12-01-2016, 22:14
Se gaseste cafea verde. Problema ridicata de mine e alta: cata cafea verde sa cumpar o data? Este ca vorbim de cateva kg?
Mie mi se pare o limitare, pentru ca in loc sa incerc 20 cafele trebuie sa ma opresc la 3-5 tipuri din care sa iau 2-3 kg. Si daca nu descopar prajirea potrivita unui soi, nu intra la pierderi...?
Despre constanta - cafeaua verde oferita este si ea limitata in timp, exact ca cea prajita. Deci am luat 3kg sa zic dintr-un soi, mi-a placut, am reusit profilul de prajire... dar cand sa mai iau, nu mai exista. Si o iau de la capat, cu bune si rele.
Curentul vad ca nu-l ia nimeni in calcul. E cineva care are moara de vant?
@radudani - calitatea si pretul cafelei se reflecta in ambele variante, fie ca e verde sau prajita.
@renatoa - sunt oameni care pot face programe si pot lucra cu diverse improvizatii, si oameni care prefera un echipament standard (Radu de pilda)
"Intotdeauna vei praji mai uniform si reproductibil un sfert decat 5kg, sper ca e clar asta..." E discutabil, pentru ca nu vorbim de dizolvat zahar in apa. La prajire sunt importante puterea cuptorului, inertia termica si multe altele...
Mie mi se pare o limitare, pentru ca in loc sa incerc 20 cafele trebuie sa ma opresc la 3-5 tipuri din care sa iau 2-3 kg. Si daca nu descopar prajirea potrivita unui soi, nu intra la pierderi...?
Despre constanta - cafeaua verde oferita este si ea limitata in timp, exact ca cea prajita. Deci am luat 3kg sa zic dintr-un soi, mi-a placut, am reusit profilul de prajire... dar cand sa mai iau, nu mai exista. Si o iau de la capat, cu bune si rele.
Curentul vad ca nu-l ia nimeni in calcul. E cineva care are moara de vant?
@radudani - calitatea si pretul cafelei se reflecta in ambele variante, fie ca e verde sau prajita.
@renatoa - sunt oameni care pot face programe si pot lucra cu diverse improvizatii, si oameni care prefera un echipament standard (Radu de pilda)
"Intotdeauna vei praji mai uniform si reproductibil un sfert decat 5kg, sper ca e clar asta..." E discutabil, pentru ca nu vorbim de dizolvat zahar in apa. La prajire sunt importante puterea cuptorului, inertia termica si multe altele...
PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono