• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


primul meu..capucino

#1
Primul meu capucino....din negura timpului!Tongue

E obtinut cu Rowenta !!!!


Attached Files Thumbnail(s)
   
Bezzera BZ10 ,ranita Hario si multa pasiune;)...ajutata de Macap M2M
 
Reply
#2
Vrei sa ne sperii sau ce?! Smile
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#3
Imi pare ca ai presarat din belsug, ciocolata rasa, si scortisoara... nu imi dau seama cat de reusit este capuccino fara cele doua, din unghiul din care il prezinti
Sab Antica Levetta HX (rotary pump), Eureka Mignon, La San Marco 92/A, sita IMS
 
Reply
#4
Vroiam sa vedeti si voi cu ce imi^^delectam eu papilele gustative^^Dodgy
nu vroiam sa va sperii, dar daca am reusit...Tongue.....

Am uitat sa specific ca acest capucino este obtinut dintr-un espresso ff slab si lapte degresat...Frotarea laptelui degresat m-a convins ca nu se obtine o crema uniforma ci microspuma, lipsita de consistentaDodgy!!!
Bezzera BZ10 ,ranita Hario si multa pasiune;)...ajutata de Macap M2M
 
Reply
#5
Sa nu confunzi termenii. Microspuma ( "microfoam") este chiar acea crema pe care o cautam cu totii atunci cand vrem sa facem un capuccino, si nu se poate obtine decat cu grija mare la tehnica si cu aparatele potrivite.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)