Hello There, Guest! Login Register


breville dual boiler

#1
salut, 

primul post pe forumul vostru (recomandat de un prieten)

dupa ce am experientat cu un espresor aproape comercial pe la servici si mai ales dupa ce m-am intors dintr-o vacanta de o luna in Europa incluzind si ro in care am baut chestii bune, cred ca a venit timpul sa arunc ce facea cafea la mine acasa si sa iau ceva mai bun. 
mi-am facut un buget de max $1500 incluzand rasnita - ma uitam la un breville BES920XL cu dual boiler si pare ca ar fi destul de decent. Stiu ca asta nu e chiar firma cu traditie si asa mai departe dar cu 2 ani garantie si la pretul de $1k pare destul de atragator. Stiu ca firma asta nu e asa de populara in .eu, voi ce parere aveti intre asta sau sa caut ceva second hand - probabil ca gasesc - sau ceva cu mai putine features (fara dual boiler, etc) ?
 
Reply
#2
mașină http://www.1st-line.com/store/pc/Bezzera...9p6627.htm
râjniță  http://www.1st-line.com/store/pc/Baratza...3p7906.htm

mă gîndesc că locuești în state
variante cu râjnițe incorporate no să îti recomande nimeni pe acest forum dacă zici că ai lucrat cu unul comercial
Expobar Leva Hx, Eureka Atom, Kinu Phoenix, Wacaco Picopresso
 
Reply
#3
Mai cauta review-uri pe forumul american home-barista. Desi masinaria este ingenios facuta, sunt destul de multe probleme de fiabilitate. POate pentru ca prin diverse artificii tehnice au incercat sa prezinte un dual boiler cat mai...domestic si user friendly. Sunt sigur ca la fiabilitate, in acel buget, un HX cu E61 este mult mai trainic. Insa trebuie sa fii convins ca vrei HX. Varianta serioasa de DB (adica grup E61, boiler mult mai mare decat cel de 0.3l al lui Breville, interior simplu si metalic), apropiata de bugetul tau, nu prea exista, caci Expobar Brewtus IV este mai scump in State decat in Europa.  POate SH prinzi o varianta mai buna de espressor cu grup E61.

Rasnita...de la Vario in sus, ce iti permiti. Hai, minim acest Ascaso I1 (cutite plate de 54mm, motor 250W si 700rpm).
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#4
Salut Gabb si bine ai venit pe forum. Ca si prieten Wink eu recomand setupul meu pt ca pe asta il cunosc cel mai bine. Ca si coleg de forum sunt cateva variante :
- rasnita e prima ! Si clar baratza vario. Este varianta americana a ceea ce am eu.este un produs pe care il consider mult peste gama de pret din care face parte. Daca scoti o rasnire corecta poti scoate crema si dintr-un gagia classic fara nici un efort.
- espressorul are mai multe variante.eu m-as uita la urmatoarele modele:
Bezzera bz10, nuova simonelli oscar, expobar office sau lever, poate un roket sau quik mill alexia.
https://www.wholelattelove.com/categorie...nes?page=5
Criteriul pentru care le-am amintit este strict legat de pret.
In prima faza cred ca te-ar ajuta sa alegi cateva modele si sa dezbatem pe seama lor, ca sa iti poti face o idee despre diferente intre condtructie si felul de functionare.
Sigur vor mai aparea pareri si sugestii.
Current: Rocket R91, Honne Slim Custome, V60, Cantar Hario, Bialetti Brikka, Aerobie AeroPress, Kinu M47
Previous: Dalla Corte Studio, Izzo Duetto 3, Lelit HX
 
Reply
#5
multumesc celor ce au raspuns. Da, nu ma intereseaza nimic cu rasnita incorporata Wink O sa mai citesc si despre fiabilitatea la breville (de care multi zic ca e necunoscuta) si despre cele recomandate de voi aici - se pare ca la pretul de - $1000-$1200 sunt cateva optiuni. Cum spunea Lyvyoo trebuie sa fiu convins ca vreau HX Smile
Mai trebuie sa petrec ceva timp pe forum aici si pe siturile de coffee geeks - nu tin neaparat sa cumpar saptamana asta
 
Reply
#6
@ gabb

Sfaturile sau sugestiile deja primite mi se par cat se poate de justificate.

