• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


spuma in loc de crema la extractie

#1
Am un Gaggia Pure cu filtrul presurizat din dotare care de citeva zile imi face espresso cu spuma in loc de crema. Nu am schimbat nimic in modul de operare (cafea, apa, tampare, etc).
Folosesc espressorul de aprox 3 ani cu o medie de 2 extractii pe zi si il decalcifiez la 3-5 luni.
Care este explicatia si, mai important, rezolvarea?
 
Reply
#2
Ce cafea folosesti ?
Expobar Diamant base 2 gr, Mazzer Kony, Concept-art dinamometric, Reneka 16g+VST 7g, Espro toroid steaming picher.
 
Reply
#3
Stiu ca este aproape un sacrilegiu daca spun asta pe acest forum (va rog sa nu aruncati cu pucul Smile ), dar e vorba despre Tchibo Milano, macinata, luata din magazin (in apararea mea, o tin la frigider).
Nu am (inca) masina de macinat, am incercat diverse tipuri de cafea macinata pe loc dar in Timisoara nu am o oferta buna asa ca m-am oprit de cel putin 2 ani la acest produs.
Cum am spus, problema a aparut fara a modifica nimic din ceea ce fac sau folosesc asa ca ma gindesc ca este ceva legat de aparat.
Nu am facut inca decalcifierea in asteptarea unui raspuns
 
Reply
#4
Pai trebuie sa faci o curatire la portafiltru si sita de duș, chiar si o decalcifiere.
Poti tine cafeaua si intr-o cutiuta de aur...tot Tchibo plina de robusta ramane! Smile
Expobar Diamant base 2 gr, Mazzer Kony, Concept-art dinamometric, Reneka 16g+VST 7g, Espro toroid steaming picher.
 
Reply
#5
SudTeam, cum poti jigni marca Tchibo? Poate la tine in Spania sa fie Tchibo cu robusta, aici este Tchibo arabica in 3-4 feluri, Milano, Sicilia si chiar origini, pe gama Private. Ne mandrim cu asta Smile)))

Serios vorbind, am vazut desfacuta o Tchibo Sicilia si era carbune Smile))

Sauron, fa un minim efort si schimba sitele si cafeaua si adauga o rasnita Porlex sau Hario, deci 160-200 de lei. Vei trece intr-o cu totul alta lume a cafelei, pentru o investitie care nu mi se pare chiar mare. Cele mai ieftine site (9lei) sunt aici - http://www.piese-espressor.ro/sita-filtr...microgauri sau de 7g daca bei si espresso de 30ml http://www.piese-espressor.ro/filtru-cup...e=marzocco

Iar legat de cafea, gasesti proaspat prajita (in Bucuresti) si la 50-60 de lei + 10-15 lei transportul. Sau te poti uni cu userii din Timisoara care pe aria Achizitii de grup fac cumparaturi impreuna, micsorand costurile de transport.

Asadar nu prea vad motive sa practici mersul acesta pe sarma, fortand limitele de preparare si fiind supus mereu greselilor si inexactitatilor unei cafele ambalate si unui mod de preparare deficitar.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#6
Multumesc pentru raspunsurile de pina acum.

In afara de a cauta informatii despre problema mea, citind pe acest forum mi-am facut deja o lista de cumparaturi in care am filtre nepresurizate, un tamper mai de doamne-ajuta si studiez ideea de a modifica presiunea (nu imi este inca foarte clar ce OPV este in espressorul meu, respectiv daca reglarea se face simplu cum am vazut prin filmulete sau mai complex cu manopera descrisa pe unul din articolele de aici) si un Gaggia MDF - presiunea si rasnita nu neaparat in aceasta ordine

Dupa ce am cumparat espressorul am fost fericit ca am putut bea acasa o cafea mai buna decit cele de pe la lacasurile de adunare care isi spun cafenele si nu am mai "perseverat".
 
Reply
#7
La reglatul presiunii o sa fie mai complicat pe Pure, dar nu este acesta primul aspect la care trebuie lucrat. Ordinea ar fi rasnita, site nepresurizate, tamper.

Ai aici cateva indicatii legate de modificarea presiunii.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)