Hello There, Guest! Login Register


sorin2505

#1
Bine v-am gasit, Heart
De unde am pornit si unde am ajuns... Big Grin
Deocamdata cu asta ma laud:
[Image: img2666d.jpg]

Asta este prima experienta:
[Image: img0368c.jpg]

Si 2 filmulete:
http://youtu.be/r5FeOKlNXGg?hd=1

http://youtu.be/6BqLnLJ7zEw?hd=1
Expobar Brewtus IV, HONNE, Kinu M-47, pitcher + tamper Motta + tamper dinamometric Concept-Art, site VST + IMS
In trecut: Gaggia Pure, Lelit PL41 TEM, Lelit PL 043MM
 
Reply
#2
E un inceput frumos, cu o investitie "minima", si sunt tare curios cam peste cat timp vei simti nevoia unui upgrade si la ce anume.

Oricum, felicitari pentru spiritul eco! Ai mai salvat din hostingul forumului, facand uploadul pe imageshack Smile))) Din pacate insa, poza e micsorata cam mult.

Sper sa se aglomereze aceasta arie a forumului. Nici macar eu ca admin nu am catadicsit sa imi insir echipamentul pe un topic de prezentare Smile
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#3
Desi inca folosesc sita presurizata, cafeaua iese ok. Problema este la "laptic", nu prea vrea sa fie crema Sad dar exersez, perseverez...
Oare sa incerc sa scot plasticul ala de la gura tevii ?
Latiera e ASTA am luat-o pe aia de 350 ml, de obicei fac doar pt. mine.
Incerc o poza mai mare:
[Image: img2669yp.jpg]
Expobar Brewtus IV, HONNE, Kinu M-47, pitcher + tamper Motta + tamper dinamometric Concept-Art, site VST + IMS
In trecut: Gaggia Pure, Lelit PL41 TEM, Lelit PL 043MM
 
Reply
#4
Sorin daca ai pus intrebarea iti dau un raspuns. E legat de lapte. Intr-adevar e problema multora. Eu acum cred as putea sa ma angajez si barista la cum imi iese laptele. In primul rand nu astepta miracole in prima luna. Trebuie sa ajungi sa-ti cunosti echipamentul sa-i vezi limitarile. Eu am deja juma de an de laptic dimineata si seara, experienta. Cu toate astea mai dau rateuri si ma enervez... Daca iese spuma de detrgent o las sotiei care nu e asa pretentioasa.
Mi-a luat mult sa ajung aici. In primul rand trebuie sa vezi cu ochi intr-o cafenea cu standard ce vrei sa obtii. Clipuri pe youtube am vazut gramezi. Vezi un profesionist si rezultatul lui. Apoi scoate plasticul, doar cel lung. Lasa-l pe cel de pe tub. Apoi dupa ce faci extragerea sufla apa din tub pana ce iese abur. Inchide si pune laptele in cana. Pentru cele doua cesti. Eu pun laptele putin peste jumate, banuiesc ca latiera e de 500ml. El se gonfleaza de la aburul pompat. Apoi momentul in care bagi teava si dai drumul la abur sa fie aproape de peretele latierei adangimea imediat sub suprafata laptelui. Trebuie sa obtii in partea opusa un vartej destul de mare care sa puna lptele in miscare. Ai totusi grija sa nu faci bule. Chiar daca le faci important e ca laptele sa fie in miscare intr-un vartej continuu care le va antrena. Important: laptele si cana sa fie reci. Procesul de incalzire e scurt. Unii folosesc termometre. Au rostul lor. Insa prin consecventa si atentie poti obtine rezultatul dorit tinand mana la baza latierei oprind procesul cand latiera devine fierbinte. Sunt cateva aspecte care concura la un rezultat bun: temperatura si consistenta cremei. Daca nu le-ai obtinut pe ambele in acelasi timp nu e ok. Daca temperatura e ok si laptele e inca lichid vei vrea crema si vei continua obtinand astfel crema insa la o temperatura mai mare care nu se va armoniza perfect cu temperatura espresso-ului. Mai grav e cand nu ai obtinut crema si laptele e fierbinte rezultatul final fiind un latte gen ciorba fierbinte. Multe din recomandarile pe care ti le-am scris le-am citit si eu la vremea respectiva insa in mod clar acum stiu despre ce e vorba, atunci nu prea.
Expobar Office Leva + rasnita DIP DKS-65 + Vst 18gr + pitcher Motta + Hario Skerton Pro + Frenchpress Espro P5
 
Reply
#5
(02-09-2012, 21:42)okayo Wrote: banuiesc ca latiera e de 500ml.

