Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect
Salut! - Printable Version

+- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum)
+-- Forum: Comunitatea de espressomani (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Comunitatea-de-espressomani)
+--- Forum: Prezentare useri si echipament (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Prezentare-useri-si-echipament)
+--- Thread: Salut! (/Thread-Salut--2655)



Salut! - Figo - 28-12-2016

Training la Barmania in 2011,barista/barman din 2012. Acasa: La Pavoni europiccola si La Pavoni professional lusso. "In deplasare"- Elektra belle epoque si Elektra barlume.
Cafea-Illy,Pascucci,Terre alte.
Recunosc si episodul Illy capsule. ? Demuuult.


RE: Salut! - cyrusct82 - 28-12-2016

(28-12-2016, 10:50)Figo Wrote: Cafea-Illy,Pascucci,Terre alte.

Shoot me!!!


RE: Salut! - Figo - 03-01-2017

Cand am venit pe acest forum,am crezut ca voi gasi persoane civilizate,pasionate de cafea,de metodele de preparare,de echipamente atat comune cat si mai rare. Pasionati care impartasesc experienta,preferintele,indemanarea lor cu ceilalti mai mult sau mai putin experimentati. Nu inteleg de unde vine rautatea,ironia,desconsiderarea,trufia unora vis-a-vis de altii,in special fata de noii veniti...


RE: Salut! - Levo - 03-01-2017

@Figo

- Chiar sunt persoane civilizate , extrem de pasionate atat de espressoare cat si de cafea , iar experienta lor se poate citi pe intreg forumul ( daca ai rabdare si bunavointa ) insa , cu stilul de lucru trebuie sa te mai obisnuiesti pentru ca , in caz ca nu ai observat , pe aici se bea mai multa cafea si mai putin lapte... [Image: smile.gif] ...


RE: Salut! - Figo - 03-01-2017

Ai scris ceva fara sa transmiti nimic. No offense.


RE: Salut! - RaduCarutasu - 03-01-2017

(03-01-2017, 09:52)Figo Wrote: Cand am venit pe acest forum,am crezut ca voi gasi persoane civilizate,pasionate de cafea,de metodele de preparare,de echipamente atat comune cat si mai rare. ........

Bun venit pe acest forum si am convingerea ca vei găsi genul de persoane pe care ți-l dorești!

Nedumerirea unor colegi si, poate deruta lor, porneste probabil de la modul in care te-ai prezentat:
"Training la Barmania in 2011,barista/barman din 2012. Acasa: La Pavoni europiccola si La Pavoni professional lusso. "In deplasare"- Elektra belle epoque si Elektra barlume.
Cafea-Illy,Pascucci,Terre alte.
Recunosc si episodul Illy capsule. ? Demuuult."

Adică, nu sunt mulți cei care activează in acest spațiu al forumului, care sa aibă nu numai sansa de a lucra cu atât de multe echipamente, dar sa aibă pregătire si experienta in domeniu si sa dorească sa schimbe impresii cu membrii forumului si sa evolueze împreuna cu aceștia.

Ziceam de nedumerire deoarece, alături de aceste expresoare ( ce râșnița ai acasa?) ne arați ca folosești o cafea pe care cei mai mulți de pe acest forum nu o încadrează in zona celor de calitate, proaspăt prăjite cu care s-ar putea obtine rezultate la nivelul așteptărilor.
Poate ca la locul de munca nu ai de ales, aceasta fiind orientarea firmei pentru care profesezi (sau ai făcut-o) dar casa ești liber sa faci ce si cum dorești.

Cei mai mulți membri ai acestui forum s-au convins, in timp, ca o ceașca de cafea intr-adevăr buna se poate prepara din boabe de calitate, proaspăt prăjite , macinate cu o râșnița capabilă si extrase cu un echipament cât mai performant, mânuite cu un minim de cunoștințe si de abilitați.
Așa cum am zis, cafelele enumerate de tine nu intra in sfera de interes a acestui forum, datorită rezultatelor de cele mai multe ori îndoielnice pe care le livrează in ceașca.

Experiențele de aici, au la baza cafeaua proaspăt prăjită si macinata.
Ca prăjim acasa sau cumpărăm gata prăjită, ca luam single origin pe care le consumam ca atare ori facem propriile noastre combinații sau luam blenduri gata preparate (din boabe proaspăt prăjite, precizez) toate experiențele au ca punct de pornire aceasta realitate.
De aici incolo, limita o reprezinta calitatea boabelor, bugetul, disponibilitatea de a bricola, inventivitatea dar mai ales pasiunea si preocupare afiecaruia de a ajunge la, ceea ce fiecare in parte considera, un espresso sau un preparat pe baza de crema de lapte cu aspect si cu gusturi perfecte.


