• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


philips saeco poemia hd8423 + hario mini mill

#1
Salut tuturor. desi citesc de două zile tot ce găsesc despre subiect, si nici nu pot avea pretentia unui espresso perfect, imi este greu să iau o hotărare... nu am un buget alocat insa, in momentul actual, nu pot sa concep sa dau 900 - 1000 ron pentru cafea, desi beau in fiecare zi. poate după ce o sa prind putină experientă... oricum, după cum spune si titlul, vreau să vă cer părerea despre saeco poemia hd8423 (379 ron la evomag) si hario mini (140 ron la papajacques)... merită combinația pentru 520 ron? suntem doar două persoane (iar pe musafiri, cum mai zicea cineva, ii pun sa dea la manivelă) iar cafeaua am de gând sa o iau de la prăjitorii... vă rog să mă scuzati dacă s-a mai discutat insa nu am gasit un review despre acest espressor..

daca ma ajutati, luni sau marti le achizitionez...( bineînteles dacă părerile sunt favorabile)...

multumesc...
Dip Dks65 || Nuova Simonelli Oscar 
 
Reply
#2
espressorul e mai mult decat recomandabil pentru banii astia.am 2 si sunt foarte multumit.
cafeaua iese acceptabila si cu cea macinata din comert.
pentru rasnita inca nu am gasit fonduri,vreau sa trec direct la electrica. Smile
Saeco Poemia HD8325, Lelit pl43mm, naked portafilter, tamper 53mm, pitcher :).
 
Reply
#3
Cam acelasi punct de plecare l-am avut si eu ca si tine. Imi doream sa beau o cafea mai buna, dar nu “concepeam” sa investesc nu stiu cat. Fara sa stiu nimic, Poemia aveam in gand, de rasnita habar nu aveam ca… conteaza. Am citit cam tot pe blog, softpedia si aici si mi-am modificat setarile.
Am ales Gaggia Classic, care e un aparat casnic mai mult decat decent, dar deja parca imi pare rau. As vrea mai mult.
Am luat Hario Mini si dupa doua saptamani am cumparat un Lelit PL043 MM de care nu-mi pare rau deloc, cel putin nu inca.
Hario e ok in caz ca vrei sa-i rasnesti sotiei boabele ei si nu mai chef sa le amesteci cu ce ai in rasnita, daca vrei sa rasnesti pentru filtru, ibric sau altele si chiar pentru espresso, desi altfel curge, altfel se simte ce ai in ceasca cu o rasnita superioara. Nu-mi pare rau de Hario, e utila si are un pret bun si corect, dar e posibil sa te plictisesti sa dai la manivela, mai ales pana nimeresti gradul de rasnire al fiecarui sortiment. Dupa ce dai la manivela si iti blochezi espressorul de cateva ori ori iti curge prea repede in 10-15 secunde, te vei enerva cumplit, mai ales ca la inceput cantaresti si cantaresti si pierzi timp.
Sincer, am ales Gaggia Classic si pentru ca, din ce mi-am dat seama, in caz ca simti nevoia de upgrade, este un aparat care poate fi valorificat ulterior destul de usor. Poemia am senzatia ca e pe viata, cu el ramai sau il faci cadou.
In fond, cred ca resursele financiare dicteaza la urma-urmei, dar daca un buget mai mare n-ar fi o problema si te lovesti doar de <> de genul… cum naiba sa investesc atat in cafea? … eu zic sa te mai gandesti.
Gaggia Classic, Lelit PL043MM, Ridgeless VST 18g, Hario Mini
 
Reply
#4
ok...deci am ajuns inapoi la egalitateBig Grin hai sa ma exprim mai bine...nu am prea multi bani insa limita mi-o impun singur...desi probabil as putea sa dau 2000 ron nu sunt convins ca merita...inca!! nu pot sa dau atâtia bani si apoi sa constat ca nu ma omor dupa espresso...si sa mai am doua piese de mobilier scumpe. beau multa cafea insa de obicei o beau la munca, facuta la filtru. espresso va trebui sa ma convinga sa ma trezesc mai devreme si sa imi fac cafeaua acasa...daca voi deveni un cunoscator care va face diferenta intre un espresso facut in 25 de sec si unul in 32 de sec, poate ca voi investi. deocamdat vreau cea mai simpla si ieftina metoda acceptabila pt o cafea mai buna... mai aveti pana marti sa ma convingeti intr-o parte sau alta...Angel
Dip Dks65 || Nuova Simonelli Oscar 
 
