei și să explorăm împreună lumea cafelei de specialitate. Avem câte 3 bucăți din fiecare premiu, așa că vom organiza această provocare separat, atât pentru voi, pentru urmăritorii de pe Instagram, cât și pentru echipa noastră.
Așadar, pentru o cât mai bună organizare, vă rugăm să vă înscrieți doar aici!
 
Până pe 1 februarie vom testa toate rețetele și vom anunța câștigătorii.
 
Așteptăm cu drag să vedem răspunsurile voastre! Enjoy!

Salutare!

Vă reamintesc că azi este ultima zi pentru a vă înscrie aici! 
În curând, vom introduce și anunța două loturi noi de cafea, și alte câteva care au revenit în stoc.

O zi frumoasă!
 
Reply
(15-01-2025, 17:09)IrinaSloane Wrote: Salutare!
 
Avem pentru voi o provocare specială – un mix între concurs și giveaway!
De-a lungul timpului, am achiziționat diverse accesorii și echipamente pentru competiții și evenimente. Unele dintre acestea au fost doar desfăcute și folosite foarte puțin, cum este cazul V60 Drip-Assist de la Hario, creat în colaborare cu Pete Licata (World Barista Champion 2013), și al Tricolate Aqua Blue.
 
Așa că ne-am gândit să le oferim celor mai pasionați dintre voi!
 
Cum participați?
Împărtășiți o fotografie sau un video cu voi pregătind rețeta preferată de manual brew, incluzând parametrii și instrucțiunile, ca răspuns la această postare.
 
Data limită: 22 ianuarie.
 
Ce facem noi?
Vom recrea toate rețetele primite, folosind aceeași cafea, apă și echipamente pentru toate. Două dintre cele mai apreciate rețete vor câștiga:
  • Un V60 Drip-Assist
  • Un Tricolate Aqua Blue
 
Menționați dacă aveți o preferință pentru premiu! Dacă nu putem repartiza direct, vom face tragere la sorți.
 
Ne dorim să creăm împreună o comunitate cât mai activă, să schimbăm idei și să explorăm împreună lumea cafelei de specialitate. Avem câte 3 bucăți din fiecare premiu, așa că vom organiza această provocare separat, atât pentru voi, pentru urmăritorii de pe Instagram, cât și pentru echipa noastră.
Așadar, pentru o cât mai bună organizare, vă rugăm să vă înscrieți doar aici!
 
Până pe 1 februarie vom testa toate rețetele și vom anunța câștigătorii.
 
Așteptăm cu drag să vedem răspunsurile voastre! Enjoy!
Daca se accepta, ma inscriu cu acest post: Birth of latte - https://www.instagram.com/reel/CXWYSheoi...d1emhreTVy
Reteta, folosind French Press, inspirata de https://youtu.be/st571DYYTR8

20g cafea, rasnita coarse (sare bruta, ca reper) + 500ml apa, off-the-boil
Pune ingredientele in french press, amesteca viguros si lasa-le sa discute timp de 4 minute, fara sa deranjezi
Dupa 4 minute, se va fi format o crusta, sparge-o usor, folosind 1-2 linguri si îndepărtează spuma și bucatile mari care raman sa pluteasca.
Mai lasă-le să se odihnească 5 minute.
La final, apasa pe filtru, aducandu-l până la suprafața lichidului și toarnă cafeaua, usor, prin el (fără a împinge pistonul complet pana jos).

In felul acesta mare parte din sediment se va fi asezat si turnand usor, obtii o cana mai curata, corpolenta si plina de gust.

Daca vrem si laptele in ecuatie, dupa ce clatim si curatam french press (sau daca-i burghezie, folosim un al 2lea french press), punem putin lapte (preferabil preincalzit), frotham mecanic pana ne place consistenta.
In general va iesi o spuma groasa si densa, pe care o putem amesteca (sau consuma) cu lingura.

Rezultatul va surprinde pe toata lumea!

(15-01-2025, 17:09)IrinaSloane Wrote: Salutare!
 
Avem pentru voi o provocare specială – un mix între concurs și giveaway!
De-a lungul timpului, am achiziționat diverse accesorii și echipamente pentru competiții și evenimente. Unele dintre acestea au fost doar desfăcute și folosite foarte puțin, cum este cazul V60 Drip-Assist de la Hario, creat în colaborare cu Pete Licata (World Barista Champion 2013), și al Tricolate Aqua Blue.
 
Așa că ne-am gândit să le oferim celor mai pasionați dintre voi!
 
Cum participați?
Împărtășiți o fotografie sau un video cu voi pregătind rețeta preferată de manual brew, incluzând parametrii și instrucțiunile, ca răspuns la această postare.
 
Data limită: 22 ianuarie.
 