RE: Salut! - Figo - 03-01-2017

Nu am nimic impotriva celor spuse de tine,iti respect punctul de vedere. Dar de aici pana la "shoot me" e o diferenta,izvorata poate din nivelul de educatie si bun simt. Doar pentru ca cineva are alte gusturi trebuie desconsiderat si dispretuit? Ma indoiesc.


RE: Salut! - SIM78 - 03-01-2017

bine ai venit Figo.
Shoot me!!! - e blanda exprimarea
uni au primit raspuns - bafta la baut "zeama de cafea".

Ca sa faci diferenta la cafele, din cand in cand schimbi cafeaua in mai proasta ca sa poti aprecia gustu de acasa sau in mai buna depinde de statutu social al fiecaruia.
Trebuie sa dezobisnuiesti papilele gustative cu gustu de acasa, fara comparatie ( asa o sa postam toti -shoot me, zeama de cafea, .... ). Orice experienta scrisa e un plus pentru mine, sunt incepator si vreau sa invat de la toti.
Din punctu meu de vedere esti deschis la optiuni, nu indoctrinat pe o singura directie. ( ups, am zis, luati piatra si aruncati in mine). Stiu sunt offtopic.
Bine ai venit FIGO si sper sa ne impartasesti din experienta ta.

*admin note: editare cuvant nepotrivit


RE: Salut! - cyrusct82 - 03-01-2017

(03-01-2017, 12:19)Figo Wrote: Nu am nimic impotriva celor spuse de tine,iti respect punctul de vedere. Dar de aici pana la "shoot me" e o diferenta,izvorata poate din nivelul de educatie si bun simt. Doar pentru ca cineva are alte gusturi trebuie desconsiderat si dispretuit? Ma indoiesc.

Eu cred ca lipsa de educatie e de partea ta.
De ce cred eu asta?
Pai sa-ti spun.
Atunci cand intri intr-o comunitate cum este cea de aici mai intai citești după aceea postezi, daca ai ce. Eu citeam acest forum cu 2 ani înainte sa-mi fac cont.

Expresia "shoot me" e mai mult uimirea mea fata de aparatele pe care le folosesti in combinatie cu cafelele (dacă le pot spune asa) folosite.

Totusi parerea mea despre tine este alta.
Eu cred ca ti-ai facut cont aici doar ca sa-ti vinzi aparatura nu ca sa schimbi păreri.
Daca imi aduc bine aminte, cele doua aparate le-ai avut la vânzare în secțiunea Espressoare si au fost sterse deoarece nu erau postate în secțiunea care trebuia (nu au fost mutate cum ar fi trebuit deoarece nu întrunești conditiile din sectiunea BURSA).

Asa ca iti urez bafta, mai ales că ai pus la vânzare din nou PAVONI (de data asta in sectiunea corecta desi nu cred ca îndeplinești inca conditiile).


RE: Salut! - radudani - 03-01-2017

@Figo: "Nu inteleg de unde vine rautatea,ironia,desconsiderarea,trufia unora vis-a-vis de altii,in special fata de noii veniti... "

nu ma bag in thread ca reprezentant de opinie! e vorba strict de opinia mea, care probabil ramane firava in contextul eterogen si contradictoriu al forumului...

noii veniti intra intr-un spatiu virtual privat in care coexista o multime de entuziasti ai prepararii cafelei acasa, marea majoritate a lor - imi place sa cred - fiind entuziasti ai prepararii espresso-ului acasa!
motivul pentru care sunt si eu aici este ca vad o delimitare neta intre prepararea espresso-ului in mediu comercial si prepararea espresso-ului acasa!
cu sau fara impartasirea acestei opinii de catre parti din comunitatea de espressomani - cum li se zice;

considerand valoarea nou creata de reuniunea unor entuziasti pasionati de espresso, asez la acelasi nivel indemanarea unui incepator de cateva luni cu o Gaggia si a unui comerciant scolit, care de cativa ani lucreaza pe echipamente profesionale!
intr-o lume a gusturilor si subiectivitatii nu exista aprecieri superlative general valabile!
dar exista aprecieri obiective ale calitatii si la baza lor nu stau niste "guru" formatori de opinie, ci niste instrumente...

cred deci ca, un nou venit, om cumsecade, sau civilizat cum li se spune, trebuie sa tina cont in primul rand de asta: a intrat in spatiul de existenta al unui grup/comunitate/etc. si ca trebuie sa afle cat mai mult din specificul locului, pentru a intelege daca merita sa ramana sau nu!
prima lui grija e sa afle, nu sa schimbe sau sa toarne din el pe ceea ce nu-i apartine!
ca nou venit se cuvine sa dai un semn de considerare pentru cei din "casa" si nimeni nu poate face asta in mod credibil decat daca se documenteaza indelung, afla din forum ce se face si ce se spune;
cei 4-5 forumisti de care dai intr-un thread nu sunt neaparat un tablou suficient al intregului...

odata acceptata aceasta cutuma de comportament civilizat, as zice ca trebuie sa accepte, mai ales venind din lumea cafelei comerciale, ca aici se incearca delimitarea unui spatiu, protejarea unor concepte de baza in definirea bauturii espresso!

si nu cred ca un nou venit trebuie sa accepte tot ce se "propovaduieste" in forum!
dar trebuie sa inteleaga si sa respecte si abia dupa ce s-a facut inteles la randu-i, sa incerce sa-si exprime parerea in dispute;
de care - tot in opinia mea - e inca multa nevoie in forum...

bottom line: cele de mai sus raman ingropate aici pentru alti noi veniti, cand or da de ele...
in ce te priveste, Figo, impartasesc parerea lui cyrusct82...