Reply
#5
vad ca esti din Bucuresti, ai sansa unei cafenele gen Origo, acolo poti testa de toate, espresso, aeropress, frenchpress, drip. apoi ar trebui sa fie mai simplu sa stii ce-ti doresti, cred.
* sunt incepator, dar crede-ma ca iti dai seama repede cand ceva nu e in regula cu... secundele. cand e amara sau acra... e o problema si de "secunde".
Gaggia Classic, Lelit PL043MM, Ridgeless VST 18g, Hario Mini
 
Reply
#6
Daca astia de la Philips ar fi facut un portafiltru greu, asa cum trebuie sa fie, poate aveau o sansa si mai mare. Conteaza enorm! Dar cumparand Gaggia, cred ca nu au vrut canibalizare. Ba mai mult, au scos si pentru Gaggia modele "noi" gen Grand Prestige, care nu reprezinta decat un scuipat pe obrazul unui nume care in 1938 facea istorie.

Eu zic ca e pacat sa te grabesti. Esti la o distanta de 3-400 de lei de un Pure (690 lei)/Evolution (765lei), care aduc rezultate evident superioare in ceasca. Cel putin pentru Evolution bag mana in foc, avand acelasi sistem de incalzire ca si Classic, portafiltru de alama (cromat), grup din bronz (cromat) cu element de alama etc.

Mai ai niste pareri aici.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#7
sincer sa fiu ma asteptam la aceste raspunsuri..dar probabil speram altceva. tot la pure ma uitam si eu mai zilele trecute... nimic inca de rasnita?
Dip Dks65 || Nuova Simonelli Oscar 
 
Reply
#8
Pai daca ai buget lmitat, e greu sa spui altceva decat manuala. Deci Hario (140) sau Porlex Mini (216) sau una interbelica SH pe care sa o reconditionezi. Daca vrei electrica, Ascaso I-mini (740) e cea mai ieftina si buna, Gaggia MDF avand dozator.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#9
Ca posesor si de Philips Saeco 8323 (utilizat doar prin concedii, acum), pot sa afirm dupa un an si jumatate de utilizare, ca acest aparat este o jucarie, (fac aceasta afirmatie cu referire in principal la portafiltru), utila doar celor ce doresc sa se initieze in prepararea unei cafele tip espresso.
Daca nu esti foarte pretentios in ceea ce priveste standardele acestei cafele, te poti multumi pt inceput si ce vei putea obtine dintr-un astfel de aparat. Desigur, se pot efectua si cateva modificari in incercarea de a ne apropia cat mai mult de un aparat dintr-o gama superioara, precum depresurizarea pf original, sau achizitionarea unui alt portafiltru (http://www.seattlecoffeegear.com/catalog...tegory/58/), montarea unui PID, dar deja sumele investite plus pretul aparatului, ne duc intr-o alta liga, unde optiunile sunt mult mai bune.
Cu toate acestea, fara o rasnita buna (ar trebui sa fie prima achizitie) vom bea un pseudo-espresso, nu rau la gust, cu multa spuma, si intr-o cantitate ce se apropie bine de 150 ml (cu pf original)
Sab Antica Levetta HX (rotary pump), Eureka Mignon, La San Marco 92/A, sita IMS
 
Reply
#10
din ce inteleg...punctul slab al lui saeco este portafiltrul, deoarece este facut din aluminiu si plastic si este presurizat...presurizarea se poate rezolva (destul de simplu daca e sa ne luam dupa filmul de pe youtube) iar restul...inca nu reusesc sa inteleg cum materialul din portafiltru poate dubla pretul unui espressor. dar, bineinteles, poate mai sunt lucruri care imi scapa. din pacate nu pot face o comparatie pertinenta intre un saeco si un pure dar rog pe cineva avizat sa o faca si, eventual, sa precizeze si valoarea diferentelor. stiu ca poate cer mult, insa sunt convins ca vor mai fi persoane care vor beneficia de o asemenea comparatie si, cu putin noroc, nu vor mai intreba inca o data acelasi lucru Tongue

