• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


rulajul de cafea la espressor

#1
Mi-a fost dat sa aud de doua ori faptul ca un espressor care are rulaj mare de cafea scoate un espresso net superior fata de unul care e folosit la 4-5 cafele / zi. Chiar pana la fapul ca poti scoate o cafea buna din boabe care nu sunt excelente, daca folosesti un espressor care are rulaj mare.
Prima data am auzit asta de la cineva care sustinea ca italienii sunt de parerea asta, iar ultima data am auzit-o chiar de la un italian, bautor inrait de espresso.
Este adevarat ? Eu am incercat sa-l contrazic, si i-am spus ca la urma urmei tot calitatea boabelor proaspat rasnite si tehnica de preparare conteaza, si ca un aparat trebuie curatat si intretinut, cafeaua lasa uleiuri care pot sa afecteze aroma. El zice ca uleiurile alea care raman din multe extractii fac cafeaua buna.
Nu-i scoti din ale lor! Sunt curios de pareri.
Bezzera BZ10, Rocket Boxer, 2 x Mahlkonig Vario, Obel Mito
 
Reply
#2
Cu siguranta un espressor profesional tinut in priza toata ziua, si la care se lucreaza continuu, va fi obiectul unei stabilitati termice de invidiat. Espressoarele mici risti sa le strici daca faci asta. Decalcifierea la nevoie si intretinerea in general, ar trebui sa vina in completare. Si tu daca desfaci sita dusului, vei observa periodic depuneri de cafea (nu uleiuri ci cafea macinata). Acea cafea rancezeste in timp si numai gusturi bune nu va da....
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)