Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect
Sisteme supraveghere - Printable Version

+- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum)
+-- Forum: Comunitatea de espressomani (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Comunitatea-de-espressomani)
+--- Forum: Cafeneaua Off-topic (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Cafeneaua-Off-topic)
+--- Thread: Sisteme supraveghere (/Thread-Sisteme-supraveghere)



Sisteme supraveghere - baloozzy - 17-02-2016

Mi-ar trebui cineva sa se uite prin curte cand nu sunt acasa. Daca este cineva cu experienta in domeniu, sunt dornic sa invat. Dupa 2 zile de lectura online, mi-a zis cineva, care instaleaza asa ceva, ca sunt, ca calul lui Zamfir - nu am nici o legatura. Daca e cazul pot reveni cu detalii suplimentare. Paza buna trece primejdia rea, sau...


RE: Sisteme supraveghere - Liviu.Mihu - 18-02-2016

Daca te referi la supraveghere video, parerea mea este ca sunt doar 2 efecte pe care le poti obtine cam cu orice sistem:
1. psihologic pentru hoti- camerele la vedere, respectiv tunurile IR sperie "gainarii" care ajung sa aleaga obiective preferabil fara camere, alarma, caine si ca urmare nu iti fac tie mizerie degeaba - geamuri sparte, declaratii, etc
2. psihologic pentru tine - adica in concediu fiind, te vei uita din cand in cand de pe tel ca sa vezi ca totul e ok acasa (usi, geamuri intregi, etc)
Nu cred ca o masura de genul asta opreste un profesionist care actioneaza la pont, si nici ca te vei uita tu pe toate inregistrarile sa vezi cine ce fileaza (adica o vei face la inceput, pana te plictisesti)
Pe de alta parte, chiar si cu hotul cel mai prost, ele pot deveni degeaba in conditii meteo defavorabile (noapte cu ceata si umiditate iarna) - adica slabe sanse de identificare Smile
Mentionez ca am si camere si alarma si am un prieten care cu asta se ocupa. Ca urmare am putut vedea scule de la 100 la 1000+ de Euro bucata. Si chestia asta m-a "linistit" sa nu imi doresc un upgrade. 
Alarma conectata si legata prin toate mijloacele posibile (IP, tel fix, GSM) iti da un sentiment de confort tie. Daca nu suna tel, cel mai probabil e ok acasa.


RE: Sisteme supraveghere - baloozzy - 18-02-2016

Multumesc mult. Chiar ma gandisem sa studiez si partea de alarme. Pentru inceput, sa am un punct de plecare, mi-ai putea spune configuratia ta?


RE: Sisteme supraveghere - Silvio - 18-02-2016

Acum doi ani am cochetat si eu cu idea de camere de supraveghere dar mi-a trecut repede si nu din cauza pretului, ci datorita ineficientei. Mai exact, un eventual intrus nu s-ar lasa descurajat doar de un sistem de supraveghere video daca stie ca se merita o spargere.

Asa ca eu am instalat un sistem de alarma cu senzori pe fiecare usa si geamuri si conectata la un comunicator gsm. Functioneaza excelent si primesc instant mesaj la diverse evenimente (armare/dezarmare/intrerupere curent retea, etc)


RE: Sisteme supraveghere - Liviu.Mihu - 19-02-2016

Nu cred ca iti e de ajutor configuratia mea. Mai ales ca e de ceva vreme si lucrurile au mai evoluat. Parerea mea este sa iti alegi o firma (furnizor) care iti inspira incredere si sa pornesti de acolo  -adica le dai o schita si le ceri solutii, apoi ajustezi f de buget.
Ca idee:
- Pe video:
- trebuie sa hotarasti intre analogic sau IP. Sistemul analogic e mai ieftin la mai multe camere, partea digitala incepe de la DVR. Pe IP poti obtine calitate mai buna la costuri probabil mai mari. Toate sunt monitorizabile remote. Marea majoritate sunt China (cu HK si Taiwan), dar sunt reliable si au diversi senzori de la Sony, Sharp, etc. sau cel putin asa sustin ei. Alege lentile varifocale pentru usurinta reglarii/instalarii (in caz ca mai sunt si fara...)
-Pe alarma:
 - Ai de ales intre Paradox si DSC (si altii mai nouti sau mai necunoscuti). Mie imi place mai mult Paradox (par mai evoluate tehnic). Punde senzori de miscare unde te intereseaza (firma iti va da o oferta cu fff multi, dar nu cred ca vrei sa supraveghezi fiecare coltisor - adica ce te intereseaza ca iti intra in baie daca atunci cand incearca sa iasa din ea spre casa il prinde un senzor - ca exemplu).
Ahhhh, si cableaza tot ce poti si mergi pe wireless doar unde e imposibil si imperios necesar. E mult mai ieftin si mai comod si mai de calitate pe termen lung!