asadar, desi s-ar putea considera lamurit subiectul, ramane la alegerea voastra sa il continuam si sa il aprofundam si pentru neinitiatii care vor sa patrunda in lumea voastra. iar daca cineva imi va spune ca subiectul este deja dezbatut in articolele deja scrise despre alegerea unu espressor, precum si in multele discutii de pe forum, vreau totusi sa precizez ca nu se regaseste nicaieri o evaluare a diferentelor. de ex, ce inseamna un portafiltru de alama cromata vs unul de aluminiu, eventual cu plastic..(si orice alte diferente se regasesc intre un espressor consacrat si unul entry level). eu as vrea sa inteleg mai mult decat simpla explicatie ca "va fi o diferenta de gust". deci, ce spuneti? suportati inca o discutie pe aceasta tema?

Ps: pt userul "sms" - multumesc pentru sugestia de a vizita cafeneaua Origo. Am cautat detalii despre ea si pare un loc in care daca ai fost o data cu siguranta vei reveni. Deocamdata doar pare, deoarece nu am ajuns sa-i trec pragul. Maine sunt de serviciu insa de miercuri am 3 zile in care cu siguranta imi voi face timp pentru un espresso acolo.
Dip Dks65 || Nuova Simonelli Oscar 
 
Reply
#11
Ca o parere personala, ca unul ce are in dotare si un pf si altul, diferentele sunt semnificative in ceea ce priveste calitatea materialelor din care sunt realizate.
Intr-o postare precedenta ( http://www.espressoman.ro/forum/Thread-P...21#pid6521 ), aratam vizual ce diferente sunt intre cele doua pf, si totodata imi manifestam nemultumirea vis-a-vis de pf de la PS.
Sa fiu sincer (si poate ca exagerez), ma gandeam la potentiale efecte negative pe termen lung in folosirea acestui pf, realizat din aluminiu (nu stiu daca este alimentar, iar mai multe despre toxicitatea lui gasesti destule surse de info.), precum si de plasticul din interior supus unor temperaturi mari la trecerea apei. Pentru mine acestea au fost principalele motive ce m-au determinat sa fac o schimbare. Nu sunt ipocrit sa spun ca nu il voi mai folosi, dar cel putin nu, pana cand voi schimba pf original.
O comparatie cu un Pure, nu sunt cel mai indreptatit sa o fac, sunt altii cu mult mai multa experienta si cunostinte decat mine, dar diferentele intre un pf din alama (cu dimensiune comerciala) si unul de aluminiu, sunt considerabile, apreciez eu.

Cateva consideratii personale:

Pf din alama (aliaj de cupru si zinc) - metale cu influente pozitive in organism
Pf din aluminiu - no comment

Pf din alama cu dimensiune comerciala 58 mm - posibilitati de up-grade la site (VST);
Pf din alama - posibilitati 0, cred

Pt alte completari, invit colegii espressomani
Sab Antica Levetta HX (rotary pump), Eureka Mignon, La San Marco 92/A, sita IMS
 
Reply
#12
... si stabilitatea termica superioara a pf. din alama.
Gaggia Evolution + Rancilio Silvia steam wand, Fiorenzato F5
 
Reply
#13
Si grupul la Pure e tot din bronz cromat.

In plus nu am gasit informatia tehnica exacta ca Philips ar avea boiler si nu thermoblock. La noi pe un topic despre philips saeco Pascalau a zis ca are thermoblock, csabitec a zis ca banuieste ca ar fi boiler. Oricum, informatii despre eventualele dimensiuni ale sale nu sunt publice (sau nu gasesc dupa ceva cautari). Totodata, un thermoblock de Saeco pare sa semene cu poza lui csabitec.

Daca intr-adevar are thermoblock atunci ar fi un minus IMENS.

Toate lucrurile astea despre care vorbim - portafiltru din bronz, grup solid, boiler nu thermoblock, lipsa plastic prin anumite piese vitale (cum ar fi portafiltrul), marime standard la grup/portafiltru (58mm), reglaj presiune sau posibilitate montare valva de presiune reglabila la 9bar (cazul evolution), inlocuirea facila si la discretie a unui accesoriu (sita, tamper) - duc utilizatorul catre o stabilitate termica mult superioara, o plaja mai mare de manevre, o tehnica de preparare mai facila si perfectionabila de vreme ce "ai cu ce". Totul alaturi de o rasnita potenta, componenta obligatorie.

