In primul rand felicitari pentru ca faci parte din managerii care vor sa schimbe ceva in domeniul cafenelelor, amarat de atatea robuste ieftine si arabice oxidate de marca.
Totusi, nu stiu cine ar fi dispus sa iti prajeasca niste boabe aduse de tine si la ce costuri... In plus, ca sa ai un pret convenabil pe cafeaua verde (5-8E/kg), ar trebui sa cumperi cativa saci buni si sa gasesti si un transport ieftin din Italia sau Germania. Daca toate astea adunate iti dau aproape de 70-80 de lei pe kg cu tot cu TVA, atunci mai bine apelezi la un prajitor profesionist direct, care stii ca face treaba buna la pretul acesta, fara alte batai de cap. Eu in locul tau, nici la un cost de 55-60 de lei/kg (vorbim de arabica bineinteles) nu as face acel lant de complicatii, fata de varianta cumpararii soiurilor proaspat prajite de la cei care se pricep la asta.
Sunt cel putin 15 prajitorii in tara la care poti apela, cu testare prealabila evident -
http://www.espressoman.ro/de-unde-cumpar...t-prajita/ Curierul costa 15-25 de lei in Romania, deci nu conteaza orasul, ci mana prajitorului, raportat la ceea ce cauti tu pentru clientii cafenelei.
Prajitul cafelei este nu numai costisitor ca si investitie, dar si costisitor ca timp. Cine vrea sa se bage intr-un astfel de business trebuie sa se inarmeze cu luni, poate ani de studiu despre cafea si procesele care se intampla in timpul prajirii sutelor de soiuri din lumea intreaga. Aria de prajire de pe forum este un loc unde sa tragi cu ochiul, macar asa orientativ. Cine prajeste doar din incarcarea unui profil gasit pe net se cheama speculator nu prajitor profesionist.