• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


rog sfat achizitie

#1
Va rog sa ma ajutati sa-mi gasesc si eu un pitcher/lattiera si un Tamper de 53 mm (sper ca aceasta e dimensiunea la portafiltru saeco poemia)

Am vrut sa intru si eu in randul celor care-si fac esspreso-ul acasa avand cunostinte relative despre arta de a face acest lucru (cu toate ca am lucrat 3 luni ca barista in SUA, faceam doar cafea cu lapte si replici slabe de latte si cappuccino si tot felu'de bullshit-uri aromate), asa ca am fugit repede repede la magazin sa-mi iau un saeco poemia.Ulterior am ajuns la blog-ul si forum-ul espressoman si m-am mai luminat un pic.Nu a trecut o luna si ma gandesc la upgrade Smile

In fine, in prima faza vreau sa-mi iau o rasnita, probabil cea de la Ascaso I-mini I2 +pitcher+tamper si sa desfintez sistemul de presurizare (ma va multumi o vreme)

Spuma o fac momentan intr-un ibric de inox Smile si obtin cateodata ceva satisfacator pt.nivelul meu.Am dat jos panarello-ul ca sa am presiune mai buna conform indicatiilor din acest filmulet https://www.youtube.com/watch?v=rK0fAnlCh2U.

Un panarello mai ingust ar fi foarte util, intrucat teava fara acest apendice e foarte scurta si mi-e greu sa lucrez.

Orice sfat e binevenit.
Merci.
Adi
Bezzera Strega 
Macap M7 900R
Sanremo Treviso LX
Mazzer SJ
 
Reply
#2
Bun venit,

Despre rasnite am dat chiar astazi un raspuns aici.

Tamper de 53 mai greu in general, dar Concept Art au tot felul de marimi, inclusiv 53. Stii probabil, forumul are 10% in minus. Cani de inox aici sau aici sau pe google.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#3
(31-03-2014, 17:59)Lyvyoo Wrote: Bun venit,

Despre rasnite am dat chiar astazi un raspuns aici.

Tamper de 53 mai greu in general, dar Concept Art au tot felul de marimi, inclusiv 53. Stii probabil, forumul are 10% in minus. Cani de inox aici sau aici sau pe google.

Multumesc pentru raspuns.

Toata stima!
Adi
Bezzera Strega 
Macap M7 900R
Sanremo Treviso LX
Mazzer SJ
 
Reply
#4
Mi-a sosit ieri rasnita Ascaso I-mini I2, am depresurizat portafiltrul si dupa ce, ca un imberb, am irosit o gramada de cafea ca sa ajustez macinatura am obtinut un espresso tare, amar, o mica pelicula efemera...fiasco.

Setarile initiale ale rasnitei erau de asa natura incat nu se intampla nimic, apa nu reusea sa strabata puc-ul.Asa ca m-am apucat sa invart la rotita pana ce am obtinut o granulatie prea mare, din cate se pare, asa ca am pus jos pusca, era prea tarziu pt.degustari.

Azi dimineata mi-am incercat din nou norocul, am mai ajustat...rezultatul a fost acesta: [Image: IMG-20140405-03467_zps4e169cd5.jpg]

Tot nu e ce trebuie...mai incercam.Timpul de extractie e prea scurt.
Cum obtin o extractie mai buna?o macinare mai fina?tasare mai buna?cresterea cantitatii de cafea din portafiltru? aici am avut tendinta de a nu umple complet portafiltrul.oare "more is less" in cazul acesta?
Bezzera Strega 
Macap M7 900R
Sanremo Treviso LX
Mazzer SJ
 
Reply
#5
Folosesti site presurizate?
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
#6
Portafiltrul l-am depresurizat, am scos mecanismul acela cu arc si valva.
Sita e cea cu care e dotat standard aparatul.
Bezzera Strega 
Macap M7 900R
Sanremo Treviso LX
Mazzer SJ
 
Reply
#7
Tamper de 53mm gasesti aici: http://www.perfectespresso.ro/ro/produs/...3-mm--597/. Am cumparat eu si azi mi-a ajuns, e in regula, poti comanda fara grija. Banuiesc ca timpul de extractie e prea mic, ca si la mine, in 10-15 secunde curg deja 60ml. Teoretic o macinatura mai fina si o tasare mai buna a pucului ar trebui sa schimbe datele problemei.
 
Reply
#8
(05-04-2014, 14:37)darkangel Wrote: Tamper de 53mm gasesti aici: http://www.perfectespresso.ro/ro/produs/...3-mm--597/. Am cumparat eu si azi mi-a ajuns, e in regula, poti comanda fara grija. Banuiesc ca timpul de extractie e prea mic, ca si la mine, in 10-15 secunde curg deja 60ml. Teoretic o macinatura mai fina si o tasare mai buna a pucului ar trebui sa schimbe datele problemei.

Sa traiesti!Merci pentru indicatie.