In fond vorbim de aceeasi firma mama, Philips, care detine si Saeco si Gaggia. Probabil asta a fost si ideea lor, sa nu canibalizeze aparatele. Concurenta de ochii lumii e facuta de Gaggia Gran Prestige, made in China, la fel ca si Philips Saeco, de fapt o clona a lui Poemia.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#14
La al meu espressor PS 8323, am boiler din otel inoxidabil

am gasit si informatia oficiala....http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/cpindex.pl?ctn=HD8323/01&hlt=Link_ProductInformation&mid=Link_ProductInformation&scy=BE&slg=AEN
Sab Antica Levetta HX (rotary pump), Eureka Mignon, La San Marco 92/A, sita IMS
 
Reply
#15
Te referi la precizarea din finalul PDF-ului, "Boiler material: Inox" ? Si in link-ul dat de mine era folosit in titlul tot termenul "boiler", incorect, dupa care il mai indulceau pe parcurs.

Brand-ul sora, Gaggia, foloseste de asemenea incorect denumirea de "Twin boiler" in prezentarea oficiala a lui Baby Twin.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#16
(29-04-2013, 22:03)Lyvyoo Wrote: Te referi la precizarea din finalul PDF-ului, "Boiler material: Inox" ? Si in link-ul dat de mine era folosit in titlul tot termenul "boiler", incorect, dupa care il mai indulceau pe parcurs.

Brand-ul sora, Gaggia, foloseste de asemenea incorect denumirea de "Twin boiler" in prezentarea oficiala a lui Baby Twin.


Da....m-am bazat pe aceasta descriere, cand am facut afirmatia. Inca nu am desfacut aparatul, sa am si o confirmare personala asupra specificatiilor date de producator
Sab Antica Levetta HX (rotary pump), Eureka Mignon, La San Marco 92/A, sita IMS
 
Reply
#17
(29-04-2013, 21:09)Lyvyoo Wrote: Toate lucrurile astea despre care vorbim - portafiltru din bronz, grup solid, boiler nu thermoblock, lipsa plastic prin anumite piese vitale (cum ar fi portafiltrul), marime standard la grup/portafiltru (58mm), reglaj presiune sau posibilitate montare valva de presiune reglabila la 9bar (cazul evolution), inlocuirea facila si la discretie a unui accesoriu (sita, tamper) - duc utilizatorul catre o stabilitate termica mult superioara, o plaja mai mare de manevre, o tehnica de preparare mai facila si perfectionabila de vreme ce "ai cu ce". Totul alaturi de o rasnita potenta, componenta obligatorie.

sa inteleg ca pure nu are posibilitatea montării unei valve de presiune reglabilă?

am făcut azi o prostie mai mare ca mine...dacă reusesc să o îndrept o să vă povestesc despre ea...Sad

am fost la cafemagia si am cumpărat hario mini si sunt foarte încântat de ea si aveau oamenii acolo un espressor ascaso superb...rosu si cu manometru...

încă o dată vreau să vă multumesc pentru sfaturi deoarece sunt constient că sunt răspunsuri pe care le-aţi dat de mai multe ori si că toată lumea întreabă, în principiu, acelasi lucru...

deci hario si o pungă de tchibo boabe arabica le am...mai rămâne să vedem ce fac cu aparatul... noapte bună tuturor
Dip Dks65 || Nuova Simonelli Oscar 
 
Reply
#18
Nu prea merita banii acel Ascaso (Dream), chiar daca i-ai avea disponibili. E design si atat! La banii aia iti iei un PL41TEM cu PID.

Eu am coborat presiunea pe Pure fara sa schimb valva. Am detaliat aici. Dar Evolution este mult superior si aproximativ la acelasi pret! Daca te hotarasti sa faci saltul de la Philips la Gaggia, fa-o spre Evo. Cu aia 10% in minus, iesi la 765, versus 690, iar pentru 75 de lei diferentele sunt mari, pentru ca obtii sistemul de incalzire de pe Classic.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#19
he he...pai ma gândesc că în un magazin designul contează poate mai mult decat optiunile...mă gândeam eu că îl ştiţi..

e bine de ştiut că se poate rezolva si cu pure pentru că probabil acela va fi ales..

