• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


tehnica la moka pot

#1
Dragii mei am si eu o mare problema si sunt sigur ca la voi o sa gasesc macar cateva sfaturi. Stiu ca moka pot nu face un espresso autentic dar rezultatele ar trebui sa se apropie intr-o oarecare masura. Am cumparat cafea boabe Irma Forte si am rasnit-o cu Hario Mini. Ca si atunci cand foloseam cafea ambalata gustul este mereu spre acru. Am incercat sa o rasnesc mai grosier insa acelasi rezultat. Apa este Bucovina plata. Am citit multe pareri dar nu stiu care poate fi cauza. Aparatul este din aluminiu si brand no name de prin Cora.
Orice sugestie va fi apreciata.
Multumesc si sarbatori fericite!
 
Reply
#2
Pt. inceput, incearca niste cafea proaspat prajita. Fiind din Buc. ai de unde alege.
Lelit PL 41 TEM + Lelit PL 043 MM + pitcher + tamper Motta + tamper dinamometric Concept-Art, Kinu M-47
 
Reply
#3
am incercat cu Irma Torres Forte de la nea Florescu. nu stiu cat de proaspat prajta e . o sa incerc si altceva.
 
Reply
#4
Incearca tehnica de preparare de aici, adica umple sita cu varf dar nu presa cafeaua cu lingurita sau altceva.
La moka pot functionarea este cumva rasturnata, adica apa curge de jos in sus. De aceea cafeaua trebuie sa atinga sita de sus pentru a nu curge prea repede si astfel sa iasa acra.
Succes si sa ne spui cum ti-a iesit.
Rasnite: La Cimbali Junior, PeDe Dienes, BeHa, Leinbrock's Ideal
Espressor: Gaggia Evolution cu OPV si PID
 
Reply
#5
Pe youtube vad ca fiecare isi lauda "metoda" sa, practic difera doar cantitatea de cafea.
Eu am invatat de la un italian, sa pun cafea exact pana la marginea sitei, adica rasa. Spunea ca aia e cantitatea optima.
Cred ca cel mai bine e sa testezi, sa vezi exact cum iti place. Testele pt. cantitate e bine sa le faci cu aceeasi marca/tip de cafea - cafea proaspat prajita. Wink

P.S. A vazut cineva garnituri pt. moka pe undeva prin Buc ?
Lelit PL 41 TEM + Lelit PL 043 MM + pitcher + tamper Motta + tamper dinamometric Concept-Art, Kinu M-47
 
Reply
#6
la selgros erau acu o bucata.
Expobar Leva DB pompa rotativa, Mühle M68, Mahlkonig Vario Home, Gene cafe cbr 101
Home coffee roasting is as fun and easy (or as exacting and technical), as you want to make it!
 
Reply
#7
De ce spuneti ca nu se preseaza? Eu am folosit tamperul de plastic cu cap mic si a iesit multumitor, dar MUUUUUUUUUUUUUUUUUULT sub ceea ce inseamna un espresso.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#8
Eu am mai multe aparate moka, din inox dar si din aluminiu, de diferite dimensiuni.
La toate, incarc sita de cafea cu varf si apoi infiletez. Asa mi-a explicat un tip in Italia
ca se face. Nu stiu daca avea dreptate dar in sita pucul de cafea ramane ca la
espressorul electric, gustul e apropiat. A, si ridic de pe foc inainte de a scoate aburi
cu presiune, cateodata in functie de temperatura focului ramane si spuma deasupra.
Isomac Venus+Cunill Tranquilo 2
 
Reply
#9
(01-01-2013, 23:49)Lyvyoo Wrote: De ce spuneti ca nu se preseaza? ...

E ca si cum ai presa cafeaua pe sita de la dus la un espressor si ti-ar ramane un mic spatiu intre cafea si sita portfiltrului. Cum ar fi extractia? Tongue
Rasnite: La Cimbali Junior, PeDe Dienes, BeHa, Leinbrock's Ideal
Espressor: Gaggia Evolution cu OPV si PID
 
Reply
#10
sunt si aparate care au o supapa ce lasa sa iasa apa abia dupa ce atinge o anumita presiune. iese ceva de genul asta. am cumparat la un moment dat un astfel de aparat, dar n-am putut sa-l pun in functiune sa vad cam ce face fiindca era pt dat cadou si imi era sa nu ramana urme de folosire.
Expobar Leva DB pompa rotativa, Mühle M68, Mahlkonig Vario Home, Gene cafe cbr 101
Home coffee roasting is as fun and easy (or as exacting and technical), as you want to make it!
 
Reply
#11
Seamana cu un espressor cu site presurizate. Smile
Rasnite: La Cimbali Junior, PeDe Dienes, BeHa, Leinbrock's Ideal
Espressor: Gaggia Evolution cu OPV si PID
 
Reply
#12
Acum realizez mai bine faza cu presarea Smile

Eu am un Bialetti Mini Express.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#13
(02-01-2013, 12:04)Lyvyoo Wrote: Eu am un Bialetti Mini Express.

De unde ai achiziționat aparatul?
 
Reply
#14
E de la o matusa din Italia...
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#15
În cazul ăsta trebuie să-mi sun soacra, poate mă pricopsesc și eu cu unul Smile
 
Reply
#16
Sau aici la 28 de lire cu transportul inclus in Romania.
Profitec Pro 700, Eureka Olympus 75E, GeneCafe CBR 101
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)