Scriu doar pentru ca inainte de a-mi cumpara primul espressor, am avut aceeasi idee, rasnita si espressor-ul Breville (rasnita se numeste Catler pentru Europa). Comandasem chiar acel model de rasnita, dar dupa 2 saptamani de asteptare am anulat comanda.

Espressor-ul chiar are un look atractiv, la fel si rasnita. Observ ca acum, la fel ca atunci, nu se afla nimeni pe-aici cu acest setup. Deci o parere 100% argumentata despre rezultatul final, functionare sau fiabilitate, probabil nu vei gasi pe acest forum. Doar aprecieri indirecte, bazate pe extrapolari ale unor date tehnice apropiate, proprii altor masinarii. Decizia este una personala insa. Eu am luat in calcul informatiile primite atunci, iar in prezent consider ca nu am gresit.

Ideea ta de a ramane o vreme macar pe acest forum este salutara. Vei obtine multe informatii si poate chiar iti vei gasi un soi de "identitate" in acest spatiu. Daca nu una manifestata activ, constant, cel putin vei afla cat de departe esti dispus sa mergi.

Daca nu vrei sa ai batai de cap sau esti mai comod si doresti  sa obtii rezultate constante relativ usor, o rasnita buna (cat mai buna) si un dual boiler ar fi o solutie. Insa boilere mai mari ar aduce un plus de stabilitate termica.
Vrei sa ai o oarecare implicare in procesul prepararii cafelei, sa decizi nuantele fine? O rasnita buna (cat mai buna) si un HX +E61 ar fi probabil o alta varianta. Insa trebuie sa accepti consumul mai mare, aproape nefiresc de apa si sa fi constient ca reusita depinde de tine (poti sa obtii o cafea acra, arsa sau pur si simplu excelenta, cu multiple nuante, iar tu esti cel care influenteaza rezultatul, de fiecare data - poate fi o provocare, un lucru placut sau o bataie de cap pe care nu ti-o doresti).

(Ca parere strict personala, cu toate ca primul meu espressor a fost (si este) HX, dupa cateva zile, poate saptamani de relativa dezamagire, am aflat ca de fapt nu mi-as dori altceva.)


Inainte de toate insa, trebuie sa identifici cel putin o prajitorie de la care sa te poti alimenta constant, cu cafea proaspat prajita. Altfel, tot ce s-a scris isi pierde esenta.

Dpmdv, desi firma conteaza mai putin (cu toate ca si acum as face exact aceleasi alegeri din cauza pretului mai scazut), as evita Lelit-ul din cauza problemelor multiple si a experientei cel putin neplacute cu service-ul lor (manifestata din fericire doar la nivel de discutii).
Orice vei alege, trebuie sa tii seama insa de faptul ca un espressor putin tehnologizat este fiabil, iar daca totusi se intampla ceva, aproape orice reparatie poate fi facuta  acasa daca ai o minima inclinatie tehnica, in timp ce foarte probabil, pentru o varianta supratehnologizata, este valabil opusul.
rasnita: Mazzer Major
espressor: Lelit PL62 (HX)
prajitor "DIY"
 
