• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


problema steam cu ascaso steel uno prof pid v3

#1
salut!
ieri am incercat pentru prima data sa fac un cappucino adevarat.
am prepaprat un espresso si apoi m-am apucat de "steam".
problema mea este ca dupa ce am apasat butonul steam, temperatura a inceput sa creasca foarte repede de la 96C pana la 135C si apoi espressorul s-a oprit!
nici n-am apucat sa fac mare lucru cu laptele din latiera...
am asteptat cateva zeci de minute apoi am repornit espressorul si totul functiona normal, am facut un espresso excelent.
este normal asa ceva?
Ascaso Steel Uno Prof PID v3 - 9 bari • Mahlkonig Vario v3 • Kinu - Die Muhle M47 • sita IMS competition B70 2TC H24 E • tamper dinamometric Motta 58mm • latiera inox 350ml.
 
Reply
#2
Probabil a ajuns in zona de siguranta unde s-a oprit. Daca se repeta faza, e de dus la garantie. Banuiesc ca ai...
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#3
(30-12-2015, 01:07)Lyvyoo Wrote: Probabil a ajuns in zona de siguranta unde s-a oprit. Daca se repeta faza, e de dus la garantie. Banuiesc ca ai...

salut!
espresorul l-am luat sh. ideea e ca doar cand ajunge la 135C se opreste automat.
am citit pe net si cica are ceva protectie.

Two thermostats control the temperature for the coffee and the steam and one thermostat protects the machine from accidental overheating.

am rezolvat problema in sensul ca opresc steamul la 125C si il repornesc cand ajunge la 110C. voi incerca sa dau de cineva in oradea care se pricepe la espresoare.
multumesc!
Ascaso Steel Uno Prof PID v3 - 9 bari • Mahlkonig Vario v3 • Kinu - Die Muhle M47 • sita IMS competition B70 2TC H24 E • tamper dinamometric Motta 58mm • latiera inox 350ml.
 
Reply
#4
(30-12-2015, 09:52)lolita Wrote:
(30-12-2015, 01:07)Lyvyoo Wrote: Probabil a ajuns in zona de siguranta unde s-a oprit. Daca se repeta faza, e de dus la garantie. Banuiesc ca ai...

salut!
espresorul l-am luat sh. ideea e ca doar cand ajunge la 135C se opreste automat.
am citit pe net si cica are ceva protectie.

Two thermostats control the temperature for the coffee and the steam and one thermostat protects the machine from accidental overheating.

am rezolvat problema in sensul ca opresc steamul la 125C si il repornesc cand ajunge la 110C. voi incerca sa dau de cineva in oradea care se pricepe la espresoare.
multumesc!

Probabil ca termostatul care controleaza temperatura e defect de aceea temperatura creste continuu pana cand intra in actiune termostatul de siguranta si taie alimentarea.
Lelit PL41E, La Cimbali Junior, Mahlkonig Vario, Gaggia MDF, Zassenhaus Panama,  Bottomless 57mm, Bottomless 58mm, dinamometric tamper 
 
Reply
#5
(30-12-2015, 13:01)vortex968 Wrote:
(30-12-2015, 09:52)lolita Wrote:
(30-12-2015, 01:07)Lyvyoo Wrote: Probabil a ajuns in zona de siguranta unde s-a oprit. Daca se repeta faza, e de dus la garantie. Banuiesc ca ai...

salut!
espresorul l-am luat sh. ideea e ca doar cand ajunge la 135C se opreste automat.
am citit pe net si cica are ceva protectie.

Two thermostats control the temperature for the coffee and the steam and one thermostat protects the machine from accidental overheating.

am rezolvat problema in sensul ca opresc steamul la 125C si il repornesc cand ajunge la 110C. voi incerca sa dau de cineva in oradea care se pricepe la espresoare.
multumesc!

Probabil ca termostatul care controleaza temperatura e defect de aceea temperatura creste continuu pana cand intra in actiune termostatul de siguranta si taie alimentarea.

multumesc pentru raspuns! o sa il duc la service.
Ascaso Steel Uno Prof PID v3 - 9 bari • Mahlkonig Vario v3 • Kinu - Die Muhle M47 • sita IMS competition B70 2TC H24 E • tamper dinamometric Motta 58mm • latiera inox 350ml.
 
Reply
#6
E luat sh de pe olx / ebay sau de pe forum? Nu l-ai testat pe partea de aburi imediat dupa achizitie.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#7
e luat de pe forum si nu l-am testat la steam pana acum... la anul o sa il duc la verificat.
Ascaso Steel Uno Prof PID v3 - 9 bari • Mahlkonig Vario v3 • Kinu - Die Muhle M47 • sita IMS competition B70 2TC H24 E • tamper dinamometric Motta 58mm • latiera inox 350ml.
 
Reply
#8
Acum e mai clar.
Te intrebam pentru ca in acest caz, moral ar fi ca userul care ti l-a vandut (poate ne spui cine este) sa intervina aici cu o precizare legata de persistenta acestei probleme pe timpul folosirii, inainte sa ti-l vanda. E drept ca un lucru SH ramane un lucru SH, si iti asumi responsabilitatea totala pentru lucrul primit. Insa am considerat mereu ca in anunturile de vanzare SH din sectiunea bursa a acestui forum, exista o doza mai mare de incredere decat pe site-urile de anunturi. Deci pana una alta asteptam interventia vazantorului respectiv. 