ieri dimineată am plecat la serviciu si m-am întors acasa astăzi la ora 18, după ce azi noapte am dormit doar vreo 4-5 ore...pe la 12 am băut o cafea la filtru si nu a avut nici un efect. pe la 19 am băut jumătate de espresso (mi-a fost frică să beau mai mult la ora asta) si...nu mă mai ia somnul...Smile
Dip Dks65 || Nuova Simonelli Oscar 
 
Reply
#20
Asta desi cafeaua la filtru are mult mai multa cofeina. Espresso ar fi cam la coada clasamentului.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#21
Nu uita de schimbarea sitelor, pe orice Gaggia.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#22
nu uit...doar sa am pe ce sa le schimb...Smile
Dip Dks65 || Nuova Simonelli Oscar 
 
Reply
#23
ma tot uit...nu reusesc sa imi dau seama de diferentele intre pure, evolution si classic...in afara de design si carcasa din inox(la classic), mai e vreo diferenta?
Dip Dks65 || Nuova Simonelli Oscar 
 
Reply
#24
Pure are boiler de inox, rezistenta de 1100W. Boilerul de inox e cotat ca cel mai slab, apropo de eficienta sa termica intr-un espressor. RaduCarutasu a explicat aici cateva aspecte importante. Desi din punct de vedere "food safety" inoxul alimentar e cea mai sigura alegere, d.p.d.v. al plasarii sale intr-un espressor nu e chiar ok.

Evolution are sistemul de incalzire de pe Classic, adica un boiler de aluminiu, cu doua rezistente plasate in exterior, de 1300W. Asta inseamna ca vei avea mai multa putere la incalzirea apei si producerea de aburi, volumul interior efectiv chiar va fi cel de 100ml caci nu ai o rezistenta care sa "manance" din el, iar riscul de ardere a rezistentei datorita unei eventuale lipse a apei din boilerul infierbantat este eliminat. Aluminiul fiind un bun conducator termic, va reactiona rapid la transferurile termice, fiind cotat la acest capitol destul de aproape de alama sau cupru. Exista si anumite retineri referitoare la aluminiu, insa riscul este la fel de mare si pe alama sau cupru, metale care neintretinute corect, coclesc. Espressoarele mai scumpe au boiler de alama, iar cele si mai scumpe au boiler de cupru. O discutie asemanatoare ai si aici.
Daca reusesti sa nu strici capul surubului de la valva de suprapresiune de pe Evolution, poti sa cobori presiunea la 9bar doar dintr-un filet. Dar asta nu e in niciun caz o prioritate ca incepator. Mai degraba sita nepresurizata, tamper si teava de aburi. As sublinia si elementul de alama pe care Evolution il are la baza grupului (piesa nelipsita la semiprofesionale), lucru care ajuta si el la stabilitatea termica de care vorbeam in posturile trecute ca este vitala.

Classic are acelasi sistem de incalzire de pe Evolution, dar vine si cu o electrovalva care te va ajuta sa scoti fara probleme portafiltrul imediat dupa extractie, fara sa existe riscul stropirii, caci presiunea din portafiltru si apa de la grup sunt trase si aruncate in tavita. La cele fara electrovalva mai trebuie sa astepti 5-10 secunde dupa oprirea pompei, sau sa desfiletezi putin rotita de aburi daca te grabesti. Tot Classic are si valva de suprapresiune reglabila (costa in jur de 20E s-o cumperi separat si sa o montezi tu pe Evolution) + carcasa de inox.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#25
Nu incerc neaparat sa dau un raspuns, mai degraba caut si eu raspunsuri la unele intrebari pe care la am.

Diferenta principala intre Pure si Evolution, asa cum s-a mai spus, este boilerul de aluminiu cu cele doua rezistente externe (sanse foarte reduse de ardere in cazul in care ramai fara apa in boiler), dar si teava de abur cu bila la Pure. Daca intentionezi sa o schimbi cu cea de Rancilio mai tarziu, este mai complicat/scump sa o faci la Pure.