Ceva de genul e si la mine, va trebui sa cronometrez.Incepe bine si continua prost Smile
Bezzera Strega 
Macap M7 900R
Sanremo Treviso LX
Mazzer SJ
 
Reply
#9
Ce cafea folosesti?
Lelit PL42EM (rasnita incorporata), Tamper:Lelit, Site:nepresurizate, cantar MH-500.
 
Reply
#10
(05-04-2014, 19:03)Lazarescu Alin Costin Wrote: Ce cafea folosesti?
Arabica de india proaspat prajita, de la semiramis.
Bezzera Strega 
Macap M7 900R
Sanremo Treviso LX
Mazzer SJ
 
Reply
#11
Problemele pot veni din mai multe directii. Hai sa ne mutam cu discutia pe topicul dedicat, unde deja sunt o multime de indicatii pretioase care te vor ajuta. Asadar, citeste acolo cu atentie, aplica si daca tot nu se indreapta lucrurile, revino pe acel topic cu intrebari.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#12
(05-04-2014, 19:59)Lyvyoo Wrote: Problemele pot veni din mai multe directii. Hai sa ne mutam cu discutia pe topicul dedicat, unde deja sunt o multime de indicatii pretioase care te vor ajuta. Asadar, citeste acolo cu atentie, aplica si daca tot nu se indreapta lucrurile, revino pe acel topic cu intrebari.
Da ai dreptate, am fost off-topic.Multumesc.
Bezzera Strega 
Macap M7 900R
Sanremo Treviso LX
Mazzer SJ
 
Reply
#13
Si pune pe topicul Semiramis si o poza cu boabele. Sunt curios ce culoare au...
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#14
(05-04-2014, 20:05)adi84_g Wrote: Da ai dreptate, am fost off-topic.Multumesc.
Esti pe topicul deschis de tine. Nu ai cum sa fii off-topic. Big Grin
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
#15
Nu, adi84_g si-a dat seama foarte bine, ca discutiile sunt organizate pe teme. Daca fiecare pe topicul sau ar vorbi despre ce probleme are, atunci userii care vor cauta o discutie despre tampare sa zicem, vor trebui sa rasfoiasca tot forumul, in loc sa se concentreze pe un singur topic. Organizarea intr-un forum, e o forma de a ne ajuta unii pe altii, mai ales pe cei care vin "din urma".
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#16
Pentru un user nou e mai usor sa puna o intrebare pe topicul sau (preferabil nu pe altul!) si un admin si sau membri mai vechi sa-i sugereze topicul adecvat intrebarii sale.
Altfel doar cu "search" poti intra in alte zone de diverse contrari pe acel subiect si sa nu mai intelegi nimic. E o referinta generala nu face neaparat referire la acest forum.
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
#17
Starnirea polimicilor e in coada listei doleantelor mele...va multumesc pentru sfaturi si recomandari.

Adi
Bezzera Strega 
Macap M7 900R
Sanremo Treviso LX
Mazzer SJ
 
Reply
#18
Nici o polemica aici, doar o discutie la o cafea.
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
#19
(31-03-2014, 11:05)adi84_g Wrote: Va rog sa ma ajutati sa-mi gasesc si eu un pitcher/lattiera si un Tamper de 53 mm (sper ca aceasta e dimensiunea la portafiltru saeco poemia)

Am vrut sa intru si eu in randul celor care-si fac esspreso-ul acasa avand cunostinte relative despre arta de a face acest lucru (cu toate ca am lucrat 3 luni ca barista in SUA, faceam doar cafea cu lapte si replici slabe de latte si cappuccino si tot felu'de bullshit-uri aromate), asa ca am fugit repede repede la magazin sa-mi iau un saeco poemia.Ulterior am ajuns la blog-ul si forum-ul espressoman si m-am mai luminat un pic.Nu a trecut o luna si ma gandesc la upgrade Smile

In fine, in prima faza vreau sa-mi iau o rasnita, probabil cea de la Ascaso I-mini I2 +pitcher+tamper si sa desfintez sistemul de presurizare (ma va multumi o vreme)

Spuma o fac momentan intr-un ibric de inox Smile si obtin cateodata ceva satisfacator pt.nivelul meu.Am dat jos panarello-ul ca sa am presiune mai buna conform indicatiilor din acest filmulet https://www.youtube.com/watch?v=rK0fAnlCh2U.

Un panarello mai ingust ar fi foarte util, intrucat teava fara acest apendice e foarte scurta si mi-e greu sa lucrez.

Orice sfat e binevenit.
Merci.
Adi


Buna,

Daca mai ai nevoie de tamper de 53 mm, pot sa iti dau eu unul.
100 RON, baza otel inoxidabul, maner lemn, cap cromat, nefolosot.
 
Reply
#20
Sugestia poate fi utila, dar rugamintea mea ar fi sa nu impanzim forumul cu reply-uri care fac referire la anunturile fiecaruia. Sunt multe vanzari active pe bursa si am transforma fiecare topic in bucati de ebay daca in loc sa raspundem cu un sfat documentat, am raspunde cu anuntul fiecaruia.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)