Ca si rezolvare, ori il pui la pachet spre service-ul Ascaso (http://www.caffea.ro) ori il contactezi pe NIckso, sa vezi daca ar dori sa preia aparatul.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#9
(31-12-2015, 14:47)Lyvyoo Wrote: Acum e mai clar.
Te intrebam pentru ca in acest caz, moral ar fi ca userul care ti l-a vandut (poate ne spui cine este) sa intervina aici cu o precizare legata de persistenta acestei probleme pe timpul folosirii, inainte sa ti-l vanda. E drept ca un lucru SH ramane un lucru SH, si iti asumi responsabilitatea totala pentru lucrul primit. Insa am considerat mereu ca in anunturile de vanzare SH din sectiunea bursa a acestui forum, exista o doza mai mare de incredere decat pe site-urile de anunturi. Deci pana una alta asteptam interventia vazantorului respectiv. 

Ca si rezolvare, ori il pui la pachet spre service-ul Ascaso (http://www.caffea.ro) ori il contactezi pe NIckso, sa vezi daca ar dori sa preia aparatul.

l-am contactat pe vanzator (SorinMMS) prin PM si astept raspunsul lui.

am vb cu fostul proprietar telefonic , si se pare ca nu cunostea problema, nici nu stie daca ar fi o problema in adevaratul sens al cuvantului deoarece el nu a folosit aparatul decat pt espresso. Sorin a fost foarte amabil si mi-a oferit toate detaliile legate de eventuale locatii pt service in zona (desi cam departe de Oradea...) pt a vedea daca intr-adevar exista o problema. 
daca stiti variante de service pt Oradea as fi interesat, deoarece nu ma pot desaparti de aparat nici pt o zi..... Big Grin
Ascaso Steel Uno Prof PID v3 - 9 bari • Mahlkonig Vario v3 • Kinu - Die Muhle M47 • sita IMS competition B70 2TC H24 E • tamper dinamometric Motta 58mm • latiera inox 350ml.
 
Reply
#10
Espressorul a fost cumparat de la mine, nu l-am folosit asa de mult, deci, la mine nu a existat aceasta problema. Am luat legatura cu noul proprietar si sincer, imi pare f. rau de situatie!
Bezzera Magica + Mazzer mini electronic A, tamper dinamometric concept-art
 
Reply
#11
La boiler trebuie sa ai o termocupla si doua termostate, termoculpa pentru espresso cuplata cu PID-ul, un termostat pentru abur care decupleza la 130C- 135C si ultimul pentru overheat care stinge aparatul in jur de  150C. La 135C nu trebuie sa se stinga, este ca si cum decupleaza termocupla de 150C. Inca o treaba, PID-ul nu trebuie sa-ti arate temperatura pe abur, el este cuplat numai pentru espresso. Da jos capacul si pune o poza de sus la boiler.
Daca asa arata pe interior, ai doua termocuple si un termostat de overheat, atunci temperatura de abur poate sa fie controlata de PID, o treaba foarte buna.
Cred ca din fabrica s-a gresit la conectica.

gresit, acum m-am uitat mai atent, unde am zis ca sunt termocuplele, de fapt este rezistenta boilerului.
Quick Mill Silvano, Quamar Q13E, Gene CBR 101.
 
Reply
#12
Mulțumesc pentru ajutor. Când voi ajunge acasă ma voi ocupa de el. Ceea ce îți pot spune este ca espressorul îmi indica temperatura boilerului când fac espresso și dacă apăs butonul steam atunci afișează o temperatura care crește, cred ca e temperatura aburului. Fostul proprietar mi-a zis ca a modificat doar. presiunea de la 15 la 9 bari, la un service autorizat în Arad. Oricum cred ca voi apela la un "specialist" pe care l-am găsit în.oradea și se ocupă exclusiv de espresoare.
Ascaso Steel Uno Prof PID v3 - 9 bari • Mahlkonig Vario v3 • Kinu - Die Muhle M47 • sita IMS competition B70 2TC H24 E • tamper dinamometric Motta 58mm • latiera inox 350ml.
 
Reply
#13
Nu vreau sa fiu off-topic, dar citind temperatura de overheat la care decupleaza termocupla (150 grade C) este normal ca Isomac-ul meu sa urce pana la 160?
Aceasta temperatura de overheat difera la fiecare espressor?
Isomac Venus + PID Auber // Eureka Mignon // Tamper Motta Bubinga // Tamper dinamometric L-Beans // Site La Marzocco-7g, Bezzera-14g si VST-15g // Latiera Espro Toroid
 
Reply
#14
difera, la mine cu thermoblock  la 160C decupla termostatul pentru abur, iar acum cu PID-ul l-am pus la 170C pentru 600ml. Overheat-ul este la 200C, asta pentru thermoblock dar pentru boiler mare care intretine un abur uscat si face o crema de 600ml in 30sec, cred ca este normal 160C.
Quick Mill Silvano, Quamar Q13E, Gene CBR 101.
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)