Ce facem noi?
Vom recrea toate rețetele primite, folosind aceeași cafea, apă și echipamente pentru toate. Două dintre cele mai apreciate rețete vor câștiga:
  • Un V60 Drip-Assist
  • Un Tricolate Aqua Blue
 
Menționați dacă aveți o preferință pentru premiu! Dacă nu putem repartiza direct, vom face tragere la sorți.
 
Ne dorim să creăm împreună o comunitate cât mai activă, să schimbăm idei și să explorăm împreună lumea cafelei de specialitate. Avem câte 3 bucăți din fiecare premiu, așa că vom organiza această provocare separat, atât pentru voi, pentru urmăritorii de pe Instagram, cât și pentru echipa noastră.
Așadar, pentru o cât mai bună organizare, vă rugăm să vă înscrieți doar aici!
 
Până pe 1 februarie vom testa toate rețetele și vom anunța câștigătorii.
 
Așteptăm cu drag să vedem răspunsurile voastre! Enjoy!

Si daca se accepta doua inscrieri sau postul anterior nu se califica, incerc si cu:
Let's get schwifty! https://www.instagram.com/reel/CXxwg5noR...lsa2lrZzN6

O reteta clasica de V60 cu ratie 1:16 - inspirata de aici: https://youtu.be/AI4ynXzkSQo

Ratie de preparare: 60g cafea la 1L de apa - in exemplul de mai jos, folosim 30g cafea la 500ml apa
Dimensiunea măcinăturii: mediu-fin
Temperatura: cu cât mai fierbinte, cu atât mai bine (mai ales pentru prăjiri mai light)
Pentru usurinta intelegerii, in cazul nostru 1g apa=1ml apa.

Măcină 30g de cafea proaspat prajita, de la prajitorul tau favorit.

Clătește filtrul de hârtie cu apă fierbinte (off-the-boil). 
Acest pas elimină orice gust de hârtie și preîncălzește palnia de V60 (plasticul se incalzeste mai repede dar disipa mai repede, ceramica se incalzeste mai greu dar retine mai bine)

Adaugă cafeaua măcinată în palnia ta de V60.

Creează o adâncitură în mijlocul cafelei măcinate. (Ajută la saturarea uniformă a cafelei în faza de bloom)

Pornește cronometrul.

t = 0:00

Adaugă apă, pentru faza de bloom, de 2x greutatea cafelei = 60ml, in cazul nostru. (Nu depasi mai mult de 3x greutatea cafelei)

Agită palnia V60 cu amestecul de cafea până la omogenizare.
Scopul este să uzi uniform cafeaua prin amestecarea mixului format. (Agitarea este mai eficientă decât folosirea unei linguri.)

Asteapta "să înflorească" până la 45 secunde. (Acest pas permite eliberarea CO2, îmbunătățind extracția.)

t = 0:45

Adaugă apă până la 60% din greutatea totală a preparării = 300ml, în următoarele 30 secunde.
Deoarece ai adăugat deja 60ml apă pentru bloom, mai adaugă 240ml în 30 secunde (rată de curgere=8 ml/s).
(Un V60 plin ajută la menținerea temperaturii ridicate.)

t = 1:15
Notă: Cand torni, tinteste cafeaua, dar nu te îngrijora dacă torni direct pe filtru de hartie ocazional.

Adaugă apă până la 100% din greutatea totală a preparării = 500ml, în următoarele 30 secunde.
Deoarece ai adăugat deja 300ml, mai adaugă 200ml în 30 secunde (rată de curgere = 6.66 g/s).
Toarnă puțin mai încet decât în prima fază.

t = 1:45

Amestecă 1x în sensul acelor de ceasornic și 1x în sens invers, cu o lingură. (Acest pas elimină cafeaua depusă pe pereții dispozitivului.)

Lasă V60 să se scurgă puțin (10s). Agită ușor V60. (Acest pas ajută la obținerea unui strat plat de cafea la baza dispozitivului pentru o extracție uniformă.)

Lasă curgerea să se termine de la sine.

Cu cât temperatura apei este mai mare, cu atât curgerea se finalizează mai repede.
De asemenea tipul filtrului de hârtie influențează viteza de curgere. (sunt multe variante pe piata, intreaba-ti prajitorul favorit)

Ideal este să se termine toata apa de scurs până la t = 3:30.
Savurează!
 
