• Cafeaua, jumatate din motivul pentru care ma trezesc dimineata!
Hello There, Guest! Login Register


mici probleme rasnita Ascaso

#1
Salut,

am o rasnita Ascaso mini i2 care si-a facut datoria cu stoicism vreme de doi ani si jumatate, acum a inceput sa se vaite.
Mai exact (de trei ori in ultima saptamana) se blocheaza cu boabe de cafea intregi sau un pic sparte infipte in cutite si nu mai rasneste.
Cand o pornesc se aude un bazait si cutitele nu se mai misca.
Dupa ce scot toate boabele de cafea porneste, dar dupa una sau mai multe rasniri se repeta problema.

Sunt complet nestiutor in domeniul asta asa ca intreb specialistii: este vorba de o uzura (normala sau nu la varsta ei) a angrenajelor? S-au tocit cutitele si trebuie ascutite/inlocuite? Uzura a motorului?
Este ceva atipic si trebuie vazuta musai de un doctor pentru un diagnostic?

Si doi la mana: ce service imi recomandati (in Bucuresti)? Cineva care sa-si dea silinta, daca se poate.

Thanks si felicitari pentru aceasta comunitate.
De aici am conspectat cand am cumparat rasnita si espressorul. Sotia este foarte multumita (chiar daca nu mai poate bea cafeaua de la carciumi).
 
Reply
#2
Bun venit, pacat ca nu intr-un moment de fericire maxima Smile

Cel mai sigur este sa o duci la service, caffea.ro e imporatorul, tel service: 0721.318.550, Stefan Farago, e un tip amabil, trebuie sa rezolvi.

Daca seamana pe interior cu Lelit PL43MMI, atunci s-ar putea sa fie o rotita din plastic, cu rol de protectie a arderii motorului atunci cand intra o piatra, apropii cutitele etc. Insa avand zimti de plastic poate ceda si in alte scenarii mai optimiste. Repet, daca asemanarea lor merge pana la majoritatea pieselor interioare. 

Sa revii cu vesti, sa aflam si noi, caci i-mini cazute nu prea au fost pe forum.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)