• Cafeaua, jumatate din motivul pentru care ma trezesc dimineata!
Hello There, Guest! Login Register


sfat rasnita manuala

#1
Dupa ceva ezitari si cautari pe acest forum - pe care sunt membru doar de ieri - indraznesc totusi sa va rog sa-mi dati un sfat.

Am nevoie de o rasnita manuala de buna calitate - asta insemnand cu elemente active metalice - pe care sa o pot cumpara din Romania - din Bucuresti.

Fac doar o cafea la ibric dimineata.

Bugetul - as prefera pana in 300 lei, dar nu e o limita stricta, mai pot urca.

Vreau doar manuala pentru ca una electrica buna va fi probabil mult mai scumpa si, mai ales va face zgomot intr-un apartament unde unii copii mai si dorm diminieata ... :-)

Multe multumiri!
 
Reply
#2
Porlex Mini, 216 lei, cu reducere de forum Cand am pus mana cu niste colegi forumisti pe Hario si pe Porlex, am observat un ax mai stabil pe Porlex. Sunt topicuri pe forum pentru ambele.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#3
Multam! Doar ca la Porlex am inteles ca elementele active sunt de ceramica, nu din otel.
 
Reply
#4
(27-02-2014, 13:15)Stelaru Wrote: Multam! Doar ca la Porlex am inteles ca elementele active sunt de ceramica, nu din otel.
Si Hario tot ceramica foloseste. Nu vad o problema asta.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Brikka|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|[size=small]MYY47 Aerolite|[/size]Aillio R1 Bullet|.
 
Reply
#5
As fi preferat otel.
Ceramica nu-mi inspira prea mare incredere - este foarte dura, dar poate cu mare usurinta sa genereze praf, fiind de fapt casabila.
Depinde insa si de diferenta de pret intre cele cu ceramica si cele cu otel.
 
Reply
#6
Vario de 1700 de lei tot cutite ceramice are. Teoretic, se încălzesc mai greu.

Cutite de inox am impresia ca are Zassenhaus. Dar platesti cam mult in plus, pentru nimic deosebit, poate chiar in minus. Sau daca vrei, Orphan Espresso Lido ori Pharos Smile
Mai este si varianta rasnitelor vintage pe care le iei foarte ieftin din târg, dar trebuiesc restaurate.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#7
Da. M-am mai informat si eu. Se pare ca Zassenhaus cam da rateuri. Iar celelalte doua sunt cam scumpe.

M-am uitat si pe site-uri de vechituri, cele vintage sunt intre 50 de lei si 250 de lei dupa criteria denimenistiute. Poate doar sa gasesc una sa o pipai in targ. :-).

Ma rog, pana la urma se pare ca tot un Porlex va ramane. Nu-mi dau seama insa de diferenta dintre cele 2 tipuri . Pentru ibric, folosesc cam 4-5 lingurite (iertare pentru barbara unitate de masura!).

Ma incanta idea zgomotului redus la oricare din Porlex, daca am inteles bine sunt printer cele mai silentioase.
 
Reply
#8
Ai grija , pentru cafea sunt cele cilindrice , cateva criterii ar fi greutatea , trebuie sa fie grea ( sunt unele rusesti din aluminiu - nu sunt bune ) in josul cutitelor sa aiba un surub de reglaj al carui rol este de a le apropia sau distanta , neaparat sa fie din alama , nu te uita daca arata urat la vremea respectiva se punea accent pe calitate in targ te negustoresti ca sa obtii un pret mai mic
Prajitor Probat, Rasnite Mahlkonig si Bunn
 
Reply
#9
Bun, sunt si unele cu cutie de lemn patrata. Mie imi par de cafea, dar nu stiu.
 
Reply
#10
Diferenta ar fi ca Mini Mill este pentru 20g de cafea, iar Tall pentru 40g.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#11
Pentru o cafea la ibric (3-4 lingurite) rezulta ca mi-ar trebui modelul Tall.
 
Reply
#12
Din punct de vedere tehnic, din 20g cafea scoti 3-400ml cafea la ibric. Daca faci o cafea ar trebui sa-ti ajunga varianta mini, zic eu.
Eu am mini si nu am avut nevoie de mai mult de 20g decat daca am avut oaspeti...
PL043MMI, M38, Brikka, ibric, AeroPress... and V60/Hario Buono
 
Reply
#13
Mini mai are si un fel de manson de cauciuc, pe care variant Tall nu il mai are. Nu cred ca japonezii au apelat la aceasta deosebire doar din ratiuni de marketing.

Si mai am o maaare nelamurire (poate din ignoranta, adica sigur din ignoranta): cand pui boabele intr-o rasnita manuala, inainte de a le prinde cutitele, nu rasnesc oricum in gol un timp, ceea ce nu se recomanda?
 
Reply
#14
Mansonul de cauciuc este pentru prinderea manerului (portabila fiind prin prisma dimensiunii).
La Porlex cele doua cutite stau impinse de un arc, nu sunt fixe ca la rasnita electrica. Oricum ramane ceva pe cutite impregnat de la macinarea anterioara, iar viteza de rotatie este nesemnificativa comparata cu un 1200-1800rpm
PL043MMI, M38, Brikka, ibric, AeroPress... and V60/Hario Buono
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)