Intre Evolution si Classic este o alta discutie, data fiind si diferenta de pret mai mare.
Prima si cea mai evidenta este carcasa din otel inoxidabil, desi, fie vorba intre noi, am vazut pe internet multe modele mai vechi ruginite.
A doua ar fi existenta electrovalvei la Classic pentru absorbtia apei din portafiltru dupa extractie. Aceasta presupune, insa, si mai multa bataie de cap: backflush saptamanal, solutie speciala, filtru orb etc. Nu am inteles exact avantajele acesteia (nu ma deranjeaza sa astept 5-10 sec inainte de desfacerea portfiltrului).
Alta diferenta este, bineinteles, OPV-ul de pe Classic. Pe Evolution trebuie sa-l montezi inainte de a putea ajusta presiunea. Eu inca nu am facut-o din doua motive:
1. Nu m-am lamurit pana acum, partial din lipsa timpului necesar, in privinta tuturor avantajelor, dar si a posibilelor dezavantaje in cazul pompelor vibratoare. Am vazut doar pareri pro ale forumistilor vs. pareri contra ale producatorilor, de cele mai multe ori neargumentate stiintific. Am citit la un moment dat pe homebarista ca in cazul double shot-ului nici nu ar conta prea mult, datorita graficului de presiune/debit in cazul acestui tip de pompa, diferente existand doar in cazul single shot-urilor, ceea ce nu prea fac. Dar am citit in graba si nu pot spune ca am inteles exact.
2. In general nu sunt adeptul "tuning-ului" decat daca sunt convins ca este absolut necesar, desi de 'abilitati tehnice' nu duc lipsa. Principiul dupa care ma ghidez este acela ca daca vreau, de exemplu, o masina mai puternica, nu am nevoie de chip si toba sport, am nevoie de... o masina mai puternica. Singura modificare pe care am facut-o a fost teava de abur, fiind evident ca nu voi obtine rezultate multumitoare cu panarello, macar sa stric laptele cu folos de la inceput.

Daca intentionezi sa faci toate modificarile de rigoare, ar putea fi mai eficient sa te indrepti de la inceput spre Classic, altfel diferentele in ceasca nu cred ca ar fi semnificative. Ar fi pacat, totusi, sa nu iei in calcul Evolution-ul si sa te opresti la Pure, diferenta de pret fiind foarte mica. Daca nu ai gasit un pret cu mult mai bun pentru Pure, bineinteles.

LE. Pana sa ma misc eu, a raspuns Liviu. Smile
Gaggia Evolution + Rancilio Silvia steam wand, Fiorenzato F5
 
Reply
#26
(01-05-2013, 22:39)adif Wrote: ... dar si teava de abur cu bila la Pure. Daca intentionezi sa o schimbi cu cea de Rancilio mai tarziu, este mai complicat/scump sa o faci la Pure.

Se poate pune teava de Rancilio la Pure, plug and play.
Contra: sitemul de prindere este din plastic,
Pro: este pe bila " Union Spheral Grivory"

Intre Pure si Evolution as alege Evolution, Pure-ul are muuult plastic la interior.Sad
 
Reply
#27
M-ati mai luminat putin...daca privesti caracteristicile celor doua, pe gaggia.com, trebuie sa recunoasteti ca nu par diferite aproape deloc. Incep sa ma indrept spre evolution...va anunt daca si ajung la el...
Dip Dks65 || Nuova Simonelli Oscar 
 
Reply
#28
Pai de aia exista forumuri. Producatorii pun si ei pe site ce ii avantajeaza.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#29
Ok...dupa cum vedeti probabil, am ajuns la gaggia classic, luat azi de la emag cu 1125 ron, si hario mini. Am luat azi si 100 g de cafea de pe kilimanjaro (sau asa scria pe borcan) doar ca vanzatorul, desi avea mesaj pe usa cu "cafea proaspat prajita", nu prea stia cand a fost prajita...

Sa vedem mai departe ce fac cu filtrele, ca sunt presurizate, si cu tamperul. Tamperul cred ca il voi face la cineva la strung..vedem, ca deocamdata nu mai pot sa deaschid gura sa mai cheltui ceva Smile

Mulrumesc pentru sfaturi. .
Dip Dks65 || Nuova Simonelli Oscar 
 
Reply
#30
Tamperul ca tamperul, dar pentru filtre... trebuie sa inchizi ochii si sa deschizi gura! Wink

Sa-l stapanesti sanatos si extractii reusite!
Gaggia Evolution + Rancilio Silvia steam wand, Fiorenzato F5
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)