• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


noob barista, TBog

#1
Hello ppl,
dupa 10 zile de documentare mi-am luat o rashnitza shi un espresor. O sa pun poze cand ajung la un WiFi hotspot.

Nu prea ma descurc cu rashnitza, mi se pare ca iese prea fina cafeaua deshi am rasucit pana la maxim. Conteaza ce cafea rashnesc? am luat ceva la intamplare din Mega.
Gaggia Classic
ascaso i-mini i2
 
Reply
#2
Salut TBog si bine ai venit.
Sa stapanesti sanatos echipamentul.

Apropos de intrebarea ta, gasesti informatii destule pe forum care te vor duce la concluzia CLARA ca este extrem de importanta cafeaua. Este de fapt ce bei. Ce spui tu cu rasnita ca ti se pare ca macina prea fin, cum adica? Espresso curge prea incet? Ti se blocheaza espressorul? Ai filtru nepresurizat sper la acel Gaggia...??
Nuova Simonelli Musica, Mythos 1, VST, IMS, V60, Aeropress, Syphon, etc
 
Reply
#3
Din pacate espressorul nu a venit shi cu filtru nepresurizat, va trebui sa caut sa cumpar unul.
O sa mai testez rashnitza dupa ce imi iau un cantar ca sa fiu sigur ca pun intotdeauna aceeashi cantitate. Momentan daca rashnesc mai fin, nu mai trece apa prin filtru. Rashnitza este pusa la granulatzie mare (maxim) shi timp de rashnit mic (minim)
Gaggia Classic
ascaso i-mini i2
 
Reply
#4
Gasesti nepresurizat fara probleme.
Dar fara un filtru nepresurizat te chinui degeaba, parerea mea.
Pui mereu 15 grame, apesi mereu cu ~aceeasi forta si umbli la gradul de rasnire sa iti iasa cafeaua in intervalul de 20-30 secunde cei ~60 ml din cele 15 grame. Asta va insemna ca esti "pe acolo" si mai reglezi sa nu fie prea amara sau prea acra, sa fie echilibrata. Daca pui mai multa cafea, se va reflecta in gust, daca apesi mai tare sau mai incet, se va reflecta in gust, daca macini putin mai fin sau mai gros, se va reflecta in gust. Joaca-te sa gasesti exact ce iti place. Asta e partea frumoasa, cand gasesti ce-ti place.
Nuova Simonelli Musica, Mythos 1, VST, IMS, V60, Aeropress, Syphon, etc
 
Reply
#5
Sita nepresurizata e obligatorie!!!!!! Si cand o vei avea, arunci tumburusul ala de plastic. Ai un topic pe aria de accesorii in acest sens + un articol pe blog.

Pe de alta parte, este cam imposibil sa fii la maxim de gros si sa blochezi espressorul. Ascaso I-mini are reglaj destul de intins, de la faina la bolovani. Esti sigur ca desfiletand rotita ai ajuns la capat?
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#6
O sa ma mai incerc cand ajung acasa sa vad daca nu cumva gresesc ceva cand rasnesc.

Am zis ca pun poze:
Gaggia Classic
ascaso i-mini i2
 
Reply
#7
Am zis ca pun poze:
[Image: 357j48z.jpg]
Gaggia Classic
ascaso i-mini i2
 
Reply
#8
Frumos, cafeaua insa e lucioaaasaa, nasol.
Primul lucru sita nepresurizata si cafeaua proaspata, pe urma poate un tamper serios si un pitcher daca iti place crema de lapte. Wink
Asteptam vesti si impresii.
Nuova Simonelli Musica, Mythos 1, VST, IMS, V60, Aeropress, Syphon, etc
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)