Nu e de 500, am ales de 350 pt. ca fac doar pt. mine Wink
Ma streseaza ca nu-mi iese, dar perseverez Big Grin
Azi am bagat si latiera la congelator 2 min inainte sa pun in ea laptele de la frigider, dar tot n-a iesit. Iese multa spuma.
Am incercat sa scot tot plasticul ala, am lasat doar teava de metal, dar degeaba. O sa incerc si cum spui tu. Am pus teava aproape lipita de marginea canii, se produce acel vartej, dar probabil ca greseala este la cat de mult bag teava in lapte.
O sa incerc in perioada urmatoare un filmulet, poate se vede mai bine ce gresesc Wink
Expobar Brewtus IV, HONNE, Kinu M-47, pitcher + tamper Motta + tamper dinamometric Concept-Art, site VST + IMS
In trecut: Gaggia Pure, Lelit PL41 TEM, Lelit PL 043MM
 
Reply
#6
Si cauta si posibilitatea inlocuirii tevii cu un a de Rancilio. Pe topicul despre aceasta modificare aveai toate detaliile!
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#7
Liviu. Mokele a schimbat teava cu cea de Rancilio. Am facut crema de lapte la el si spre surprinderea mea rezultatul a fost ok. Am observat o putere mai mare a jetului. Si eu as fi putut face schimbarea. Nu zic ca nu ar fi un plus dar atata vreme cat rezultatele sunt in proportie mare bune nu vad rostul pentru care as mai arunca 100RON. In mare parte tine de tehnica.
@sorin. Am vazut sub portafiltru 2 cesti si am dedus ca faci 2. Oricum multi recomanda 500ml. Daca vei vrea sa faci 2 s-ar putea sa te simti limitat in ideea ca faci lapte pentru primul, pui iar lapte si-l faci pe al doilea.
Nu scoate tot plasticul. Mie mi s-a parut ca sufla mai tare doar teava. Lasa doar plasticul de pe teava. Acum eu fac referire la Classic. Am observat la un model Philips Saeco ca nu avea puterea prea mare ca sa faca treaba ca lumea. Un filmulet HD clar ar putea zice ceva despre tehnica ta la inceput de drum.
Teava trebuie pusa sub un anumit unghi care sa imprime laptelui acel vartej. Initial eu incercam acest vartej pe laterala latierei. Acum insa fac un val in partea opusa jetului pe peretele latierei. Ma exprim si eu cum iese :-)
Expobar Office Leva + rasnita DIP DKS-65 + Vst 18gr + pitcher Motta + Hario Skerton Pro + Frenchpress Espro P5
 
Reply
#8
Dupa "lupte grele" si promisiuni care nu vor fi onorate niciodata bineanteles, Big Grin am reusit sa obtin "coltul espressomanului" in bucatarie Wink

[Image: img0457o.jpg]

Si pt. ca tot am spatiu excedentar, am repus pe locul lui si vechiul filtru.
Cand plec la drum, imi place sa-mi iau cate o sticla de 500 ml cu cafea la filtru.
Expobar Brewtus IV, HONNE, Kinu M-47, pitcher + tamper Motta + tamper dinamometric Concept-Art, site VST + IMS
In trecut: Gaggia Pure, Lelit PL41 TEM, Lelit PL 043MM
 
Reply
#9
Discutia despre Lelit am mutat-o pe un topic separat - Rasnita Lelit PL043MM - Pareri, calitati, minusuri caci merita.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#10
Pt. ca aveam dubii in privinta cantarului, "coltul meu" a mai primit un accesoriu:

[Image: img0487ge.jpg]

[Image: img0490dy.jpg]

L-am testat cu diverse chestii si se pare ca arata corect. Intre asta mic si vechiul cantar (tot electronic) e diferenta de 1-1,5 gr.
La un espresso 1-1,5 gr pot sa faca diferenta Wink
Expobar Brewtus IV, HONNE, Kinu M-47, pitcher + tamper Motta + tamper dinamometric Concept-Art, site VST + IMS
In trecut: Gaggia Pure, Lelit PL41 TEM, Lelit PL 043MM
 
Reply
#11
Se pare ca am luat-o razna la batranete...Big Grin
Azi cautam ceva printr-un magazin si am gasit lingurite pt. espresso Wink
Adica sunt mai micute ca unele normale si frumos lucrate. Set de 6 buc - 23 ron.

[Image: img0534kv.jpg]

[Image: img0535hy.jpg]

[Image: img0536bsh.jpg]
Expobar Brewtus IV, HONNE, Kinu M-47, pitcher + tamper Motta + tamper dinamometric Concept-Art, site VST + IMS
In trecut: Gaggia Pure, Lelit PL41 TEM, Lelit PL 043MM
 
Reply
#12
Intreb, nu vreau sa fiu arogant, e ceva ce nu ma prind de stau alimentarile la scule trase in fata?
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.
 
