Hello There, Guest! Login Register


Rocket Fausto

#1
Ce parere aveti? Mie mi se pare ca are niste caracteristici interesante:

- motor de 500 watts;
- programabila 1 si doua doze, manual;
- cutite plane de 65mm;
- stepless cu un mecanism care mie mi se pare mai facil decat sistemul Mazzer.
- 1360 rpm.
Mai am pe lista scurta, Ceado E6P modelul nou, Fiorenzato F64 Evo, Macap M4D, Compak E5.
Acum, eu nu cred ca dai gres cu nici una din cele enumerate, dar caut si eu pareri mai multe si mult mai avizate fata de ale mele care sunt incepator. M-am gandit la Rocket Fausto si pentru ca am Rocket Cellini V3 PID si poate se "pupa" mai bine amandoua. Am cautat pe net tot felul de comparatii intre ele, dar am gasit destul de putine.
 
Reply
#2
La ce te ajuta controlul electronic de o doza sau două?

Dacă nu îl folosești, atunci Ceado E5P rămâne cea mai echilibrată opțiune pe 64mm.

La capitolul construcție dar si finete reglaj stepless, cred ca ar castiga Macap M4D, cu prețul cutitelor de 58mm.

Perechile bazate pe mărci sunt utopii si imagini frumoase. Nu are nicio legătură priceperea unui producător într-o direcție cu fabricarea de aparate de aceeași performanta în altă direcție. Majoritatea apelează la producătorii deja cunoscuti si cer o marca proprie.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#3
Merci de raspuns. Acum am un Macap M2M si evident ca nu folosesc nici un dozaj. In capul meu e ca stabilesti doza apesi pe buton si gata, nu mai stai cu portafiltrul apasat pe buton ca acum. E vorba de comoditate, cu toate ca sunt naiv, probabil ca tot timpul vor fi modificari de facut si dozajele initiale nu mai corespund.
 
Reply
#4
Mai poti lua in considerare si Eureka 65E sau 75E, in functie de buget.
Eu folosesc 65E-ul si sunt foarte multumit.
 
Reply
#5
Ceado E5P/6P este una dintre primele optiuni, dar cateva lucruri nu mi-au placut (mult spus):
1. Nu au pus la 6P prima editie, nici un buton pentru actionare manuala/continua, ceea ce mi se pare o scapare majora. Daca trebuia sa rasnesti ceva in plus trebuia sa dai de butonul de pornit/oprit, jenant pentru o firma care se respecta.
2. Tot la acelasi model ajustarea timpului de macinare trebuia sa o faci cu surubelnita. Serios!? Trebuie sa tin permanent o surubelnita la indemana? Mi se pare cel putin neindemanatic.
3. La editia noua au mai reparat lucrurile, adica ajustarea timpului sa face cu doua butoane "+" si "-", dar iarasi nu au pus si ei un ecran sa vezi cu ochii tai cate secunde ai setat. Este doar un led care se aprinde si stinge. Nu stiu care a fost ratiunea pentru care nu au facut-o. In ce priveste rasnirea continua, iarasi jumatate de masura, adica apesi pe doua butoane odata. Nu era mai simplu pentru utilizator un singur buton pus intre cele doua de ajustare a timpului?
Poate pentru unii inseamna lucruri marunte neimportante prin comparatie cu soliditatea, constructia foarte buna si fiabilitatea, dar pentru mine inseamna lipsa de atentie pentru detalii si erori mici de ergonomie.

Spre comparatie, Macap s-a gandit ca exista si stangaci pe lumea asta si au facut dispozitivul de ajustare a macinarii utilizabil si pe stanga si pe dreapta
 
Reply
#6
In lumea espresso-ului de calitate, acasa, timer-ul nu are nicio valoare, decat daca faci 4-5 bauturi una dupa alta. Oricat am dori sa ne refugiem in cifrele timer-ului, vom sfarsi in bratele cantaritului de boabe si de shot. 

E ca si cum ai avea un HX cu PID si ai incerca sa reglezi exact temperatura de extractie din PID, cand de fapt asta o faci cu un HX fara PID si un termometru Eric. PID-ul foloseste la altceva pe HX, la fel si timer-ul pe rasnita.

In baruri e clar ca fara timer nu se poate, dar si acolo daca se foloseste cafea proaspat prajita, dimineata (sau char pe parcursul zilei) trebuie aruncate niste shot-uri pentru pastrarea in parametri a curgerii.

Acasa, la o rasnita fara dozator, tu ai nevoie sa pui 19g (spre ex.) pe cantar, si sa scoti in portafiltru cat mai aproape de doza dorita. Din ce am vazut la un coleg pe E5P, dupa terminarea boabelor, o rasnire in gol si un usor "capac" aplicat deasupra (fara sa ai cos de boabe pus), rezolva in mare parte retentia.

