Hello There, Guest! Login Register


Seminar barista de la Bristot

#1
mi-am adus aminte zilele trecute de filmuletele astea si am considerat ca sunt un bun punct de plecare pt cei care vor sa invete sau sa se perfectioneze in tehnica prepararii espresso. cursul este unul bun, chiar daca cei de la bristot se cam dau mari si mai vorbesc despre chestii adiacente care nu le stapanesc (e si normal intr-un fel, respectivii sunt barmani, nu licentiati in chimie sau alte stiinte), per total e ce invata din aceste filmulete. pun numai link-urile in care se discuta despre espresso, daca cineva vrea sa le vada pe restul sunt pe youtube.



http://www.youtube.com/watch?v=S2qZ2urDdvI&feature=relmfu
http://www.youtube.com/watch?v=EYkzb4sYg9Y&feature=relmfu
http://www.youtube.com/watch?v=YxRwrOjD4jQ&feature=relmfu
http://www.youtube.com/watch?v=df_QUjEJKdI&feature=relmfu
http://www.youtube.com/watch?v=JPxtioLgj4Q&feature=relmfu
 
Reply
#2
si partea 1 ?
Expobar Brewtus IV + Eureka Zenith 65 E
 
Reply
#3
am scris si mai sus, n-am pus decat partile in care se discuta despre cafea.

partea 1:
http://www.youtube.com/watch?v=EgL1YfdsJfY&feature=relmfu
 
Reply
#4
Tipul care vorbeste e Mihai Panfil, trainer pentru diferite marci, fondator barmania si campionul national al romaniei la wbc, pana pe 4 mai.
Are destula experienta si uneori poate parea un pic arogant dar e un tip ok.

Aeropress, V60, Kalita wave, Kinto 01, Hario Syphon, Gabi Master A, Comandante Nitro blade, Hario v1 scale, Acaia Pearl, Acaia Lunar,  Synesso, Mythos 1
 
Reply
#5
mai toti cei care tin cursuri sunt asa. e si normal, ei trebuie sa vanda cursul respectiv si trebuie sa creeze o imagine in jurul lui si despre ei. cursul este unul foarte bun, mai ales pt barmani care n-au rabdare sa stea pe forumuri sa caute informatie. in plus ei primesc si o hartie cu care dovedesc calificarea lor la o eventuala angajare.
 
Reply
#6
E fain totusi. "Cursul" e vraiste, neorganizat, se sare de la o idee la alta, nu are nici o structura, nu curge in nici un sens. Pare improvizat si completat din cand in cand cu autosuficienta si clisee. Se vede ca n-a fost pregatit, nimic nu iese, nici macinatura, nici crema de lapte, nici timpul de extractie nici espresso. Rasnita se blocheaza, filtrul nu iese din portafiltru, odata se cantareste apoi nu etc. Dar exista un consens general. Lectorul cred ca era stressat, era cald si tot transpira Smile. Asta nu inseamna ca nu e un tip ok, cu rezultate.

Dar trec peste toate acestea si il vad acolo intre participanti si pe Paul Ungureanu. Nu-mi dau seama cate stia el la vremea respectiva. Daca era un novice, inseamna ca acel curs si-a atins scopurile. Smile

Oricum, asa cum spune Fane, dincolo de brambureala (specifica de fapt pentru romani, italieni etc), exista informatie acolo si in final asta e important.
HX Bezzera BZ10 | Vario | Kinu M47 |VST | Reneka | Gene Coffee CBR-101 | Hario V60 dripper
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)