Reply
#13
(30-10-2012, 18:04)baloozzy Wrote: Intreb, nu vreau sa fiu arogant, e ceva ce nu ma prind de stau alimentarile la scule trase in fata?

Big Grin
Alimentarea (prelungitorul cu prizele de rigoare) sunt prinse sub blatul ala.
Initial am vrut sa trag firele respective prin spatele blatului, dar nu era loc
si ar fi ingreunat o eventuala miscare a sculelor din locul respectiv.
Nu-mi place, dar deocamdata e singura solutie gasita Wink
Expobar Brewtus IV, HONNE, Kinu M-47, pitcher + tamper Motta + tamper dinamometric Concept-Art, site VST + IMS
In trecut: Gaggia Pure, Lelit PL41 TEM, Lelit PL 043MM
 
Reply
#14
Daca nu vrei sa muti tripla pe blat, ideal inecata in rasul lui (eventual dupa espressor) poti da gauri la fiecare aparat sa treci firul, dar trebuie sa tai si apoi sa legi la loc stecherele.
O rezolvi pana la urma.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.
 
Reply
#15
Din start nu am vrut sa pun tripla pe blat, dar nici sa tai firele nu vreau. Daca e sa mut un aparat e complicat sa desfac firele mereu.
Pana la urma cred ca aste e o solutie de compromis intre util / comod / estetic / functional Wink
Expobar Brewtus IV, HONNE, Kinu M-47, pitcher + tamper Motta + tamper dinamometric Concept-Art, site VST + IMS
In trecut: Gaggia Pure, Lelit PL41 TEM, Lelit PL 043MM
 
Reply
#16
in locul tau as fi lipit un prelungitor cu banda dublu adeziva pe faianta, in spatele aparatelor. firul de la prelungitor l-as fi tras pe la imbinarea dintre faianta si balt, ca sa deranjeze ca aspect cat mai putin. pt espresori poti cumpara un cablu de alimentare pt calculator, il tai fix la lungimea dorita si ii montezi un stecher din comert, ca sa nu-ti stea cablul lung colac pe masa. la rasnita daca nu poti face asta poti sa faci un mic colacel din cablu in spatele ei si-l legi cu elastic.
Expobar Leva DB pompa rotativa, Mühle M68, Mazzer Major, Huky 500
Home coffee roasting is as fun and easy, or as exacting and technical, as you want to make it.
 
Reply
#17
Asta a fost prima varianta pe care am incercat-o, dar se vedeau cam urat firele pe blat. Pe blatul ala mai sunt si alte "minuni" (microunde, filtru cafea, storcator legume/fructe).
Expobar Brewtus IV, HONNE, Kinu M-47, pitcher + tamper Motta + tamper dinamometric Concept-Art, site VST + IMS
In trecut: Gaggia Pure, Lelit PL41 TEM, Lelit PL 043MM
 
Reply
#18
Poti sa dai o gaura mai mare in blat, in partea din spate si sa treci toate cablurile si stecherele printr-o
"trecere cablu" ca cea de aici :http://www.eshop.protege.ro/content/categorie/trecere_cabluri/capac_trecere_cablu_xc1043_d48mm_negru-190-1099=1

off topic: nu stiu de ce nu-mi functioneaza functia de inserare link Sad
Rasnite: La Cimbali Junior, PeDe Dienes, BeHa, Leinbrock's Ideal
Espressor: Gaggia Evolution cu OPV si PID
 
Reply
#19
(01-11-2012, 23:32)Evolution Wrote: Poti sa dai o gaura mai mare in blat, in partea din spate si sa treci toate cablurile si stecherele printr-o
"trecere cablu" ca cea de aici :http://www.eshop.protege.ro/content/categorie/trecere_cabluri/capac_trecere_cablu_xc1043_d48mm_negru-190-1099=1

off topic: nu stiu de ce nu-mi functioneaza functia de inserare link Sad

Da-le-ncolo ca nu ma deranjeaza asa cum sunt. Wink
Nici la mine nu mai merge functia asta si vad ca nici bold-ul nu mai vrea.
Expobar Brewtus IV, HONNE, Kinu M-47, pitcher + tamper Motta + tamper dinamometric Concept-Art, site VST + IMS
In trecut: Gaggia Pure, Lelit PL41 TEM, Lelit PL 043MM
 
