(05-11-2015, 10:16)palado Wrote: @radudani
Legat de cafeaua verde, ai cunoștințe cu privire la tratarea acesteia de către producători /vânzători cu conservanți?
nu ceva concret - daca m-ar interesa subiectul as face ceva survey-uri pe net;
dar, apar din cand in cand pe forumuri sau in media, persoane cu reactii mai isterice la efectele nocive ale cafelei, inclusiv felul in care si cea verde poate fi toxica (How best to finish processing coffee greens);
pe de alta parte, sunt convins ca in culturile industriale de cafea se aplica metode similare altor culturi agricole: impotriva daunatorilor, pentru ingrasarea solului etc.
in plus, o mare parte a procesarii, de la fruct la boabe verzi, se face de multe ori afara, intr-un mediu expus...
ideea fiind ca nici macar cafeaua verde, fara n certificari si trasabilitate - care toate costa bani, nu reprezinta un produs pur natural;
in plus, nu toti accepta ca justificata, interventia la nivel genetic;
dar sigur, din noianul de aditivi cu care se impregneaza boabele de cafea in traseul lor din arbore in ceasca, boabele verzi au sansa de a fi mai putin "botezate"...
________________________________________________________________________________________
Strega_mod(esp32)/ MaraX_mod(esp32)/ Sette_270/ Macap_m7/ prajitor_fluid_bed_diy_(4Kg/luna)
Strega_mod(esp32)/ MaraX_mod(esp32)/ Sette_270/ Macap_m7/ prajitor_fluid_bed_diy_(4Kg/luna)