Reply
Salutari de la prajitorie, 

Va pregatim in perioada urmatoare o noua origine pe care o vom praji special pentru voi, profilata special de espresso, cu un profil aromatic cu note de migdale prăjite, mure, merișoare si toffee cu lapte.  
Veti gasiti in formularul 'proaspat' pregatit, Guatemala El Chalun - la un pret special si transport gratuit  >> https://espressoman.sloanecoffee.com/espressoman
 
Reply
Bună @Oana_Sloane, dacă poți face o verificare: am primit eroare după confirmarea plății!
Comanda nr.3555 din 2025-01-30
[Image: suyeIm7l.png]
#Lelit Bianca V3 Gold - DF64V
 
Reply
(28-01-2025, 18:48)Oana_Sloane Wrote: Salutari de la prajitorie, 

Va pregatim in perioada urmatoare o noua origine pe care o vom praji special pentru voi, profilata special de espresso, cu un profil aromatic cu note de migdale prăjite, mure, merișoare si toffee cu lapte.  
Veti gasiti in formularul 'proaspat' pregatit, Guatemala El Chalun - la un pret special si transport gratuit  >> https://espressoman.sloanecoffee.com/espressoman

Multumim de sesizare @Silviu_Iulian - bug-ul a fost rezolvat si acum ar trebui sa fie totul in regula 

Saptamana cu multa energie va dorim!
 
Reply
(03-02-2025, 12:11)Oana_Sloane Wrote:
(28-01-2025, 18:48)Oana_Sloane Wrote: Salutari de la prajitorie, 

Va pregatim in perioada urmatoare o noua origine pe care o vom praji special pentru voi, profilata special de espresso, cu un profil aromatic cu note de migdale prăjite, mure, merișoare si toffee cu lapte.  
Veti gasiti in formularul 'proaspat' pregatit, Guatemala El Chalun - la un pret special si transport gratuit  >> https://espressoman.sloanecoffee.com/espressoman

Multumim de sesizare @Silviu_Iulian - bug-ul a fost rezolvat si acum ar trebui sa fie totul in regula 

Saptamana cu multa energie va dorim!

Bugul apare in continuare, tocmai ce am plasat comanda si am primit si eu screen-ul cu codul de eroare 500.
Lelit PL41TEM & Kinu M47 Pheonix
 
Reply
Update: am primit astăzi comanda chiar dacă am avut eroare.
#Lelit Bianca V3 Gold - DF64V
 
Reply
(30-01-2025, 22:27)Silviu_Iulian Wrote: Bună @Oana_Sloane, dacă poți face o verificare: am primit eroare după confirmarea plății!
Comanda nr.3555 din 2025-01-30
[Image: suyeIm7l.png]

Am aceeași problemă și eu. Tocmai ce am incercat să plasez o comanda și n-a mers.
Bezzera Unica PID | Niche Zero | CS-001 | Eureka XL | Kinu Phoenix | Hario V60 | AeroPress | Klarstein Kettle | KRIBLI-GRABLI | Loveramics | VST 
 
Reply
Bună seara! Cu o mică întârziere, dar cu mult entuziasm, vă aducem ultimele noutăți!
 
Am introdus două loturi noi de cafea: unul în categoria Experimentale, din Costa Rica – cu un varietal și o procesare foarte interesante despre care vă invităm să citiți mai multe la noi pe website și unul în categoria Rarități, din Peru – mai exact un varietal de Geisha, a treia din oferta noastră actuală, cu un profil aromatic de iasomie, litchi, mandarine, piersici, sirop de arțar, mușețel.
 
Cele două loturi din Brazilia – Aqua Limpa și Fazenda Triunfo – revin în stoc, sperăm noi, săptămâna aceasta.
 
Pentru website vă reamintim de codul FORUM pentru reducerea de 15% la toate pungile de cafea și că dispuneți de transport gratuit la comenzile peste 200ron în România.
 
În plus, săptămâna aceasta, 3-9 februarie, este ultima săptămână de funcționare în spațiul de pe Calea Victoriei 87-89. Ne dorim să ne luăm rămas bun de la acest spațiu în care am trăit multe provocări și momente frumoase în ultimii aproape patru ani, așa că am pregătit tot felul de activități și evenimente despre care puteți vedea mai multe pe pagina noastră de Instagram.
 
Enumerăm câteva și aici:
  • Toată săptămâna vor reveni în bar foști colegi, iar alături de ei va fi și Teodora. Vă vor pregăti cafea și veți putea sta la povești cu toții.
  • În weekend readucem Columbia Jairo Arcila Peach - una dintre cafelele care a fost un adevărat rockstar, va fi recomandarea noastră, fără costul suplimentar specific categoriei. Va fi disponibilă doar în acele două zile, doar la locația de pe Calea Victoriei 87-89.
  • Tot în weekend, în ambele zile, de la ora 15 până la închidere, la 21, avem invitat un DJ care va pune muzică și sperăm să ne strângem în număr cât mai mare pentru ultimele două zile.
  • De luni, 10 februarie, începem să strângem totul, urmând să anunțăm redeschiderea la noua locație, tot pe Calea Victoriei.
Vă așteptăm cu drag să împărtășim aceste ultime zile speciale împreună!
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)