Reply
#7
@gabb 
subscriu la ce a spus Adrian T mai sus si iti recomand sa citest cateva discutii deja avute pe forum exact despre ceea ce te intereseaza:
- uite de unde am pornit eu si la ce am ajuns:
http://www.espressoman.ro/forum/Thread-S...ilio-so-on
- alti colegi cu alte idei si intrebari despre HX sau DB
http://www.espressoman.ro/forum/Thread-A...onig-Vario
- iar aici putina tehnica by nickso & radudani
http://www.espressoman.ro/forum/Thread-H...loc-boiler

spor
Current: Rocket R91, Honne Slim Custome, V60, Cantar Hario, Bialetti Brikka, Aerobie AeroPress, Kinu M47
Previous: Dalla Corte Studio, Izzo Duetto 3, Lelit HX
 
Reply
#8
@Adrian, de acord cu toate observatiile pe care le faci. Am gasit niste surse locale de cafea proaspata si m-am cam prins cat e de importanta rasnita... E din ce in ce mai clar ca ma indepartez de intentia initala de a imi lua un breville. Cu asta dispare si speranta ca altcineva din casa ar fi folosit espressorul Sad  

o sa mai studiez la niste modele care mi-au fost recomandate sa vad exact la care ma hotarasc

se pare din recomandari ca o sa fie ceva dintre: 

bezzera unica pid 
bezzera bz10 
Expobar Office Lever
nuova simonelli oscar (asta pare bine cotat desi nu are 'bells and whistles' ca de exemplu pressure gauge, etc) 
Lelit PL62


trebuie sa mai fac niste reasearch despre exemplarele 'refurbished' care se gasesc pe situri de genul wholelattelove.com - nu stiu daca sunt 'factory refurbished' si cu ce fel de garantie vin ...
 
Reply
#9
Grupul conteaza mult la astfel de masinarii si as miza pe E61 pentru ca este cea mai raspandita solutie casnica semiprofesionala de stabilizare a temperaturii. Mai sunt si alte elemente care contribuie, desigur, dar grupul are o influenta finala hotaratoare. Am simtit-o si cand am trecut de la BZ10 la Brewtus-ul meu.  Uite spre exemplu la Lelit PL60T , un DB mic cu PID, construit simplu dar cu grupul normal de Lelit. Sunt 100% sigur ca o rearanjare a proiectului, cu un grup E61 in fata, ar fi fost mult mai vizibila in ceasca si in review-uri. 

Deci hotarasate-te (prin informare) la ce tip de espressor vrei, apoi porneste cautarea printre modele. In ordinea celor scrise ai:

sbdu cu e61
hx cu grup electric propriu al marcii
hx cu E61
hx cu grup propriu al marcii
hx cu E61

Altfel, ai pe forum cateva cuvinte despre diferentierile intre SBDU / HX / DB aici si aici. Cu gandul ca la viitor si la acel buget propus de tine, as lasa deoparte SBDU pentru ca imblanzirea unui HX (eventual cu un termometru de grup E61, al americanului tau Eric, pentru exactitate) sau gasirea unui DB pentru buzunarul tau, dau un alt farmec si o alta dimensiune prepararii de espresso si latte. Gandeste-te doar ca la sbdu astepti spre 1min. sa se infierbante apa pentru a putea "spuma" laptele, timp in care crema de espresso cu siguranta nu mai este aceeasi, lasandu-se. Despre HX-uri si "modul de a te indragosti de ele", iti recomand clasicul articol de pe HB.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#10
@gabb cum mai stai cu cercetarea? Ai redus lista de modele? La ce te-ai hotărât?
Current: Rocket R91, Honne Slim Custome, V60, Cantar Hario, Bialetti Brikka, Aerobie AeroPress, Kinu M47
Previous: Dalla Corte Studio, Izzo Duetto 3, Lelit HX
 
Reply
#11
am gasit la mica publicitate locala doua variante: expobar office lever sau a doua varianta monstruletul asta (mai vechi pare) voi ce ati alege ? Smile

ns pare mai solida dar nu stiu mare lucru despre ea, grup propriu, probabil HX 

cam acelasi pret ambele (destul de bun zic eu) 

[attachment=2726]

sau 

[attachment=2727]
 
Reply
#12
(17-08-2015, 22:37)gabb Wrote: am gasit la mica publicitate locala doua variante: expobar office lever sau a doua varianta monstruletul asta (mai vechi pare) voi ce ati alege ? Smile


Ai grija ca Nuova Simonelli este la 110 V ( in cazul in care este aparatul din imagine ) . 
A fost cuplat la reteaua de apa ! 
Proprietarul a folosit sau nu o statie de dedurizare ? 

