Manifest pentru bun gust in cafea

* de Radu Carutasu

coffee-cups

Diversitatea de gusturi si opinii este binevenita!

Cererea formeaza piata si nu invers! Daca pe piata exista cialde , capsule , cafea preambalata , ibrice , chinezarii de prparat cafea sau aparate performante inseamna ca asta este cererea. Tot piata ofera celor interesati si posibilitati pentru a evolua.

Forumul se intituleaza , totusi ” espressoman ” .
Este dedicat procedeului de preparare a unei cafele prin metoda espresso cu tot ceea ce implica acesta , de la manopera pana la echipamente .
Prepararea unui espresso implica niste etape de preparare , folosirea unui anumit tip de cafea si a unor echipamente pe care nu le-am inventat noi , cei de pe forum.
Aici cautam reteta unui ” espresso perfect ” in armonie cu gusturile , preferintele si echipamentele din dotarea fiecarui impatimit.

Tehnicile de marketing au identificat in piata si segmentul celor mai grabiti , mai comozi , care nu vor sa se complice si accepta pacaleala unei bauturi preparate cu aceleasi tipuri de aparate dar cu o cafea preparata si preambalata sau prin folosirea unor aparate complet automatizate. Implicarea operatorului devine minima , reducandu-se la actionarea butonului pornit-oprit si la pozitionarea cestii sub orificiul prin care se scurge lichidul. Deja , fie si numai acest aspect al cafelei premacinate si preambalate in doze potrivite unei extractii , indeparteaza bautura obtinuta astfel de ceea ce se numeste espresso , chiar daca extractia se realizeaza cu un expresor. Din punctul meu de vedere, tinand cont si de opiniile contrastante, nu consider ca suntem in zona polemicilor , avand in vedere ca discutam de lucruri din zone diferite. Ca vorbim de cafea obtinuta prin metoda ibric , presa , la cafetiere , automate , semiautomate din cialde , cafea preambalata , proaspat prajita samd , mi se pare o problema de optiune personala a fiecaruia.

In aceasta optiune personala se reflecta insa, fie necunoasterea , dezinteresul , comoditatea sau indiferenta fata de calitatea rezultata in ceasca ori , dimpotriva , o dorinta de a savura o bautura deosebita , dorinta care porneste din interesul fata de ceea ce consumam si care determina activitatile detaliate pe acest forum. De multe ori distanta de la un lucru slab la mediocru sau de la mediocru la foarte bun este mica.
Este valabil si la cafea !
Depinde ce doreste fiecare !

Cum este mai bine , este tot o problema de gusturi , optiuni si , de ce nu , de un stil de viata !

Parerea mea !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

(Antispam) Fa un calcul simplu: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.