Altfel, poti sa folosesti si cosul de boabe si sa tii acolo mereu ceva grame (am auzit si varianta asta), caz in care vei cantari separat cafeaua (19g) inainte sa o versi in portafiltru.  Dar risti prospetimea!

Deci comaparatii de ecrane si butoane intre Macap si Ceado inseamna doar preferinte pur personale, nu elemente care sa te ajute in espresso. Si la mine pe K30 (care costa noua 8000 de lei nu 2-2500), nu am optiunea de rasnire continua, caci modul Barista a aparut la un an dupa lansarea modelului meu. Si chiar daca as avea tot nu m-am interesa, caci impulsurile de pornire a motorului si cele cateva secunde de mers in gol, dupa rasnire, fac sa cada si alte resturi de cafea ramase pe traseu. Iar dupa 3 astfel de sesiuni de mers in gol de cate 6 secunde, imi cade majoritatea cafelei. Retentie zero pe rasnite doserless nu prea exista (deocamdata).

Ecranele, multitudinea de functii corelate cu afisaje pe display, eventual touch, sunt o sursa nesecata de probleme de fiabilitate. Din pacate si lumea espressoarelor este atinsa de aceste tendinte, PID-ul clasic fiind pe cale sa cedeze locul usor, usor, unor minicalculatoare.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#7
Ai perfecta dreptate in tot ce ai postat si am ce invata. Nu am vrut sa fac comparatie intre doua produse a doua firme diferite. Pur si simplu mi-am exprimat niste aprecieri care mi-au trecut prin minte. Ceado ramane foarte sus in preferintele mele. Chiar ma gandesc la e37s, chiar daca diferenta de pret fata de e6p e maricica. Ma gandesc si eu sa fac achizitia cea mai buna posibil la pretul dat. Atat, indiferent de marca. Nu sunt un "brand freak", imi exprim doar niste opinii.
 
Reply
#8
Despre E37s poate ne mai spune Bogdan_geor cate ceva din experienta cu ea sau userul Zoll caci o avea si el. E unul dintre concurentii tari pt K30, din ce vad pe Home Barista, fara a sari calul spre pragul ametitor de 2000E.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#9
daca vrei sa treci la e37s, n o sa ai nici cel mai mic regret, poate doar financiar Smile
nu mai comentez nimic legat de finisaje/constructie/soliditate/etc. toate sunt cunoscute de pe net, pot in schimb sa trec cateva observatii pe care le am adunat in timp:
- am luat cafea prajita tot spectrul, de la light pana la full city maxim. mie imi place mai light si am observat ca rasnita functioneaza perfect cu acest tip de prajire, nu face clumps nici static. In schimb cafelele prajite mai tare au tendinta sa prezinte ambele probleme.
- ea vine cu o usita care atarna imediat langa camera de rasnire, daca nu se scoate aceasta usita, se aduna bucati de cafea pe care le scuipa din cand in cand (efectiv nu stiu ce a fost in capul lor de au pus asa ceva). dupa ce am scos o, n am mai avut problema asta deloc.
- daca sistemul scc (adica o placuta de metal care se inchide sau deschide) este inchis - adica pe functia no static - prezinta aceeasi problema ca la prima usita, aduna bucati de cafea pe care le scuipa din cand in cand. daca usita este complet deschisa (pozitia in sus), nu mai creeaza nicio problema, nici macar static (doar la cafelele prajite mai tare).
- dozarea este relativ buna, imi scoate ~18-18.2g in 5.9 sec (asa e setata acum), oricum neimportant pt ca cantaresc portafiltrul. eu pun cam 80-100g in fiecare zi in ea, nu merg pe single dosing.

in rest toate bune, nu m as desparti de ea pt alt model, cel putin nu in viit apropiat. as fii si eu foarte curios de un versus cu un k30 dar logistic e cam greu, asa ca o sa ma multumesc doar cu gandul ca bate alte rasnite la acelasi pret sau mai scumpe Smile
Probat | La Marzocco KB-90, GS/3 AV | Mahlkonig E80s/EK-43s | Acareturi multe multe
 
Reply
#10
Merci frumos Bogdan. Imi place ca ai mentionat lucrurile bune, pe care le stiam/banuiam, dar si micile probleme care apar. Oricum Ceado este foarte sus, daca nu prima in preferintele mele, cred ca alegerea va fi intre E6P si E37S, departajarea facand-o doar pretul/bugetul. Postarea ta ma apropie mult de decizia finala. Merci inca odata.
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)