RE: Salut! - Gozmin - 03-01-2017


(03-01-2017, 09:52)Figo Wrote: Cand am venit pe acest forum,am crezut ca voi gasi persoane civilizate,pasionate de cafea,de metodele de preparare,de echipamente atat comune cat si mai rare. Pasionati care impartasesc experienta,preferintele,indemanarea lor cu ceilalti mai mult sau mai putin experimentati. Nu inteleg de unde vine rautatea,ironia,desconsiderarea,trufia unora vis-a-vis de altii,in special fata de noii veniti...

Nici nu era nevoie sa vii pe acest forum ca sa-ti dai seama de toate mentionate de tine. Era suficient sa citesti (un cuvant greu de inteles in prezent) si iti dadeai singur seama ca noi suntem o comunitate care a muncit greu sa ajungă aici si sa deschida mintea si altora, sa devina libera de cei interesati in a vinde tone de nimic cu ambalaje frumoase si gust impus. De asemenea, cand intri in casa cuiva, mai întâi dai buna ziua si apoi te prezinti pe tine si uneltele tale, precum si rezultatele. Dar tu nu, intri in casa ca un veritabil Chuck Norris al cafelei si dai cu piciorul in gura întregii comunitati.


RE: Salut! - Figo - 03-01-2017

Atat timp cat acest forum are o sectiune numita BURSA,unde se vand,cumpara,schimba espressoare,intentia mea de a vinde 2 masini de cafea este absolut legitima.
Atat timp cat m-am prezentat,am facut cunoscuta preferinta mea pentru cateva branduri de cafea,consider ca am fost civilizat.
Am preferat sa lucrez cativa ani in domeniu si astfel sa imi formez cateva opinii decat sa citesc 2 ani despre asta si fara sa fac nimic.
Daca am deranjat prin faptul ca am postat 2 anunturi cu 2 dintre echipamentele pe care le am fara sa stiu ca nu mi se ofera acest drept,prefer sa renunt sa mai fac parte dintr-o comunitate care respinge parerile/gusturile celor care "nu vad" in aceeasi directie cu ei si care nu se supun parerii generale.Open mind este inteles pe acest forum exact invers decat sensul expresiei.
Un an nou cat mai bun !


RE: Salut! - cyrusct82 - 03-01-2017

(03-01-2017, 17:47)Figo Wrote: Atat timp cat acest forum are o sectiune numita BURSA,unde se vand,cumpara,schimba espressoare,intentia mea de a vinde 2 masini de cafea este absolut legitima.
Atat timp cat m-am prezentat,am facut cunoscuta preferinta mea pentru cateva branduri de cafea,consider ca am fost civilizat.
Am preferat sa lucrez cativa ani in domeniu si astfel sa imi formez cateva opinii decat sa citesc 2 ani despre asta si fara sa fac nimic.
Daca am deranjat prin faptul ca am postat 2 anunturi cu 2 dintre echipamentele pe care le am fara sa stiu ca nu mi se ofera acest drept,prefer sa renunt sa mai fac parte dintr-o comunitate care respinge parerile/gusturile celor care "nu vad" in aceeasi directie cu ei si care nu se supun parerii generale.Open mind este inteles pe acest forum exact invers decat sensul expresiei.
Un an nou cat mai bun !

Legitimitatea o obții după ce CITESTI CU ATENTIE REGULAMENTUL http://www.espressoman.ro/forum/showthread.php?tid=1571
Iar legat de obtinut in ceasca după 2 ani de citit, eu cred ca obțineam mai mult cu vechiul Delonghi si cafea proaspătă decat obții tu cu sculele tale si "cafelele" tale.
Daca ajungi prin CT te astept la o degustare la mine acasă. Poti veni si cu ale tale sa facem un test comparativ.


RE: Salut! - nicusors - 03-01-2017

@Figo,

Daca ai fi citit regulamentul "bursei" ai fi vazut simplu:

"Pot posta anunturi pe Bursa Forumului Espressoman.ro cei care intrunesc cumulativ urmatoarele conditii:

- au minim 10 postari in forum sau au trecut 12 luni de la inregistrare;
"

Care din conditii le indeplinesti? ( asta apropo de intratul in casa cuiva)