(26-04-2025, 10:53)Nicodim@Guava Wrote: (25-04-2025, 16:05)staicueduard Wrote: salutare, am comandat acum Ethiopia pentru ca mi-ai facut pofta cu poza. as fi luat Bundle dar mai am niste cafele de terminat
Asteptam sa ne spui cum ti-a iesit!
Imi aduc aminte cu drag de vremurile in care trageam si eu pe GC + PID, montat de maestrul @nickso
a sosit materia prima.
am tras acum prima mana.
pt inceput am reglat rasnita pe o macinatura medie spre usor grosiera fata din ce am tras cu alte cafele, o temp de 92 si dorind pt inceput pe o ratie de 1:2 indiferent de timpul de extractie.
cafeaua are o denistate mare, au intrat lejer 20gr intr-o sita IMS de 18.
pe macinatura aleasa am scos 40gr in 37 secunde, fara preinfuzii, trasa direct classic. nu au fost DELOC zone de channeling, pare sa fie o cafea foarte iertatoare in preparare, chiar si la prima mana.
espresso a iesit DULCE, gustos, savuros, cu arome usor fructate, nu ca la altele de te izbesc peste nas, dar sunt acolo, fara aciditate, deloc chiar, si in ciuda timpului de extractie relativ maricel, fara un aftertaste evidentiat. Consider ca oricum a fost usor supraextrasa.
Voi vedea la urmatoarele extractii. pe scurt excelenta, si cred mai presus ca este ales CORECT profilul prajirii, avand in vedere uniformitatea extractiei.
Daca aveti sugetii de parametrii de extractie sunt bine veniti, avand in vedere ca am doar o punga de 250gr.
toate bune !
GC E24 + PID + OPV 9 bar | Turin DF64 | Kinu M47 Classic / IMS shower screen / IMS Competition+Superfine 18gr / Bottomless PF / 58.5mm AVX tamper / WDT tool / Scale and timer