Verifica la ce tensiune se alimenteaza si Expobar-ul ( are pretul in USD ) .

Daca nu poti proba sau verifica aparatele este greu de facut vreo apreciere . 
La unele noi decizia ar fi mai simpla . Bugetul ar fi limita !
 BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)
 
 
 
Reply
#13
conteaza cum a spus si Radu foarte mult gradul de uzura la fiecare dintre aparate.
eu inclin putin spre expobar bazandu-ma pe experientele bune pe care le au uni colegi pe forum cu produsele lor.Diferenta de pret merge foarte bine catre rasnita Smile
Current: Rocket R91, Honne Slim Custome, V60, Cantar Hario, Bialetti Brikka, Aerobie AeroPress, Kinu M47
Previous: Dalla Corte Studio, Izzo Duetto 3, Lelit HX
 
Reply
#14
nu am mai dat de vanzatorii de mai sus. Am gasit in schimb alt aparat si o sa merg maiine sa il vad/poate si iau. Este un expobar cu e71 si dual boiler + PID fabricat in 2011 cred. Cred ca ii zice brewtus iii sau office leva (nu lever) 

sper ca e in conditii bune ... 

mersi pentru sfaturi - acum cateva saptamani (inainte sa intru si pe forumul vostru) daca imi zicea cineva chestii de genul e71 si HX ii spuneam sa vorbeasca mai frumos Wink
 
Reply
#15
E61!
Ce model vezi mâine?
Ce gata? Aștept sa vedem cum sunt extracțiile... Posturile abia au început!
Current: Rocket R91, Honne Slim Custome, V60, Cantar Hario, Bialetti Brikka, Aerobie AeroPress, Kinu M47
Previous: Dalla Corte Studio, Izzo Duetto 3, Lelit HX
 
Reply
#16
Am luat un expobar brewtus 3 din 2011 practic aproape nefolosit. A fost destul de amuzant, l-am luat de la un nene care și-a cumpărat un fel de yacht (nu cine știe ce) si fostul proprietar l-a vândut cu espresor cu tot. Acum nenea asta (noul propietar) nu era pasionat si cu ce a încercat el sa facă cafea nu prea avea șanse - avea râșnița cu cuțit si nu avea tamper (da, nu e o greșeala). In fine l-am luat la un preț "foarte avantajos" - am ieșit mult sub bugetul inițial si eu nici nu îmi închipuiam ca o sa pot lua db cu pid si cu e71

Azi noapte am stat doua ore sa ii fac un descale just in case - nu știam ce apa a avut in el înainte (si se pare ca nu avea deloc calcar)
ntre timp a venit si râșnița azi si tamper. Am luat si niște cafea proaspăta si acum o sa trebuiască sa vad cum reglez râșnița - de maiine începe adevarata distracție Smile

Poate ar trebui sa pun si niște poze dar cred ca in alta secțiune a forumului
--
expobar brewtus, baraza vario, espro calibrated tamper
 
Reply
#17
Frumoasă poveste Smile
Poti posta aici http://www.espressoman.ro/forum/Forum-Pr...echipament
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#18
Felicitări
Current: Rocket R91, Honne Slim Custome, V60, Cantar Hario, Bialetti Brikka, Aerobie AeroPress, Kinu M47
Previous: Dalla Corte Studio, Izzo Duetto 3, Lelit HX
 
