• Cafeaua, jumatate din motivul pentru care ma trezesc dimineata!
Hello There, Guest! Login Register


sugestii alegere pachet

#1
Buna ziua,
fiind un novice, si avind precedentul unor alegeri anterioare nu pe deplin inspirate, ma vad nevoit, cu bucurie, sa va cer sfatul.
Intr-un buget de aproximativ 3-4000 lei ce mi-ati sugera sa achizitionez, espressor plus risnita?
De ceva vreme analizez posibilitatea achizitionarii unui HX Expobar Pulser, varianta simpla. 745 euro. Este aceasta o optiune viabila? Se poate detalia (sub raportul timpului de preparare, calitatii, fiabilitatii etc.)? Daca da, ce risnita s-ar preta unui astfel de aparat?
Ce alte variante de cuplu ati propune in termenii financiari enuntati?
Va multumesc foarte mult!
 
Reply
#2
Deci nu mai vrei variante SH?
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, manuala Kinu M47, IMS 17g, Lelit PL121 
OCD, Tampercube 
 
Reply
#3
(02-04-2014, 18:56)Lyvyoo Wrote: Deci nu mai vrei variante SH?

Nu am zis niciodată ca m-ar interesa cu predilecție variantele SH.
 
Reply
#4
Noi am mai vorbit, dar ca sa ma exprim si in acest topic, avand in vedere si cautarile mele recente, conteaza mult cat de bine esti ancorat in acel buget.

De exemplu, eu dupa 3 ani am ajuns la concluzia ca tot grupul E61 este tatal lor si oricat ai dori sa progresezi, acasa, tot la upgrade spre E61 ajungi. In acel buget, trebuie sa cauti printre HX-uri, DB-urile plecand de la 1300E.

Daca vrei si poti, ai posibilitatea sa faci o extensie de buget la cea mai buna si ieftina varianta la ora actuala, pe linie de HX-uri, adica Expobar Office Leva la 920E , pentru ca e un HX cu grup E61 si caracteristici care se bat cu orice HX de la 1100E in sus, mai ales dupa ultimul upgrade primit.

Daca vrei sa ramai in acea zona de buget, atunci nu cred ca poti face alta combinatie mai reusita decat acel Expobar Pulser + o rasnita de 700 de lei care sa acopere bugetul ramas, desi mereu e de preferat sa incepi cu o rasnita cat iti permiti de buna. Inteleg ca aici e un caz mai special, fiind exact la intersectia de preturi SBDU/HX, iar o rasnita mai buna dar cu un SBDU mic nu va aduce calitate in ceasca peste un HX cu o rasnita medie.

Daca iti permite timpul, nu strica sa arunci o privire pe topicul initiat de mine, pentru ca s-au dat raspunsuri de manual pe acolo, printre alte pareri, si te poti edifica mai bine asupra a ceea ce inseamna HX.

Practic, HX-ul e alt nivel de espressor fata de SBDU, cu total alte performante fata de cele din categoria mica, insa trebuie sa-l intelegi asa cum trebuie, ca sa fii sigur ca stii cum se prepara un espresso la el si ca se potriveste cu stilul tau. Adica HX-ul se incalzeste mai greu fata de un SBDU mic (40 de minute fata de 20min.), are nevoie de spatiu mai mare, consuma mai multa apa, si cel mai important - trebuie sa te obisnuiesti cu ideea flush-urilor inainte de fiecare espresso, adica sa lasi apa sa curga 10-15-20 de secunde, astfel incat cafeaua ta sa nu fie facuta cu apa clocotita, din cauza modului sau de functionare. Daca simti ca toate acestea nu sunt pentru tine, nu are rost sa "bagi scandalul in casa" Smile si sa folosesti ceva care pentru tine sau partenera reprezinta un munte prea greu de urcat. Din cele discutate pana acum cu zeci/sute de oameni, exista foarte multi care nu s-ar apropia sub nicio forma de un HX, din cauza a ce am spus mai sus, preferand oricand un SBDU mic cu PID. Pana la urma facutul unui espresso trebuie sa fie o placere personala, chiar daca in ceasca stii ca vei avea o treapta mai jos de calitate decat daca ai fi folosit un HX/DB. Deci daca te incadrezi aici poti merge linistit si pe Ascaso Uno Steel PID de 683E, Lelit PL41PlusT PID de 3000 de lei, alaturi de o rasnita tip Lelit PL43mm/Ascaso Imini sau poti merge pe o rasnita mai buna gen Vario de 1700 de lei cu un espressor mai ieftin putin gen Lelit PL41TEM de 2080 de lei.

Asteptam si alte pareri desigur, de la forumisti...
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, manuala Kinu M47, IMS 17g, Lelit PL121 
OCD, Tampercube 
 
Reply
#5
(02-04-2014, 15:28)Lucian-Ioan Toma Wrote: fiind un novice

Daca novice inseamna ca asta-i prima plimbare in lumea expresoarelor poate ar fi bine sa te indrepti spre ceva mai simplu.
Daca de asemenea timpul alocat prepararii cafelei de zi cu zi e limitat comentariul de mai sus ramane valabil.
Oricum un pachet HX + rasnita de calitate + tamper bun + alte accesorii iti vor depasi bugetul binisor.

Pentru invatare probabil setul meu ar fi cel mai bun cu avantajul utilizarii accesoriilor si la upgradeuri viitoare (GC foloseste site de 58mm ca si majoritatea expresoarelor "scumpe") si dupa cum se vede pe piata locala de sh nu are o degradare financiara prea mare.
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
#6
Multumesc foarte mult pentru raspunsuri! Concludente.
Trebuie sa aleg cit mai bine cu putinta, deoarece nu intentionez sa schimb prea curind.
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)