Welcome Back Log In Create Account

Instalare manometru.

Dupa ce am montat OPV-ul, am "imprumutat" de la scarbici un manometru, am luat fittinguri ce aveam nevoie de la Dedeman si Triton (Constanta), si spre disperarea sotiei m-am apucat iar de demontat/montat.

+
vad exact la ce presiune se trage espresso
cand apare channeling se vede pe manometru
la frotare vad daca am presiune pe bolier

-
espresor arata ca un OZN

Reply
Deci e permanent...
Doua vorbe despre zona unde l-ai legat si despre operatiune in sine?
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
(27-11-2012, 12:00)Lyvyoo Wrote: Deci e permanent...
Doua vorbe despre zona unde l-ai legat si despre operatiune in sine?

Este permanent.

Am scos supapa de presiune existenta, in locul careia am pus un cot confectionat 1/8" la 1/4" (FE/FI). Apoi am pus T-ul de 1/4" in care am montat OPV-ul si cot automat 1/4" cu Ǿ6, furtun Ǿ6, si iar cot automat 1/4" cu Ǿ6, manson 1/4" si manometrul.

Am cautat costul sa fie minim ( cca. 20 ron), nu se merita investitia la apratul meu, manometrul si ceva piese aveam.

Modarea prezentata este compatibila la cei cu espresoare gen Gaggia Pure, Color...bineinteles pe riscul propriu.

Attached Files Thumbnail(s)

Reply
Sa iti pui espressorul s rasnita la semnatura. Nu imi dau seama ce model este cel din poza...
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
(27-11-2012, 12:46)Lyvyoo Wrote: Sa iti pui espressorul s rasnita la semnatura. Nu imi dau seama ce model este cel din poza...

Gata si semnatura.

Reply
Buna, va rog un sfat:vreau sa masor presiunea la espressor,am manometru,am inteles ca se cupleaza in locul picuratorului,dar...am nevoie de sita oarba sau alte accesorii?nu am gasit o descriere exacta,a procedurii,si nu imi este foarte clar!
Vreau sa stiu presiunea, pt.a putea reduce apoi la 9 bari,prin una din cele doua metode care le-am vazut pe aici.
Multumesc,
Bezzera Unica,  Mahlkoning Vario, VST18, prajitor tip coretto

Reply
E un subiect diferit, deci poti crea un topic nou pe aceasta arie. Astfel vei fi mai vizibil.

Reply
ok,multumesc!
Bezzera Unica,  Mahlkoning Vario, VST18, prajitor tip coretto

Reply
chiar daca am postat deja explicatii despre montarea manometrului, la sectiunea de prezentare a echipamentului, am zis ca-i bine sa ma repet aici ... la subiect :)

am blocat OPV-ul CLASSIC si am lasat sa lucreze OPV-ul BEZZERA, instalat inainte de serpentina, ca sa nu pierd apa preancalzita ... din acest motiv m-am gandit sa folosesc OPV-ul CLASSIC pentru a instala manometru permanent ... pentru asta aveam nevoie de un niplu adaptor M13x1@G1/8" chestie imposibil de gasit ... solutia a fost taierea stutului de la niplul original OPV CLASSIC, largirea gaurii de 4mm cu burghiu de 4,2mm si filetarea cu tarod M5x0,8 ... asta deoarece niplu adaptor de la M5x0,8@G1/8" exista ... am folosit banda de teflon si o garnitura pentru conectarea olandezului G1/8", de la capilarul manometrului si l-am conectat la corpul OPV-ului CLASSIC ... dupa ce in prealabil am scos cele trei piese din interior: piesa filetata pentru reglaj, arc si supapa

doua lucruri vreau sa va mai spun, legate de acest subiect:

1. primul niplu M5x0,8@G1/8" l-am rupt cand l-am infiletat, este foarte slab, in ciuda faptului c-am fost avertizat de cei de la GICA ... solutia mai buna este gaura cu 8,8mm si filet cu tarod G1/8", mult mai solid si niplu G1/8"@G1/8" ... le primesc astazi si probabil voi face modificarea, cu toate ca intelegand cat este de fragil filetul M5x0,8, la al doilea am avut grija :D

2. gaura pentru manometru ... GREU ... inox, tabla subtire indoita in forma carcasei ... cea mai proasta combinatie ... lucru pe care nu l-am inteles, crezand ca dau gaura acasa c-o autofiletanta si-o carota, pana la urma ... fiindca nu vroia sa ma ajute nimeni ... STIAU :( ... norocul meu a fost ca m-a ajutat un prieten si am fost la o firma care face constructii metalice ... mi-au dat gaura c-o masina industriala, cu talpa magnetica, c-o carota cum n-am mai vazut pe net, de cand ma uit ... parea facuta sa dai gauri in metal foarte gros ... chiar si asa ne-am chinuit ... inoxul dur, tabla se lasa, n-avea prindere si aluneca ... l-am si zgariat putin ... nu le poti avea pe toate :)

Attached Files Thumbnail(s)

BEZZERA MAGICA | EUREKA MIGNION SPECIALITA | BEHMOR 2020SR PLUS

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)