Parererile de mai sus sunt pur personale, nu lucrez in domeniu si sunt departe de a fi expert, sunt doar concluzii in urma cautarilor mele si utilizarii personale!


RE: Sisteme supraveghere - Mihai L - 19-02-2016

As zice sa iei in calcul si unde pui DVR-ul si daca vine cineva cand suna alarma.
Nu de alta, dar sa nu-ti fure si DVR-ul odata cu celelalte.  Confused


RE: Sisteme supraveghere - RaduCarutasu - 19-02-2016

Eu am un montat un sistem cu astfel de senzori :
   
Se armează pe zone sau in tot spatiul , dupa necesitate si este monitorizat de o firma de paza . 
Sunt anunțat telefonic de orice eveniment , inclusiv penele de curent iar firma asigura si intervenție rapida in caz de necesitate . 
De acord , de evitat sistemele wireless deoarece schimbarea bateriilor este destul de costisitoare . 
Camerele sunt just for fun !


RE: Sisteme supraveghere - Silvio - 19-02-2016

Eu am instalata o centrala Paradox cu cinci senzori de prezenta (trei sunt de la DSC iar ceilalti de la paradox)  si inca doi senzori de fum, toti legati pe fir. Si eu am considerat ca este mai safe asa decat pe wireless.


RE: Sisteme supraveghere - Liviu.Mihu - 19-02-2016

(19-02-2016, 16:17)RaduCarutasu Wrote: De acord , de evitat sistemele wireless deoarece schimbarea bateriilor este destul de costisitoare . 

Nu doar costul bateriilor.... Senzorii in sine sunt mult mai scumpi. Iar legat de inlocuirea baterriilor cea mai mare bataie de cap nu e costul, ci faptul ca trebuie facuta. Adica incepe sa isi piarda comunicatia inainte sa se termine bateriile si sa te sacaie cu mesaje de eroare. Apoi trebuie sa te cateri la fiecare, sa le inlocuiesti - asta daca ai destule prin casa; noroc ca tin mult. Pe de alta parte, cei cablati ii pui si ii uiti, plus ca sunt aproape gratis Smile


RE: Sisteme supraveghere - baloozzy - 19-02-2016

Va multumesc tuturor pentru sfaturi, oricare fiind bun. Stiti cu e studiul asta de unde apuci. Azi inveti una, maine ti-o demonteaza altul.
Am inteles ca si un telefon mobil le bruiaza, firma pe la care am trecut, nu instaleaza camere WiFi. Credeam ca e mai simplu, adica dom-urile ar fi toate cu TPZ, dar vazand una invers, mi-am dat seama ca TPZ mai are si motorizare, fiind mai scump daca vrei sa alergi hotul pe proprietate.
Visavis de wireless, eu vad solutia cu alimentarea camerelor prin power over ethernet, dar si aici toate trebuie sa fie alimentate din aceeasi faza am inteles.
Oricum, solutia trebuie sa fie una hibrida. Ceva sirene sa faca hotul sa fuga cu mainile in urechi or fi? Parca nu as pune curent pe clantze din prima Smile


Sisteme supraveghere - Mihai L - 19-02-2016

Pe clantze se pune de obicei altceva...
Fii si tu mai uman, nu gasesti o mitraliera conectata la un sistem de senzori???


RE: Sisteme supraveghere - baloozzy - 19-02-2016

Sa ricoseze in Sandel?


RE: Sisteme supraveghere - Liviu.Mihu - 19-02-2016

Cu curent e mai curat, nu se face mizerie.
Sirena e parte din sistemul de alarma.

Acuma pe bune. Vezi ce specialist îți pare de încredere, ca om, firma etc - local neaparat, si mergi pe mana lui si bugetul tau Smile


RE: Sisteme supraveghere - amarok - 19-02-2016

Și cel mai prost hot are mănuși, varianta curentului e inutilă din start.


RE: Sisteme supraveghere - baloozzy - 19-02-2016

Nu chiar, daca e un electrosoc de inteapa si pielea de hipopotam?  59


RE: Sisteme supraveghere - Liviu.Mihu - 19-02-2016

Era o gluma cu curentul Smile. Totuși e mai curat. Nu speli sânge, nu aduni resturi, etc


RE: Sisteme supraveghere - dinurm - 20-02-2016

Ref la alarma, as putea adauga ca ajuta foarte mult sa ai tastatura cu afisaj si iluminata. Modelul cu leduri e greoi de folosit.

Alege o firma de monitorizare, de preferat sa aiba post permanent cat mai aproape de tine si sa-ti dea un timp scurt de interventie inca de la incheierea contractului. Degeaba ai BGS daca ajung la tine in 10 min.