Reply
#19
Daca renunti la bijuteria pe care o ai, poți arunca un ochi aici:http://www.youtube.com/watch?v=fRBOxyu2b2Q
[size=small]Bugster-Black, Kafatek Monolith Flat Max 2; Kopi Deva cu SSP HU, ECM Classika PID, prajitor-Kaleido Sniper M2S Pro,etc.[/size]
 
Reply
#20
Depinde... Breville nu sunt cunoscuti pt masini solide ci pentru electronica multa si nefiabila, piese destul de personalizate, dupa cum scriu userii pe home-barista. Chiar sub clipul din link exista un comentariu in aceeasi linie:

"Having tried to use a Breville Dual Boiler ($1299 US) for 5 years.  I can't complain about the coffee they produce or all the electronic features they build in for the price.  Here is the unfortunate secret about these machines that no one ever talks about.  I  am on the third machine within those 5 years.  All replaced (not repaired) under warranty.  You need to consider is that once these are out of warranty they can't be repaired.  Breville refuses to sell parts to owners or even servicing dealers!  Don't believe me, call any dealer that sells them and ask them if they'll repair them once they are out of warranty.  Every one of them will tell you no.  You have to pack the machine up (hope you kept all the original packing material) and ship it back to Breville.  Once you do, often Breville doesn't even repair them.  I sent the last one in with a simple leaking steam valve.  I waited 3 weeks for them to replace the easily accessible $20 valve they refused to sell me. After the long wait I got a new machine sent back.  You might wonder why I would complain about that deal but it just proves the company that makes them considers them throwaway. These make excellent espresso but they are disposable, non repairable machines.  After buying a couple of these you could have just bought a proven E61 traditional machine that has readily available, industry standard parts that will last for decades with reasonable care.  I'm done with Breville and now have a machine that will work for years without fail.  Sure it cost more  but you get what you pay for."

Scuze de offtopic, ne mutam
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#21
Când are cineva timp, nu ar fi rău să mutați ce s-a discutat aici.....
Gaggia Classic 2012 & ARCO 2in1
 
Reply
#22
(23-01-2020, 12:35)Lyvyoo Wrote: Depinde... Breville nu sunt cunoscuti pt masini solide ci pentru electronica multa si nefiabila, piese destul de personalizate, dupa cum scriu userii pe home-barista. Chiar sub clipul din link exista un comentariu in aceeasi linie:

"Having tried to use a Breville Dual Boiler ($1299 US) for 5 years.  I can't complain about the coffee they produce or all the electronic features they build in for the price.  Here is the unfortunate secret about these machines that no one ever talks about.  I  am on the third machine within those 5 years.  All replaced (not repaired) under warranty.  You need to consider is that once these are out of warranty they can't be repaired.  Breville refuses to sell parts to owners or even servicing dealers!  Don't believe me, call any dealer that sells them and ask them if they'll repair them once they are out of warranty.  Every one of them will tell you no.  You have to pack the machine up (hope you kept all the original packing material) and ship it back to Breville.  Once you do, often Breville doesn't even repair them.  I sent the last one in with a simple leaking steam valve.  I waited 3 weeks for them to replace the easily accessible $20 valve they refused to sell me. After the long wait I got a new machine sent back.  You might wonder why I would complain about that deal but it just proves the company that makes them considers them throwaway. These make excellent espresso but they are disposable, non repairable machines.  After buying a couple of these you could have just bought a proven E61 traditional machine that has readily available, industry standard parts that will last for decades with reasonable care.  I'm done with Breville and now have a machine that will work for years without fail.  Sure it cost more  but you get what you pay for."

Scuze de offtopic, ne mutam
Ai perfecta dreptate, dar in primele postari a spus ca doreste un "espressor" automat. Astfel varianta propusa este un mixt sa-i spunem care este oricum superior automatului, in opinia mea.
[size=small]Bugster-Black, Kafatek Monolith Flat Max 2; Kopi Deva cu SSP HU, ECM Classika PID, prajitor-Kaleido Sniper M2S Pro,etc.[/size]
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)