Dragii mei, iata ca, deschid un nou subiect legat de experimente facute in ultima vreme.
Nu, nu e vorba de espresso ci de... "un fel de" cafea la filtru.
Metoda sifonarii este unica datorita faptului ca este o combinatie intre imersia totala a cafelei in apa, filtru, presiune. Deci, are avantajul imersiei de scurta durata si avantajul filtrarii. Este o metoda unpic cam ciudata dar cand e gata treaba ofera satisfactia unei cafele curate cu gust deosebit.
Pentru ca nu prea imi place sa scriu o sa pun aici cateva fotografii facute pe parcursul procesului.
Trebuie sa precizez ca experimentul a fost facut cu sticlarie de laborator. Nu incercati sa incalziti orice borcan sau pahar pe flacara sau plita electrica. Exista echipament special dedicat pentru aceasta metoda(cautati pe google dupa "siphon coffee maker").
Sper sa dezvoltam subiectul impreuna mai ales ca si internetul e plin de informatii vis a vis de metoda asta.
P.S. Liviu, nu am stiut unde sa deschid subiectul asta...poate ar trebui sa avem inca un thread si cu alte tehnici de preparare a cafelei, nu numai espresso.
Nu, nu e vorba de espresso ci de... "un fel de" cafea la filtru.
Metoda sifonarii este unica datorita faptului ca este o combinatie intre imersia totala a cafelei in apa, filtru, presiune. Deci, are avantajul imersiei de scurta durata si avantajul filtrarii. Este o metoda unpic cam ciudata dar cand e gata treaba ofera satisfactia unei cafele curate cu gust deosebit.
Pentru ca nu prea imi place sa scriu o sa pun aici cateva fotografii facute pe parcursul procesului.
Trebuie sa precizez ca experimentul a fost facut cu sticlarie de laborator. Nu incercati sa incalziti orice borcan sau pahar pe flacara sau plita electrica. Exista echipament special dedicat pentru aceasta metoda(cautati pe google dupa "siphon coffee maker").
Sper sa dezvoltam subiectul impreuna mai ales ca si internetul e plin de informatii vis a vis de metoda asta.
P.S. Liviu, nu am stiut unde sa deschid subiectul asta...poate ar trebui sa avem inca un thread si cu alte tehnici de preparare a cafelei, nu numai espresso.