Reply
#20
(01-11-2012, 23:32)Evolution Wrote: off topic: nu stiu de ce nu-mi functioneaza functia de inserare link Sad
Pana una alta, nu iti apare meniul complet de editare/formatare in modulul "Raspuns rapid" si nici in "Editare rapida". Asta ar fi si scopul unor mesaje rapide, sa nu ai nevoie de chestii in plus... Deci daca vrei bara de formatare text, ori apesi "Raspuns nou" ori, daca vrei sa editezi, apesi "Editare integrala"

Inteles-ai?
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#21
Asa am facut, am apasat pe "raspuns nou" si cand am vrut sa inserez un link mi-a aparut [undefined=undefined]
M-am gandit ca poate nu agreeaza Firefox-ul, nu am apucat sa incerc cu Explorer.
Expobar Brewtus IV, HONNE, Kinu M-47, pitcher + tamper Motta + tamper dinamometric Concept-Art, site VST + IMS
In trecut: Gaggia Pure, Lelit PL41 TEM, Lelit PL 043MM
 
Reply
#22
Mmm..ciudat. Cred ca e problema Firefox. La mine pe Opera (un browser cu si mai multe bube de astea mici) merge bine.

Am incercat un fix pentru Firefox. Da-i un CTRL + F5 pentru refresh si incearca acum. Merge?
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#23
Cu Firefox nu merge.
Merge cu Chrome si cu Explorer.
La Explorer mai apar niste ciudatenii, dar la aproape site-urile apar.
Cel mai bine se pare ca merge cu Chrome.
Expobar Brewtus IV, HONNE, Kinu M-47, pitcher + tamper Motta + tamper dinamometric Concept-Art, site VST + IMS
In trecut: Gaggia Pure, Lelit PL41 TEM, Lelit PL 043MM
 
Reply
#24
Poze proaspete cu noua achizitie, Lelit PL 41 TEM:

[Image: img0560bz.jpg]

[Image: img0562xi.jpg]

[Image: img0563tw.jpg]

[Image: img0564jc.jpg]

[Image: img0572ic.jpg]


Puncte "+"
- PID
- Manometru
- Calitatea materialelor (inox)
- Rezervor de apa din polipropilena NU policarbonat

Puncte "-"
- Nu-mi place modalitatea de umplere a rezervorului cu apa,
la Gaggia Pure era mult mai comod.
- La finisaje, italienii mai au de invatat de la romani.
- Sita de la dush vad ca nu se poate scoate, e nituita, nu are surub.
Expobar Brewtus IV, HONNE, Kinu M-47, pitcher + tamper Motta + tamper dinamometric Concept-Art, site VST + IMS
In trecut: Gaggia Pure, Lelit PL41 TEM, Lelit PL 043MM
 
Reply
#25
(24-11-2012, 12:41)sorin2505 Wrote: - Sita de la dush vad ca nu se poate scoate, e nituita, nu are surub.

Sigur nu e un surub cu imbus? La mine asa este, l-am scos de 2 ori deja. In schimb cu rezervorul iti dau totala dreptate. Poate ii facem noi un maner, ceva Tongue
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.
 
Reply
#26
Da, ai dreptate, e un imbus, dar nu stiu de cat este. Eu am incercat cu ce am prin casa si nu s-a potrivit nimic.

[Image: img0575he.jpg]
Expobar Brewtus IV, HONNE, Kinu M-47, pitcher + tamper Motta + tamper dinamometric Concept-Art, site VST + IMS
In trecut: Gaggia Pure, Lelit PL41 TEM, Lelit PL 043MM
 
Reply
#27
Felicitari pt. noua achizitie.
Sita VST se potriveste la Leit?
 
Reply
#28
Merci frumos.
Nu, din pacate nu se potriveste, portafiltrul Lelit are diametrul mai mic decat VST. Automat nici tamperul nu se potriveste. Sad
Expobar Brewtus IV, HONNE, Kinu M-47, pitcher + tamper Motta + tamper dinamometric Concept-Art, site VST + IMS
In trecut: Gaggia Pure, Lelit PL41 TEM, Lelit PL 043MM
 
Reply
#29
(24-11-2012, 21:10)sorin2505 Wrote: Merci frumos.
Nu, din pacate nu se potriveste, portafiltrul Lelit are diametrul mai mic decat VST. Automat nici tamperul nu se potriveste. Sad

La bursa cu ele...Big Grin
 
Reply
#30
Inca nu stiu, as vrea sa le pastrez pt. varul meu care cred ca o sa intre-n "gasca" noastra cat de curand Wink
Daca nu face pasul, o sa ajunga la Bursa. Big Grin
Expobar Brewtus IV, HONNE, Kinu M-47, pitcher + tamper Motta + tamper dinamometric Concept-Art, site VST + IMS
In trecut: Gaggia Pure, Lelit PL41 TEM, Lelit PL 043MM
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)